Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 10minuten | 20minuten |
Servings | Prep Time |
4personen | 10minuten |
Cook Time |
20minuten |
Ingredients
- 1 sjalot
- 2 tenen look
- 2 rijpe tomaten
- 250 gram ingelegde paprika
- 400 ml groentebouillon
- 1 eetlepel room
- 1 theelepel pikante paprikasaus enkele druppels Tabasco zijn ook goed
- 12 grote garnalen/scampi gepeld
- 1 takje bladpeterselie
- olijfolie
- peper en zout
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Spoel de ingelegde stukken paprika grondig en laat even rusten. Snipper ondertussen de sjalot en de teentjes look in grove stukken.
- Verhit een scheut olijfolie in een ruime kookpot en fruit de sjalot met de look. Hak de tomaten fijn en voeg samen met de stukken paprika toe. Laat even sudderen.
- Voeg de groentebouillon toe en laat een tiental minuten koken. Prik ondertussen telkens 3 scampi op een prikker en kruid met wat peper en zout.
- Mix de soep fijn en werk af met de room, pikante saus en zout/peper naar wens.
- Schroei net voor het opdienen de scampi-satés kort aan langs elke kant. Serveer de soep in een glaasje met een warme scampi-prikker en een blaadje bladpeterselie. Smakelijk!
Share this Recipe
Beste ,
Misschien handig dat je de benodigde tomaten ook even vermeld bij de ingrediënten.
Mvg
Valerie
Heel erg bedankt voor je attente reactie, Valerie. Het ingrediëntenlijstje werd aangepast!