Recepten - zonnig
Gegrilde pesto toastjes
Een zonnig aperitiefhapje dat absoluut geen werk vraagt, dat kan alleen maar hoog op elke keukenprins(es) zijn/haar lijstje staan. Met deze lekker makkelijke toastjes heb je je gasten in geen tijd verwend!
Eendenborst met portosaus, gebakken aardappel en gesauteerde aubergine met oesterzwam
Met dit feestelijke gerecht, dat desondanks best eenvoudig te bereiden is, haal je de zalige geuren en smaken van Zuid-Frankrijk in huis. Naast heerlijk sappige eend met een lekker sausje toveren tijm en rozemarijn fantastische smaken op je bord die fantastisch passen bij gebakken patatjes, aubergine en oesterzwam. Kortom: een waar feest voor de ongegeneerde fijnproever!
Pesto Genovese
De ultieme klassieker uit Italië: pesto! De originele, groene pesto komt uit Genua en blinkt uit in smakelijke eenvoud. Bovendien kan je werkelijk alle kanten uit met dit gerecht: bij pasta, als hapje, extra smaakmaker,... Breng een stukje Italië in je keuken met deze authentieke pesto Genovese.
Gevulde tomaten met rijst en salsa
Een simpel vegetarisch gerechtje dat schreeuwt om een straaltje zon. Beter kan je deze eenvoudige gevulde tomaten met rijst en salsa niet omschrijven.
Salade met gerookte zalm en grijze garnalen
Een gezonde salade is een welgekomen afwisseling voor elke Bourgondiër. Gezond kan ook lekker zijn, zeker indien je kiest voor delicieuze ingrediënten zoals gerookte zalm en grijze garnalen. Met wat knapperige groentjes erbij is je buikje zo gevuld.
Risotto met gemarineerd lamsvlees
Hoewel we meestal aan pasta denken wanneer het over de Italiaanse keuken gaat, is risotto (wat zoveel wil zeggen als 'rijstpannetje') zeker zo bekend en geliefd. Het basisprincipe is dan ook heerlijk eenvoudig, terwijl de mogelijkheden tot afwerking eindeloos zijn. In dit recept gaan we aan de slag met botermals lamsvlees dat één dag moet marineren.
Filet pur op Italiaanse wijze
Elke authentieke Belg is dol op een klassieke biefstuk met verse frietjes. Het kan echter wat avontuurlijker en minstens zo lekker. Dit recept legt netjes uit hoe je een overheerlijke (en niet eens moeilijk te bereiden) Italiaanse variant kan bereiden op dit gegeven. Ideaal als feestmaaltijd voor elke dag!
Gevulde paprika’s met kip, champignons en couscous
Paprika's kan je altijd origineel inzetten door ze te vullen. Veelal blijft het bij gehakt, terwijl er een veelheid aan opties is. Dit gerecht haalt inspiratie uit verschillende zuiderse keukens om een heerlijk gerechtje op tafel te toveren: paprika's gevuld met kip, champignons, oesterzwammen en courgette, vergezeld van smeuïge couscous met kikkererwten.