Kinderen? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be - deel 3 Kinderen? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be - deel 3

 

Recepten - kinderen

Vitello tonnato burgers

Vitello tonnato burgers
Vitello tonnato is een beroemd gerecht uit de Italiaanse keuken dat twee verrassende ingrediënten combineert: kalfsvlees met tonijn. Het concept achter dit verfijnde (voor)gerecht wordt in dit verrassende recept omgetoverd tot smakelijke hamburgers? Perfect om zonder enorme inspanningen verrassend en bovenal lekker te koken!

Donauwelle-cake

Donauwelle-cake
Een fantastisch lekkere taart uit Duitsland is de befaamde Donauwelle. Deze taart met chocolade en krieken dankt haar naam aan de golfjes die er in te zien zijn. Er zelf eentje maken is helaas een stevige uitdaging. Dit eenvoudige recept helpt je richting dezelfde smaken, maar vertrekt van een klassieke cake. Lekker en vooral haalbaar!

Gevulde courgette met gehakt

Gevulde courgette met gehakt
Een groente uithollen en vullen met een lekkere bereiding is een ideale manier om op een verrassende manier extra groentjes op tafel te toveren. Een simpel voorbeeld dat altijd smaakt: courgettes gevuld met gehakt. Ontdek in dit recept een extra smaakvolle variant met Mexicaanse accentjes.

Appelcake met honing (Jeroen Meus)

Appelcake met honing (Jeroen Meus)
De niet te versmaden geur van een vers gebakken cake is een instant succes in elk huishouden. Wil je deze keer iets avontuurlijker aan de slag gaan? Probeer dan dit recept van Jeroen. Met appeltjes en honing maak je een heerlijk klassieke cake net iets luxueuzer.

Pastagratin met chipolata (Colruyt)

Pastagratin met chipolata (Colruyt)
Het buitengewone voordeel aan pasta is dat je er alle kanten mee uit kan. Doorgaans denken we aan zomerse gerechten, maar een hartverwarmende ovenschotel - heerlijk gegratineerd met kaas - is zeker zo goed. Dit toffe recept met stukjes chipolata en een heerlijk tomatensausje van Colruyt is pure comfort food!

Scampi’s met broccoli en farfalle (Colruyt)

Scampi’s met broccoli en farfalle (Colruyt)
Het voordeel aan de recepten van supermarkt Colruyt is dat ze haalbaar zijn op alle vlakken: een beperkt ingrediëntenlijstje, niet al te veel werk en bovenal een lekker resultaat zonder moeite. Dit smakelijk recept is daar een prima voorbeeld van. Leuk als voorgerecht, of verdubbel de portie en geniet van een echte portie comfort food!

Appelcake met amandel

Appelcake met amandel
Een lekkere klassieker bij thee, koffie, als nagerecht of tussendoortje: cake! Het simpele basisrecent kan je makkelijk uitbreiden, bijvoorbeeld met stukjes appel. In dit recept gaan we nog een (klein) stapje verder, en zorgt amandel voor een verfijnde extra smaaksensatie!

Kip met appelmoes en frietjes

Kip met appelmoes en frietjes
Voor een echte klassieker die bij jong en oud geliefd is moet je niet ver zoeken. Een doodsimpele maar overheerlijke gebraden kip, zelfgemaakte knapperige frietjes en al even zelfgemaakte appelmoes - klinkt heerlijk toch?

Appelmoescake

Appelmoescake
Staat er nog een restje appelmoes in de koelkast waar je niet meteen weg mee weet? Dan is deze leuke en erg gemakkelijke appelmoescake het recept dat je zoekt. Lekker als nagerecht of simpel tussendoortje.

Yoghurt-cupcakes

Yoghurt-cupcakes
Wanneer je zin hebt in een zoet tussendoortje maar het niet ziet zitten om lang in de keuken te staan zwoegen zijn deze yoghurt-cupcakes perfect. Ze zijn lekker zacht, heel wat gezonder tegenover traditionele de bereidingswijze en zo klaar!

Broccolipuree met spekjes

Broccolipuree met spekjes
Voor lekkere comfortfood van de bovenste plank hoef je niet creatief te zijn. Gewoon, alledaags goed is soms meer dan voldoende. Dat is precies wat dit recept uit grootmoeders kookboek bewijst: een smeuïge puree van broccoli met knapperige spekjes. Heerlijk!

