Recepten - tomatensaus
Linguine met zalm en pittige kerstomaatsaus
Aaaah, pasta! Altijd lekker, nooit moeilijk en zo plezierig om mee te variëren. Vlees, vis of vegetarisch, er bestaan recepten zat. De echte uitschieters vinden is dan weer lastig, niet elk recept is even origineel of lekker. Met deze linguine met zalm en pittige kerstomaatsaus ben je zeker van een heerlijk diner, beloofd!
Tagged With: alledaags, dille, gemakkelijk, gerookt, gerookte zalm, italiaans, Italië, kerstomaat, kerstomaatjes, kerstomaten, kerstomatensaus, linguine, makkelijk, pasta, simpel, sjalot, smeuïg, snel klaar, tomaat, tomaten, tomatensaus, venkel, vis, vlug, zalm, zomer, zomers, zonnig
Roodbaars met venkelpuree en tomatenolie (Jeroen Meus)
Het heilige duo: vis en puree. Op deze klassieke combinatie valt niets op te merken. Anderzijds kan je heel wat leuke accenten en varianten klaarstomen die je eenvoudige gerecht snel en makkelijk naar een hoger niveau tillen. Met de hulp van Jeroen Meus kan ook jij lekker variëren met vis en puree.
Tagged With: anijs, dagelijkse kost, één, gezond, grootmoeders keuken, Jeroen Meus, klassiek, leuk, noordzee, omega 3, origineel, pastis, puree, roodbaars, simpel, televisie, tomaten, tomatenolie, tomatensaus, tv, typisch, variant, venkel, venkelpuree, vis, vis op vel, voedzaam
Pasta con ragù (Jamie Oliver)
Dit dromerige mediterraanse recept pende Jamie Oliver neer nadat hij pasta had gemaakt met de eigenares van een hotelletje. De zelfgemaakte pasta was geweldig, de uiterst eenvoudige saus was echter super. In dit eenvoudige recept ontdek je wat het geheim is van een authentieke Italiaanse ragù-saus (tomaten en gehakt).
Tagged With: bucatinni, cucina povera, cucina povere, eenvoudig, gehakt, gemakkelijk, italiaans, Italië, Jamie Oliver, kalf, kalfs, kalfsgehakt, kalfsvlees, linguine, mager vlees, makkelijk, mediterraans, parmezaan, parmezaanse kaas, pasta, simpel, spaghetti, tagliatelle, taglierini, tomaat, tomaten, tomatensaus, vakantie, zonnig, zuiders
Linguine met snijbonen en zwarte olijven in een fijn tomatensausje
Snijbonen krijgen stilaan de status van 'vergeten groente'. Voor velen is dit een klassieke, ietwat oubollige groente uit de moestuin van grootmoeder of -vader. Nochtans kan je er heel origineel mee aan de slag gaan, zoals bewezen wordt in deze smakelijke vegetarische pasta.
Tagged With: België, Belgisch, bonen, bouillon, eenvoudig, fusion, groentebouillon, italiaans, Italië, laurier, linguine, look, makkelijk, olijf, olijfolie, olijven, pasta, prinsessenbonen, simpel, snel, snel klaar, snijbonen, snijboontjes, tomaat, tomaten, tomatensaus, ui, vegan, veganisme, vegetarisch, vegetarisme, veggie, wereldkeuken, witte wijn, zwarte olijven
Vegetarische spaghetti bolognese met linzen (Jamie Oliver)
Vegetarische varianten van klassieke gerechten voelen en klinken vaak wat verkeerd. In veel gevallen voelt vlees immers als typisch en essentieel aan voor dat gerecht. Het kan nochtans perfect om geweldig lekkere varianten te maken zonder vlees. Jamie Oliver helpt je op weg met deze fantastische vegetarische bolognese op basis van linzen. Absoluut het proberen waard!
Tagged With: alternatief, anders, bleekselder, bolognese, bolognesesaus, chianti, eekhoorntjesboord, geduld, geen vlees, gezond, inkoken, Jamie Oliver, kaas, knoflook, laurier, leuk, look, makkelijk, origineel, Parmegiano, parmezaan, parmezaanse kaas, pasta, pastasaus, peterselie, rode ui, rode wijn, rozemarijn, selder, simpel, spaghetti, tijd genoeg, tomaten, tomatensaus, vegetarisch, vegetarisme, vegie, vezels, wortel, wortelen
Pizza met rauwe ham en bloemkool
Pizza is dan wel de onbetwiste Italiaanse klassieker, de basis van het gerecht is danig eenvoudig dat de variaties - ook uit andere keukens - eindeloos zijn. In dit recept wordt uitgelegd hoe je een opvallend Belgische-getinte pizza kan bereiden. Origineel, niet moeilijk en bovenal lekker!
Tagged With: België, Belgisch, bloemkool, deeg, eenvoudig, gedroogde ham, gesmolten kaas, Gouda, ham, Hollandse kaas, italiaans, Italië, jonge kaas, kaas, kappertjes, kids, kinderen, kindvriendelijk, makkelijk, oregano, origineel, oven, pizza, pizzadeeg, rauwe ham, simpel, snel klaar, tomaten, tomatensaus, vlaskaas
Oosterse curry met kip en bloemkool (Colruyt)
Hoewel 'dé oosterse keuken' een heel algemene term is, betreft het voor ons - Europeanen - voornamelijk smakelijke recepten en ingrediënten propvol smaak. Dit recept van Colruyt combineert verschillende invloeden om tot een ongelooflijk lekker gerechtje te komen.
