Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 10minuten | 20minuten |
Servings | Prep Time |
4personen | 10minuten |
Cook Time |
20minuten |
Ingredients
- 200 gram gerookte spekreepjes
- 1 ui
- 1 preistengel
- 300 gram verse spinazie
- 1 liter groentebouillon
- boter
- peper en zout
- nootmuskaat
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Verhit een braadpan en bak de spekreepjes (zonder vetstof) tot ze gebakken tot krokant zijn. Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
- Pel de ui en snipper grof. Fruit in een klontje boter.
- Was de preistengel en snijd in ringen. Voeg toe aan de gefruite ui en laat mee garen.
- Spoel de spinazieblaadjes en voeg meteen toe. Laat even warmen en voeg de groentebouillon toe.
- Breng aan de kook en laat een kwartier tot een half uur koken. Voeg indien nodig nog wat water toe.
- Mix de soep fijn en kruid af met peper, zout en een beetje nootmuskaat. Voeg tot slot de spekjes toe. Smakelijk!
Share this Recipe
Speak Your Mind