Recepten - Speciale gelegenheid
The Martinez
Deze minder bekende cocktail is erg klassiek. Vaak wordt dit verfijnde drankje beschouwd als de voorganger van de Martini. Perfect als je zin hebt in een stijlvolle cocktail!
Tags: appelsien, chique, citroen, cocktail, drank, drankje, feest, feestelijk, gin, likeur, limoen, maraschino, The Martinez, vermouth
Penicillin
Deze cocktail zal elke whisky-liefhebber kunnen bekoren. De volmondige smaak is stevig en toch verfrissend dankzij de opvallende gemberaccenten. Een ideaal drankje voor de liefhebber.
La Paloma
Deze cocktail is een echte verfrissing. De basis is tequila, aangevuld met limoen en pompelmoes krijg je een echte dorstlesser op een zonnig terrasje.
Tags: agave, alcohol, aperitief, cocktail, dorst, feest, feestelijk, feestje, fris, gezellig, limoen, limoensap, pompelmoes, pompelmoessap, tequila, terrasje, vakantie, verfrissend, zomer, zonnig
Clover Club
Deze originele cocktail is niet bijzonder bekend, terwijl er toch een flinke portie geschiedenis achter schuilt. Het is immers een stijlvolle cocktail op basis van gin die op het einde van de 20ste eeuw geschonken werd in een chique herenclub in Philadelphia.
Bloemkoolsoep met zoete aardappel en kokos (Colruyt)
Soep is altijd een degelijk voorgerecht, helaas is het vaak wat saai en inspiratieloos. Regelmatig is het immers niet veel meer dan één groente stoven, mixen met water en klaar. Je kan nochtans heel origineel en zelfs exotisch uit de hoek komen met een 'gewone' soep. Dit toffe recept van Colruyt zal je zeker en vast inspireren.
Tags: anders, bloemkool, bouillon, cayenne, cayennepeper, Colruyt, eenvoudig, exotisch, fris, gemixt, gezond, kippenbouillon, kokos, kokosmelk, kokosnoot, kruidig, look, mixen, mixer, opvallend, Orientaals, origineel, peterselie, snack, soep, spinazie, verfrissend, vieruurtje, voorgerecht, wereldkeuken, zoete aardappel
Varkenshaasje met paddenstoelenmengeling in rodewijnsaus
Het geheim van een rijkelijke maaltijd zit 'm soms in heel eenvoudige accenten die de pure smaak van alle ingrediënten netjes samenbrengen. De meest eenvoudige manier om daartoe te komen: een lekkere saus! Dit toffe recept is ideaal op zondag: een malse varkenshaas aangevuld met een piekfijn sausje.
Tags: aalbessen, aalbessengelei, Belgisch, Bourgondisch, cayenne, cayennepeper, champignons, feestelijk, filet, frieten, frietjes, gezelig, herfst, kroketjes, kroketten, kruiden, kruidnagel, kruidnagels, lekker, look, paddenstoel, paddenstoelen, pijnboompitjes, pijnboompitten, rijk, rijkelijk, rode wijn, rode wijnsaus, room, roomsaus, rozeamrijn, saus, simpel, smaakvol, traditioneel, ui, uien, uitjes, Varken, varkensfilet, varkenshaas, varkenshaasje, verse kruiden, vol, weekend, wijnsaus, zilveruitjes, zondag
White Russian
Deze stevige cocktail geniet een vrolijke cultstatus dankzij de bekende film 'The Big Lebowski'. Dit speciale drankje doet het minder goed als aperitief, maar smaakt des te beter als origineel dessertje.
Old Fashioned
Een 'Old Fashioned' is een uiterst klassieke cocktail, wat de naam ook onomwonden prijsgeeft. Ideaal als je iets lekker classy wil serveren.
Cranberry Campari
Deze toffe cocktail heeft een prima balans, waardoor heel wat genodigden er met plezier van zullen slurpen.