Tagged With: aardappelen, Aiatisch, alledaags, bloemkool, braadkip, Colruyt, curry, fusion, kerrie, kip, kipfilet, kippenfilet, knoflook, koriander, krielaardappelen, krieltjes, kurkuma, lekker, leuk, look, Oosters, origineel, passata, pijnboompitten, simpel, soja, sojasaus, tomaten, tomatensaus, wereldkeuken
Vegetarische ovenschotel met aubergine, bonen in tomatensaus en puree
Een eenvoudig ovenschoteltje kan een echte life-saver op drukke dagen zijn. Zeker als je de schotel de dag op voorhand al bereid had. In dit recept ontdek je een lekker makkelijke veggie-schotel met een lekker veel groentjes en een smeuïge tomatensaus met witte boontjes en aubergine. Lekker simpel!
Tagged With: aardappelen, aubergine, basilicum, bonen, budget, eenvoudig, geen vlees, gegratineerd, goedkoop, gratineren, groenten, groentjes, makkelijk, oven, ovenschotel, patatten, prei, puree, simpel, stoemp, tomatensaus, vegan, veganistisch, vegetarisch, veggie, witte bonen, witte bonen in tomatensaus, wortel
Klassieke lasagna (Antonio Carluccio)
Een hete kom lasagne kan niemand versmaden. Het vraagt wat werk, maar het resultaat smaakt iedereen en altijd. Antonio Carluccio leert je in dit recept een heel authentieke lasagna maken. De uiterst simpele bolognese saus met runds- en lamsgehakt zorgt samen met de Parmezaanse kaas voor een pittige en smaakvolle lasagne.
Tagged With: Antonio Carluccio, bolognese, bolognesesaus, Carluccio, classic, comfortfood, dag op voorhand, gehakt, gehaktsaus, Italia, italiaans, Italië, kaassaus, klassiek, lamsgehakt, lasagna, lasagne, makkelijk, mediterraans, oven, parmezaan, parmezaanse kaas, pasta, pastavellen, rundsgehakt, tomatensaus, witte saus
Tagliatelle met scampi en een fluwelen tomatensaus
Het leukste aan pastabereidingen is dat ze meestal ongelooflijk simpel en toch superlekker zijn. Geen wonder dat de authentieke Italiaanse keuken wereldwijd populair is. Dit recept brengt erg eenvoudige ingrediënten samen in een heerlijke pasta. De saus is om duimen en vingers af te likken, beloofd!
Rigatoni met tomatensaus en gegrilde aubergine (Jamie Oliver)
Wat maakt recepten met pasta zo populair? Ze zijn meestal makkelijk, hebben weinig ingrediënten of lastige kooktechnieken mogelijk, zijn veelal relatief gezond en kunnen perfect zonder vlees. Wat meteen perfecte omschrijving is voor deze supermakkelijke pasta van Jamie Oliver.
Tagged With: aubergine, basilicum, eenvoudig, gezond, italiaans, Italië, Jamie Oliver, look, makkelijk, mediterraans, pasta, ricotta, rigatoni, simpel, snel, tomaten, tomatenblokjes, tomatensaus, vegetarisch, zomer, zomers, zonnig
Pizza scampi mozzarella
Een lekkere pizza gaat er altijd in! Bovendien zijn zelfgemaakte pizza's veel leuker, lekkerder en goedkoper dan afhalen. Dit recept leert je de kneepjes van het vak om de ideale pizza scampi-mozzarella te maken.
Tagged With: alledaags, basilicum, champignon, chili, deeg, elke dag, fastfood, italiaans, Italië, kaas, kinderen, kinderfeest, kinderfeestje, kristalsuiker, lekker, makkelijk, mediterraans, mozzarella, oregano, oven, paprika, pizza, puntpaprika, scampi, simpel, suiker, tomaten, tomatensaus, zeevruchten, zuiders
Mexicaanse lasagna (Nigella Lawson)
Verrassende gerechten zijn niet altijd makkelijk te bereiden, dikwijls zijn de ingrediënten niet vanzelfsprekend of vraagt de bereiding (veel) meer moeite dan gebruikelijk. Dit Mexicaans geïnspireerde en vegetarisch gerecht van de Britse topchef Nigella Lawson is buitengewoon origineel en zeker zo eenvoudig om maken. Zeker en vast de moeite waard om te proberen!
Tagged With: amerikaans, bonen, cheddar, chili, exotisch, geen vlees, kaas, ketchup, koriander, leuk, maïs, Mexicaans, Mexico, Nigella Lawson, op voorhand, origineel, oven, pikant, pittig, tex mex, texmex, tomaat, tomaten, tomatensaus, tortilla, vegetarisch, wrap, wraps, zuiders, zwarte bonen
Duivenfilets met boontjes, röstis en een Toscaans sausje
Met duivenfilets kan je heerlijke gerechten maken zonder enige moeite, het fijne vlees vraagt immers weinig werk. Met enkele klassieke en zeker zo eenvoudige ingrediënten, zoals boontjes en een Italiaans tomatensausje, tover je een alledaags maar feestelijk gerecht op tafel.
Tagged With: alledaags, boerenkost, bonen, boontjes, duif, duiven, duivenfilet, eenvoudig, feestelijk, filet, italiaans, Italië, makkelijk, rosti, rösti's, saus, sperzie, sperziebonen, sperzieboontjes, tomaten, tomatensaus, Toscaans, Toscane
Pasta met pikante mosseltjes en Parmezaanse kaas
Dit lekker pastagerecht combineert het beste uit de Noordzee - mosselen - met de typische basiskenmerken van een geslaagde, authentieke, Italiaanse pasta. Maak je klaar voor eenvoudige, maar overheerlijke pasta die flinke pit combineert met de volheid van Parmezaanse kaas in een zalig tomatensausje.