Selder? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be - deel 7 Selder? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be - deel 7

 

Recepten - selder

Grootmoeders wintersoep

Grootmoeders wintersoep
Soep smaakt altijd, maar toch net dat ietsje meer tijdens de winter. Dit recept leert je een stevige soep uit het authentieke receptenboek van grootmoeder maken. Meer hoeft dat soms echt niet te zijn.

Grootmoeders tomatensoep

Grootmoeders tomatensoep
Winter of zomer, alledaags of feestelijk, een authentieke tomatensoepje van 'de bomma' smaakt altijd. Het is haast mythisch hoe lekker de tomatensoep van grootmoeder kan zijn. Met dit recept kan je, ongeacht je leeftijd, zonder twijfel concurreren!

Volkorenspaghetti met een groentesausje (Antonio Carluccio)

Volkorenspaghetti met een groentesausje (Antonio Carluccio)
Authentieke pastagerechten zijn doorgaans bijzonder eenvoudig. Deze vegetarische pasta van Antonio Carluccio is daar een prachtig voorbeeld van. Met opvallend weinig en uiterst eenvoudige ingrediënten tover je een zalige pasta die zal verbazen en vooral smaken.

Lenterolletjes van gerookte heilbot

Lenterolletjes van gerookte heilbot
Lenterolletjes, ofwel springrolls, kennen we eerder als loempia's. De fijne rolletjes van deeg die in China traditioneel met nieuwjaar (in de lente) worden gemaakt en geserveerd. Dit hapje is allesbehalve een loempia, maar het principe is wel hetzelfde: fijngesneden groentjes in een rolletje. In plaats van deeg, werken voor dit originele en erg makkelijke hapje met gerookte heilbot; erg fijn en vol van smaak.

Kippenbouillon (Jeroen Meus)

Kippenbouillon (Jeroen Meus)
Eenieder die graag kokkerelt, weet dat een goede bouillon een zelfgemaakte is. Het vraagt kosten noch moeite, de smaaktoetsen kies je zelf en het is makkelijk in te vriezen. Vooral een lekkere kippenbouillon is interessant als basis voor soepen, sausen en fijne bereidingen zoals vol-au-vent. Dit recept vertelt je hoe Jeroen Meus aan de slag gaat.

Waterzooi met scampi en kabeljauw (Colruyt)

Waterzooi met scampi en kabeljauw (Colruyt)
Een mager gerecht bereiden dat toch barst van smaak en je buikje perfect vult? Dat kan, in tegenstelling tot wat velen denken, perfect en zonder veel problemen. Waterzooi, een klassieker in Gent en omstreken, is daar het perfecte voorbeeld van. Met een stukje kabeljauw en scampi, wordt deze eenvoudige klassieker plots een waar feest!

Linzenstoofpotje met steak en rijst (Colruyt)

Linzenstoofpotje met steak en rijst (Colruyt)
Steak hoeft heus niet altijd met frietjes gegeten te worden. Een lekkere rundssteak leent zich zelfs tot heel wat diverse en verrassende bereidingen. In dit recept gaan we aan de slag met linzen, rijst en mosterd om een opvallende maar ongetwijfeld lekkere combinatie op tafel te toveren.

Krokante salade met kalkoenschnitzel

Krokante salade met kalkoenschnitzel
Gezonder eten of afslanken lukt aardig met salades. Dit hoeft echter niet altijd sla, komkommer en tomaat te zijn, dit recept legt uit hoe je aan de slag kan gaan met knapperige, frisse groenten zoals rauwe selder en wortel. De (optionele) kalkoenschnitzels zorgen voor een hartige toets.

Spaghetti bolognese maison

Spaghetti bolognese maison
Een klassieker die altijd smaakt maar overal een beetje anders bereid wordt? Dat moet spaghetti bolognese zijn! Deze eenvoudige pastabereiding laat eenieder toe eigen accenten te leggen. Nochtans zal elke Italiaan je vertellen dat de rijke groentesauzen die we er vaak van maken weinig met het originele recept te maken hebben. Zodoende: spaghetti bolognese maison!

Selder in tomatensaus

Selder in tomatensaus
Een makkelijke Vlaamse klassieker met een zuiderse toets.