Sesamzaadjes? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be Sesamzaadjes? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be

 

Recepten - sesamzaadjes

Oosterse salade met kip en rode kool

Oosterse salade met kip en rode kool
In Europa kennen we rode kool vooral als winters gerecht dat we lekker lang stoven met appel en zoete smaakmakers. Ontzettend lekker, maar het kan ook anders! Ontdek in dit recept een knapperige en pittige salade van (rauwe) rode kool met oosterse invloeden en malse stukjes kip.

Sushibowl met zalm en rode kool

Sushibowl met zalm en rode kool
De poké-bowl behoeft ondertussen geen introductie meer. De kom met allerlei verse groentjes rijst en/of vis uit Hawaï is al eventjes een populair gerecht wereldwijd. En terecht: het is een gezonde en gevarieerde lunch die je makkelijk meeneemt. Wanneer de ingrediënten veelal lijken op wat je ook in sushi kan vinden (zalm, nori,...), noemen ze het ook wel eens een sushi-bowl. In dit recept kan je een makkelijke bereiding terugvinden met als extra smaakmaker reepjes gemarineerde rode kool!

Sushi-salade met zalm

Sushi-salade met zalm
Wel zin in sushi maar geen zin noch talent om deze verfijnde rijsthapjes volgens de regels van de kunst klaar te maken in een mooie rol? Geen paniek: je kan er ook een salade van maken die zeker zo lekker is en toch al het lekkers van typische sushi-ingrediënten combineert.

Taco’s met zalm

Taco’s met zalm
Dit exotische recept katapulteert je in no time naar zonnige bestemmingen! De gemarineerde stukjes zalm passen heerlijk bij de verse guacamole en zoete blokjes mango. Geserveerd in taco's maak je er een leuk festijn van dat je op talloze momenten kan inzetten. Van snelle lunch tot verjaardagsfeestje.

Balsamico-zalm met spinazie en kerstomaatjes (Gino d’Acampo)

Balsamico-zalm met spinazie en kerstomaatjes (Gino d’Acampo)
Zalm en spinazie is een klassieke combinatie die we allemaal kennen. Meestal wordt er ook iets van room of puree aan toegevoegd. Wil je echter eens iets anders dan is dit recept van de Italiaanse tv-kok Gino d'Acampo een absolute aanrader. Met balsamico, sesamzaadjes en kerstomaatjes maakt hij er een heerlijk lichte, mediterraanse versie van.

Exotische salade met rode biet

Exotische salade met rode biet
In de lage landen houden we het doorgaans bij een aantal klassiekers wanneer we een salade maken: sla, tomaat en komkommer zijn helemaal prima, maar soms mag het eens iets anders zijn. Liefhebbers van rode biet én exotische smaakmakers zullen dol zijn op deze salade die bovendien heerlijk in het oog springt.

Kip met bloemkool in sojasaus

Kip met bloemkool in sojasaus
De oosterse marinade op basis van soja laat zich met talloze ingrediënten combineren. Zelfs een klassieke bloemkool van bij ons kan er door schitteren. In combinatie met stukjes kip maak je er een originele wokmaaltijd voor elke dag voor. Lekker met rijst of noedels!

Thaise bowl met runderreepjes

Thaise bowl met runderreepjes
Regelmatig variëren is de sleutel tot blijvend eet- en kookplezier. Het kan bijvoorbeeld erg leuk zijn om te neuzen in recepten en bereidingstechnieken van de andere kant van de wereld. Zo deed het receptenteam van Colruyt inspiratie op in Thailand voor deze malse runderreepjes, vrolijk gepresenteerd in een bowl met veel groentjes en rijst.

Zalm teriyaki met noedels

Zalm teriyaki met noedels
Dit recept is perfect om een snelle hap op tafel te toveren die heerlijke oosterse smaken bevat.

Vogelnestjes van spek en scampi (Ottolenghi)

Vogelnestjes van spek en scampi (Ottolenghi)
Rond Pasen zijn vogelnestjes traditiegetrouw erg populair. De originele gehaktbal met een smeuïg eitje in, is niet alleen bij ons een heerlijke hap. Zo worden ze in Groot-Brittannië 'Scotch Eggs' genoemd. Ook de beroemde tv-kok Yotam Ottolenghi is vertrouwd met het idee, maar geeft er graag zijn kenmerkende handtekening aan: hij maakt vogelnestjes met gehakt van spek en scampi. De pittige saus maakt deze verrassende variant helemaal af. Het proberen waard!

Zalmfilets met mangosaus

Zalmfilets met mangosaus
Door toevoeging van een exotisch ingrediënt kan je een bekend verhaal, zoals een malse ovengebakken zalmfilet, naar een heel ander niveau tillen. Met dat idee voorop bereiden we in dit verrassend recept een mangosausje dat er heerlijk bij past. Lekker met gestoomde groentjes.

Scampi’s met broccoli, groene asperges en soja-sesamdressing (Sandra Bekkari)

Scampi’s met broccoli, groene asperges en soja-sesamdressing (Sandra Bekkari)
In dit pittige recept van Sandra Bekkari is bijna al het werk voor de oven, dat geeft je meer tijd om lekker te genieten. Dit recept is dan ook een aanrader wanneer je bezoek hebt. Bovendien is de eenvoudige combinatie van groene asperges, broccoli en scampi onweerstaanbaar lekker. Het pittige sausje met oosterse toetsen maakt het gerecht helemaal compleet.

Oosterse varkenshaas met wokgroentjes

Oosterse varkenshaas met wokgroentjes
De zachte en verfijnde smaak van een varkenshaas laat zich vlot combineren met allerlei smaakmakers en ingrediënten. Dit recept voert je naar oosterse streken met een milde saus op basis van sojasaus. De knapperige wokgroentjes passen perfect bij het sappige vlees.

Zalm teryaki met sobanoedels (Sandra Bekkari)

Zalm teryaki met sobanoedels (Sandra Bekkari)
Dit oosterse recept van Sandra Bekkari met zalm, noedels en allerlei groentjes is een gezonde smaakbom waar je weinig werk mee hebt. Ideaal om op een doordeweekse dag een snelle en verantwoorde maaltijd op tafel te zetten.

Oosterse runderreepjes

Oosterse runderreepjes
Deze spicy runderreepjes zijn een leuke troef om achter de hand te hebben. Snel klaar, weinig werk en makkelijk te combineren met allerlei gestoomde groentjes en rijst of noedels.