< 2 Euro | - deel 9 < 2 Euro | - deel 9

 

Recepten - Geen maximum - < 10 euro - < 6 euro - < 4 euro - < 2 euro

Groentesoep met zure room en bieslook

Groentesoep met zure room en bieslook
Een lekker soepje smaakt altijd. Bovendien vraagt een geslaagde soep weinig moeite of inspiratie. Soms wil je echter net dat beetje meer, een accent waardoor je soep net dat tikje beter smaakt. Dit recept past perfect binnen dat verhaal, de zorgvuldige selectie van groentjes zorgt voor een volle smaak, de zure room en bieslook garanderen een fris en smaakvol resultaat.

Eenvoudige aioli met oregano

Eenvoudige aioli met oregano
Een aioli is een mediterraans sausje op basis van look die wat doet denken aan knoflooksaus. De term wordt echter veel breder ingezet voor sausje en olies op basis van look. Knoflook is immers een ongelooflijk lekkere smaakmaker. Deze, uiterst eenvoudige, aioli kan je heel breed inzetten. Als smaakmaker op bladerdeeg, marinade voor vlees of vis, extra kruiding van een pasta of pizza,... De mogelijkheden zijn eindeloos.

Clafoutis met pruimen

Clafoutis met pruimen
Dit traditioneel gebak uit Griekenland kan je op erg veel verschillende manieren klaarmaken. Niet alleen het soort fruit, ook de fijne smaakaccenten (van vanille tot amandel, van likeur tot zoet bier,...) zijn eindeloos te variëren. Dit recept is bewust heel eenvoudig, het is een prima manier om kennis te maken met deze lekkernij en er eventueel, later, je eigen versie van te maken.

Old Pal

Old Pal
Zoals de naam al een beetje doet vermoeden is deze cocktail een oude bekende in de cocktailwereld. Deze classic lijkt wat op een Negroni, in dit drankje werk je echter met whisky in plaats van gin en wordt de zoete vermout vervangen door droge. Geen cocktail voor beginners!

Tzatzikidip

Tzatzikidip
Een echte tzatziki is, samen met feta, de handtekening van de Griekse keuken. In dit recept wordt een bescheiden variant beschreven: een smeuïg maar fris dipsausje dat op geen enkele aperitief zou misstaan.

Americano

Americano
Een Americano-cocktail is misschien niet heel erg bekend, het is wel een officieel erkende klassieker. Het beste bewijs: dit was het drankje dat James Bond bestelde in het eerste boek van Ian Fleming!

Bijou

Bijou
Aan deze cocktail kleeft een leuk verhaal: de naam, Frans voor juweel, zou immers gekozen zijn vanwege de drie drankjes en hun kleuren die gemixt worden. Alsof je een glas met robijn, smaragd en diamant presenteert! Daarenboven is dit een heel frisse en stijlvolle cocktail, het proberen waard.

White Russian

White Russian
Deze stevige cocktail geniet een vrolijke cultstatus dankzij de bekende film 'The Big Lebowski'. Dit speciale drankje doet het minder goed als aperitief, maar smaakt des te beter als origineel dessertje.

Broodje Bismarck

Broodje Bismarck
Dit eenvoudige broodje met haring zou de favoriete lunch van Otto Von Bismarck geweest zijn. Of dat werkelijk klopt is voor voer voor historici. Dat dit een enorm smakelijk broodje is, staat dan weer wel vast!

Knapperige salade met venkel en yoghurt

Knapperige salade met venkel en yoghurt
Een frisse salade smaakt altijd op een warme dag. Met een fijne selectie groentjes en een verfrissend sausje maak je een gezonde tussendoor of een lichte maaltijd. Dit recept combineert iets extremere smaken zoals venkel en jalapeño, maar is desalniettemin verrassend zacht en fris door het yoghurtsausje en zachte avocado.

Cakerol met aardbeienconfituur

Cakerol met aardbeienconfituur
Deze heerlijke cake is een ietwat vergeten klassieker. Nochtans is de bereiding erg makkelijk en kan je eindelijk variëren met de vulling.

Grasshopper

Grasshopper
Wil je eens écht uitpakken met een originele cocktail of een verrassend dessert? Dan is een Grasshopper je ideale oplossing, dit drankje is immers bedoeld als 'after-dinner' drink, wat het zowel als cocktail, als dessert heel geschikt maakt. De frisse muntsmaak is mooi in balans met de chocoladetoetsen. Proberen maar!

White Lady

White Lady
Een White Lady kan je al decennia lang op de cocktailkaart van heel wat bars terug vinden. Dat is geen toeval, deze Gin-Sour is heel klassiek en beroemd vanwege de gebalanceerde - maar eenvoudige - smaak en de originele toevoeging van eiwit. Zelf ook eens proberen?

Black Russian

Black Russian
'Black Russian' klinkt niet meteen als een uitnodigend of sympathiek drankje. De legende wil dan ook dat deze cocktail na de tweede wereldoorlog voor het eerst in een Belgisch hotel werd geserveerd voor de Amerikaanse ambassadeur. Of dat klopt is een vraagteken, dat deze eenvoudige shortdrink op basis van wodka lekker is, staat wel vast!

Gin Fizz

Gin Fizz
Een Gin Fizz blinkt uit in eenvoud en verfrissing. Deze, naar alle waarschijnlijkheid Franse, cocktail doet het dan ook erg goed in heel wat bars. Met bijna niets anders dan droge gin en citroensap, kan ook jij dadelijk genieten van deze lekkere klassieker.