Tags: alcohol, aperitief, campari, cocktail, cranberry, cranberryjuice, cranberrysap, exotisch, feest, feestje, gezellig, Grand Marnier, ijs, ijsblokjes, leuk, limoen, limoensap, munt, terras, vakantie, veenbessen, veenbessensap, warm, zomer, zon, zonnig
Mosselen met verse frietjes
Tijdens zwoele zomerdagen is er geen gerecht dat beter past dan overheerlijke mosselen met verse frietjes!
Tags: aardappelen, ajuin, authentiek, België, Belgisch, boerenkost, frieten, frietjes, friteuse, groene selder, klassiek, look, mosselen, moules, Nederland, Nederlands, noordzee, patat, patatten, schaal, schaaldieren, selder, typisch, ui, verse frieten, verse frietjes, zee, zeeland, zeeuws, zeevruchten, zomer, zonnig
Risotto met asperges, venkel en tong (Sofie Dumont)
Hoewel er niets mis is met de klassieke asperge-gerechten, is het toch ook leuk om wat creatiever uit de hoek te komen met ons witte goud. Vast tv-gezicht op vtm helpt je graag met deze smaakvolle en erg makkelijke risotto.
Tags: asperge, asperges, België, Belgisch, bieslook, champignon, combo, fusion, groene asperges, italiaans, Italië, kaas, look, mozzarella, oregano, paddenstoel, paddenstoelen, peterselie, pladijs, raap, rapen, rijst, risotto, shiitake, tong, tongfilet, venkel, vis, visbouillon, visfumet, witte asperges, witte goud
Entrecôte met bearnaise, asperges en krieltjes
Wie lente zegt, zegt asperges. Dit heerlijke witte goud heeft weinig nodig om te schitteren. Kraakverse krieltjes, een piekfijn stukje vlees en een klassieke bearnaise zijn meer dan genoeg om een feestelijk gerecht op tafel te presenteren. Authentieke en feestelijke zondagskost!
Tags: asperge, asperges, bearnaise, biefstuk, Bourgondisch, dragon, entrecote, feest, feestelijk, klassiek, krielaardappelen, krieltjes, lente, luxe, luxueus, mei, Pasen, peterselie, royaal, rund, rundsvlees, saus, simpel, smaakvol, steak, traditioneel, zuiver
Tataki van eend met noedelsalade (Jeroen Meus)
In dit originele recept waagt Jeroen Meus zich aan een Japanse bereidingsterm waarbij het vlees eerst gebakken en dan pas gemarineerd wordt. Het resultaat is exotisch lekker, zeker met de frisse noedelsalade erbij. Het proberen waard!
Tags: ahornsiroop, anders, appelsien, asian, Aziatisch, Azië, chili, Chinese kool, dagelijkse kost, eend, esdoorsiroop, fusion, gember, japan, Japans, Jeroen Meus, marinade, noedels, noedelsalade, Oosters, Orientaals, origineel, pikant, pinda, pindanoten, pittig, sinaas, sinaasappel, soja, sojasaus, tataki, wakamé, zoet-zout
Cakerol met aardbeienconfituur
Deze heerlijke cake is een ietwat vergeten klassieker. Nochtans is de bereiding erg makkelijk en kan je eindelijk variëren met de vulling.
Lasagne met gerookte zalm, courgette en spinazie (Jeroen Meus)
Er bestaat niets zaliger dan een volle kom verse, zelfgemaakte lasagne! Met deze makkelijke ovenschotel kan je bovendien uitgebreid variëren. In dit recept leert Jeroen Meus je een smeuïge variant bereiden met gerookte zalm, courgette en spinazie. De grote troef van dit recept: een zelfgemaakte 'garnalenmelk', als basis voor een smaakvolle bechamelsaus. Het vraagt wat meer moeite, maar het lekkere resultaat is alle werk waard.
Tags: bechamel, België, Belgisch, comfort food, courgette, dag op voorhand, dagelijkse kost, fusion, garnalen, gemalen kaas, gerookte zalm, italiaans, Italië, Jeroen Meus, kaas, kinderen, lasagna, lasagne, laurier, look, makkelijk, oregano, oven, ovenschotel, pasta, spinazie, steranijs, tijm, vis, warm, zalm, zonnig, zuiders