Gezonde ovenschotel met kippengehakt

Gezonde ovenschotel met kippengehakt
Zo'n lekkere, gegratineerde en bovenal smeuïge ovenschotel is niet bepaald het soort gerecht waar je aan denkt wanneer je op zoek bent naar een gezonde maaltijd. Het is nochtans perfect mogelijk wanneer je met dit recept aan de slag gaat. Geen witte saus op basis van melk en boter, wel met bloemkool. Het resultaat is verrassend lekker en stukken beter voor je lijn.

Pizza Boscaiola

Pizza Boscaiola
Pizza smaakt altijd! Het leuke aan het Italiaanse gerecht is dat de eenvoudige basis talloze variaties toelaat. Dat weten de Italianen zelf als de beste, getuige daarvan het eindeloze lijstje met traditionele Italiaanse pizza's. Naast klassieker die iedereen kent, zijn er ook uitzonderlijke varianten zoals deze Pizza Boscaiola: luxueus lekker met pancetta en eekhoorntjesbrood.

Zo maak heerlijke Mickey Mouse Beignets

Zo maak heerlijke Mickey Mouse Beignets
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.0/5 (1 vote cast)

Heb je tijdens deze quarantaine soms de handen vol? De kinderen zitten thuis van school, jij moet van thuis uit werken en huishoudelijke taken blijven zich maar opstapelen. Je hebt er genoeg van maar kan momenteel geen stoom afblazen bij je vrienden… Geen zorgen, want wij hebben een leuke bezigheid gevonden waar je niet enkel je gedachten mee verzet, maar ook de kinderen mee bezighoudt! We hebben het over het maken van heerlijke Mickey Mouse Beignets!

Dit heb je nodig voor een tiental beignets:

  • 200 gram bloem
  • 50 gram maizena
  • Klein beetje zout
  • 1 eetlepel suiker
  • 2 eieren
  • 150 ml halfvolle melk (hier kan je ook gekookt water gebruiken, dat even afgekoeld is) 
  • Zonnebloem- of walnootolie (hoeveel hangt af van welke pan je gebruikt)

Tip: je kan ook voor een hartige beignet gaan. Een ideale snack als je kinderen even geen zin meer hebben in boterhammen. Of heb je een verjaardagsfeestje? Dan is dit het perfecte eten om een glimlach op iedereens gezicht te toveren. Denk bijvoorbeeld aan beignets met paprika’s of tomaten. Heerlijk!

Als je ervoor kiest om een hartige beignet te maken dan is het belangrijk om geen suiker te gebruiken, neem in plaats daarvan een theelepel zout. Je kan dan ook gebruik maken van olijfolie in plaats van zonnebloem- of walnootolie. 

Deze dingen uit je keuken moet je klaarleggen: 

  • Een pollepel
  • Een zeef
  • Een diepe wokpan 
  • Een spuitzak (heb je geen spuitzak? Geen probleem, knip gewoon een heel klein hoekje van een diepvrieszakje)

Bereiding: 

  • Neem alle ingrediënten en die die voorzichtig samen in één kom. Begin eerst met de droge ingrediënten zoals bloem, suiker, zout en maïzena. Breek dan de eieren over de kom en roer tot je een glad beslag krijgt. 
  • Doe je olie in de diepe wok pan  tot je ongeveer een laag van 6 cm hebt, en wacht tot die kookt. Pas op voor warme spetters. Haal het beslag uit de kom en breng die met een grote lepel over in de spuitzak. 
  • Nu moet je even voorzichtig te werk, maak met je spuitzak een grote en twee kleine cirkels op je zeef of lepel, de vorm van Mickey Mouse dus. Laat die voorzichtig in de kokende olie zakken tot het er goudbruin uitziet. 
  • Haal daarna je beignet uit de olie en leg die op een rekje of een stuk keukenpapier. Zo kan de beignet afdruipen en wordt hij lekker krokant.

Slowcooker Bolognese (Gennaro Contaldo)

Slowcooker Bolognese (Gennaro Contaldo)
Het geheim van een klassieke bolognese (of ragu) is engelengeduld. Hoe langer de saus rustig kan pruttelen, hoe intenser de smaak. Dat weet de ervaren Italiaanse chef Gennaro Contaldo als geen ander. Net daarom gebruikt hij in dit recept een slow cooker, dat geeft deze hemelse maar bijzonder eenvoudige pastasaus alle tijd van de wereld om helemaal perfect te worden. Wil je helemaal scoren? Maak dan de saus een dag op voorhand klaar!