Recepten - Belgisch
Kervelsoep
Kervel is een kruid dat, vooral in ons eigenste België, graag gebruikt wordt in fijne gerechten. De pittige smaak komt helemaal tot z'n recht in soepen, vooral wanneer je voor een heel zuivere (zo min mogelijk ingrediënten, behalve kervel) variant gaat. Dit klassieke recept uit grootmoeders keuken helpt je op weg!
Vispannetje met zeekraal
Wil je ten volle genieten van het beste uit de zee? Vrienden, familie en/of partner lekker verwennen? Mag het net dat ietsje meer zijn - zonder uren in de keuken te staan en/of waanzinnig veel geld uit te geven? Zoek niet verder: dit eenvoudig vispannetje met zeekraal zal eenieder bekoren en is echt niet moeilijk om te bereiden.
Gestoofde rodekool
Alle culinaire hoogstandjes ten spijt, er gaat niets boven grootmoeders keuken: alledaagse, stevige en lekkere boerenkost zonder gedoe. Een absolute klassieker die tijdens de wintermaanden niet mag ontbreken: gestoofde rodekool. Het vergt dan wel wat moeite, geduld en fijne smaakpapillen (de finale kruiding is niet eenvoudig), het resultaat is telkens weer hartverwarmend. Aan de slag!
Oostendse vissoep
Wanneer je aan de Belgische kust denkt, is lekker tafelen ongetwijfeld één van de eerste dingen die door je hoofd schiet. Onze Belgische vissers brengen immers heel wat lekkers aan land. Deze makkelijke Oostendse vissoep is een warme aanrader voor visliefhebbers.
Luikse salade
Een goed gerecht blinkt vaak uit in eenvoud. Heel wat bekende (en ook onbekende) klassiekers zijn dan ook best eenvoudig maar verdomd lekker. Deze Luikse salade is daar een prima voorbeeld van, perfect als voor- of licht hoofdgerecht en in een handomdraai klaar.
Heldere aspergesoep
In het voorjaar gaan asperges steevast met de hoofdprijs lopen, geen groente is zo smaakvol en typisch. Dit recept vertelt je hoe je met het kookvocht nog een prima soepje kan maken. Spotgoedkoop maar lekker.
Zalmfilet op een bedje van asperges
Asperges worden, geheel terecht, het witte goud genoemd. Hun specifieke, heerlijke smaak is een absolute topper tijdens de lentemaanden. Dit recept vertelt je hoe ze op een erg klassieke manier te bereiden: met zalm, ei en krielaardappeltjes. Geen goedkoop gerecht, wel onwaarschijnlijk lekker!













