Recepten - room
Pasta met gerookte zalm in roomsaus
Een smeuïge pasta is nooit verkeerd. Snel klaar, makkelijk op smaak te brengen en geliefd bij jong en oud. Met wat gerookte zalm en een kruidig roomsausje zijn je eters dadelijk in de wolken!
Berkshire melkbig met crumble, witloof en oesterzwammensaus
Wanneer je gasten wil imponeren en plezieren met een feestelijk menu, is het vaak lang zoeken naar een uitgelezen hoofdgerecht. Op alle vlakken de juiste balans vinden is niet makkelijk: je wil geen fortuin uitgeven maar wel met lekkere producten werken, je wil geen uren in de keuken staan maar het mag gerust uitgebreid zijn,... Lastig! Tenzij je met dit recept aan de slag gaat. Zalig feestelijk!
Quiche met gehakt en rucola
Quiche is zonder twijfel een lieverlingsklassieker in heel wat huishoudens. Snel, makkelijk en vooral eindeloos veel opties. Hoewel de klassieke receptjes top zijn (spek en prei, zalm en spinazie,...) kan een gedurfdere aanpak net zo goed bekoren. In dit recept gaan we aan de slag met kalfsgehakt, rucola, kerstomaatjes, courgette en Parmezaanse kaas. Klinkt heerlijk, toch?
Pompoensoep
De dagen worden korter, bladeren dwarrelen naar beneden en kille plensbuien; dat kan alleen maar het begin van de herfst zijn. Passende seizoensgerechten, zoals pompoensoep, mogen dan uiteraard niet ontbreken.
Jambonneau met trio van herfstpuree en mosterdbiersaus
Zin in een feestelijk gerecht dat prachtig presenteert maar je geen uren laat zwoegen in de koeken? Kleine hammetjes, ook wel jambonneau's genoemd, kunnen je redden. Ze zijn fraai, smakelijk, makkelijk bereid en passen bij een veelheid aan groenten. In dit recept gaan we aan de slag met drie heerlijke herfstpuree's (spruitjes, venkel en pastinaak) en zorgen we als finale voor een pittig mosterbiersausje.
Kabeljauwhaasje met aardappelpannenkoekjes en gestoofde andijvie
Een gezond stukje vis mag gerust wat vaker op tafel komen. Dat hoeft echter niet altijd met puree, ook zelfgemaakte aardappelpannenkoekjes (rösti's) zijn perfect. Samen met gestoofde andijvie wordt dat een eenvoudig maar lekker gerecht. Aan de slag!
Gegratineerde kalkoenblokjes in tomatenroomsaus
Zin in heerlijke, stevige kost zonder pretentie en met een kruidige, zuiderse toets? Net wat dit recept je te bieden heeft!
Geurige aardappel-knoflooksoep met ham en room
Zeer makkelijk en lekker soepje, ideaal om als voorgerecht te serveren bij een (feest) maaltijd of gezinsdiner. Ook heerlijk als tussendoortje!
Varkensgebraad met champignons in roomsaus
Heel wat mensen hebben regelmatig zin in een eenvoudig maar lekker gerecht dat de alledaagse kost overstijgt - zonder fancy, exotisch, duur of moeilijk te worden. Makkelijker gezegd dan gedaan, denk je dan. Gelukkig geeft dit recept alvast een prima voorstel!
Bananen speciaal
Dit is een erg kindervriendelijk receptje dat met alle soorten fruit kan bereid worden.
Pasta met paddenstoelen en garnalen
Met pasta kan je elke dag aan de slag. Het is doorgaans slechts een kwestie van geschikte ingrediënten combineren zonder verdere poespas. Precies wat dit recept is: heerlijk simpele pasta met garnalen, paddenstoelen en paprika.
Lamsbout met gratin Dauphinois
Een malse lamsbout is een perfecte keuze voor een diner onder de lentezon of op een gezellig paasfeest. Met kraakverse boontjes en een smeuïge gratin Dauphinois maak je zonder moeite een feestmaal klaar.








