Room | - deel 15 Room | - deel 15

 

Recepten - room

Spaghetti met aubergine en kalkoenreepjes

Spaghetti met aubergine en kalkoenreepjes
Wist je dat de beste pastabereidingen vooral eenvoudig moeten zijn? Zo kan je immers alle focus op de pasta houden, met toevoeging van slechts enkele - maar smakelijke - ingrediënten. Precies zoals dit recept: behalve lekkere spaghetti, maak je met malse kalkoenreepjes en fijne aubergineschijfjes een lekkere maar supersimpele pasta!

Fettuccelle met grijze garnalen en erwtjes

Fettuccelle met grijze garnalen en erwtjes
Een lekkere pasta is zelden ingewikkeld, integendeel. Pasta draait immers rond de pasta op zich, daar hoeft niet al te veel gedoe bij. Net als dit kinderlijk eenvoudig en toch erg lekker receptje: stevige pasta, grijze garnalen, krokante erwtjes met een zacht en subtiel sausje op basis van een weinig room en witte wijn. Zeg nou zelf, dat klinkt lekker!

Rucolasoep met zongedroogde tomaatsnippers

Rucolasoep met zongedroogde tomaatsnippers
Soep hoeft niet exclusief voor de winter te zijn, met de juiste ingrediënten kan je net zo goed een zomers soepje klaarmaken. Deze eenvoudige maar lekkere en gezonde rucolasoep is zowel geschikt als voorgerecht, als hoofdgerecht (met brood) of tussendoortje.

Aspergerolletjes van gerookte zalm met aardappelmousseline

Aspergerolletjes van gerookte zalm met aardappelmousseline
Asperges, het witte goud, zijn danig lekker van smaak dat ze niet al te veel aandacht nodig hebben. Met enkele rake ingrediënten heb je snel een topgerechtje op tafel dat heel feestelijk ingezet kan worden. Met wat gerookte zalm maak je zonder moeite zalige rolletjes. Met een schepje fluweelzachte aardappelmousseline er bij heb je een heerlijk bord dat zowel als voor- of hoofdgerecht geserveerd kan worden.

Quiche met venkel en roodbaars

Quiche met venkel en roodbaars
Hoewel een klassieke Quiche Lorraine geweldig lekker is, kan je met het basisrecept eindeloos variëren. Ook met vis, roodbaars in dit geval, kan je zeker en vast iets lekkers klaarmaken. Met een lekkere marinade en het aangename contrast van venkel zal je alle eters verrassen met deze quiche!

Pasta met scampi in een curryroomsausje

Pasta met scampi in een curryroomsausje
Met pasta kan je alle kanten uit, dat is vast de reden waarom het zo'n populair ingrediënt is. Dit gerecht bewijst dat er - letterlijk - geen grenzen staan op een snelle maar smakelijke pasta-hap. Met inspiratie en ingrediënten uit alle windstreken verras je alle tafelgenoten met deze pasta met scampi in curryroomsaus.

Aspergeroomsoep met gerookte zalm

Aspergeroomsoep met gerookte zalm
Een feestelijk soepje mag nooit ontbreken tijdens speciale gelegenheden. Vooral asperges zijn tijdens de lentemaanden erg populair. En terecht, met wat gerookte zalm heb je het perfecte voorgerecht. Dit recept is gebaseerd op Jeroen Meus zijn methode.

Wentelteefjes

Wentelteefjes
Waar wentelteefjes (of gebakken brood, of gewonnen brood,...) precies vandaan komen blijft een vraagteken. Wat wel vaststaat is dat deze klassieke bereiding een makkelijke en goedkope manier is om oud brood te verwerken tot een lekker ontbijt of tussendoortje. De pannenkoek voor de arme man, zeg maar. Jeroen Meus vertelt je de basis van een geslaagd wentelteefje.

Eendenborst met portosaus, gebakken aardappel en gesauteerde aubergine met oesterzwam

Eendenborst met portosaus, gebakken aardappel en gesauteerde aubergine met oesterzwam
Met dit feestelijke gerecht, dat desondanks best eenvoudig te bereiden is, haal je de zalige geuren en smaken van Zuid-Frankrijk in huis. Naast heerlijk sappige eend met een lekker sausje toveren tijm en rozemarijn fantastische smaken op je bord die fantastisch passen bij gebakken patatjes, aubergine en oesterzwam. Kortom: een waar feest voor de ongegeneerde fijnproever!

Pittige wortelgembersoep

Pittige wortelgembersoep
Soep hoeft niet saai of klassiek te zijn, een soepje kan ook avontuurlijke smaken bevatten! Met wat gember en een pittig pepertje tover je wortelsoep om tot een een geheel nieuwe ervaring! Lekker en niet moeilijk.

Italiaans kalkoengebraad met tagliatelle (Colruyt)

Italiaans kalkoengebraad met tagliatelle (Colruyt)
Wie aan Italië denkt, denkt aan pasta en pizza. Een kalkoengebraadje ligt minder voor de hand, terwijl zo'n sappig stukje vlees net erg geschikt is om een zonnig, Italiaans gerechtje klaar te maken. Met wat zalige tagliatelle, authentieke pesto en een broccoli-roomsausje waan je je in een oogwenk op een Romeins terrasje.

Koolvisfilet met koolrabigratin (Colruyt)

Koolvisfilet met koolrabigratin (Colruyt)
Een gezond stukje vis is ons allemaal bekend. De kunst is veelal originele garnituur voorzien. Vergeten groenten, zoals koolrabi, kunnen dan een interessante oplossing bieden. Gezond en verfrissend!

Pikante runderreepjes in oosters roomsausje met noedels en groene kool

Pikante runderreepjes in oosters roomsausje met noedels en groene kool
Aziatische keukens blinken, soms in tegenstelling tot de westerse, uit in een veelheid aan smaken en geuren. Dit gerecht is daar een perfect voorbeeld van: pikante runderlapjes en een romig sausje vol smaak. Zalig lekker en niet moeilijk klaar te maken.

Witloofroomsoep met grijze garnalen

Witloofroomsoep met grijze garnalen
Een absolute klassieker uit grootmoederskeuken, perfect voor een gezellig familiefeest (Kerst, Nieuwjaar,...): witloofroomsoep. Niet vergeten af te werken met wat gemalen kaas en enkele grijze garnalen. Heerlijk!

Everzwijnfilet met winters mosterdpannetje

Everzwijnfilet met winters mosterdpannetje
De filet van een everzwijn is erg kenmerkend van smaak. Goed gebakken is het een absolute traktatie die op geen enkel winters feest (zoals Kerstmis) zou misstaan. Met een romig stoofpotje van wintergroentjes in een mosterdsausje is het feest compleet!