Mediterraan | - deel 29 Mediterraan | - deel 29

 

Recepten - Mediterraan

Penne met kip en spinaziesaus (Colruyt)

Penne met kip en spinaziesaus (Colruyt)
Deze leuke en smaakvolle ovenschotel met mediterraanse invloeden is niet moeilijk om klaar te maken en bevat heel wat gezonde ingrediënten. Perfect om een tof etentje te organiseren, of een flinke portie comfort food op voorraad te hebben.

Risotto met paddenstoelen (Antonio Carluccio)

Risotto met paddenstoelen (Antonio Carluccio)
De aimabele Antonio Carluccio overleed in 2017, maar zal voor altijd een ambassadeur van pure Italiaanse kost blijven. Hij stond voor eenvoudige recepten die hun sterkte halen uit kwalitatieve en smaakvolle ingrediënten. Exact waar deze eenvoudige risotto voor staat. Antonio benoemde dit gerecht meermaals als één van zijn allerfavorietste. Probeer het zelf en begrijp meteen waarom. Het resultaat is spectaculair lekker, beloofd!

Penne in tomatensaus met scampi en rucola

Penne in tomatensaus met scampi en rucola
De kunst van een lekkere pasta zit 'm niet in een berg ingrediënten en ingewikkelde bereidingen. Neen, met eenvoudige dingen maak je de lekkerste borden pasta. Zoals tomaten, rucola en scampi! klinkt heerlijk eenvoudig, toch?

Eén-pan-pasta met kerstomaat en spinazie

Eén-pan-pasta met kerstomaat en spinazie
Op sommige dagen ontbreekt alle zin om fatsoenlijk te koken. Een snelle afhaalmaaltijd is dan vaak de gemakzuchtige oplossing. Terwijl zowel je lichaam als portefeuille er niet echt mee opgezet zijn. Daarom is dit recept een absolute life-saver. Je hoeft slechts één pan vuil te maken, niet duur, lekker vegetarisch en supersimpel!

Griekse pasta in tomatensaus met kip en mini-paprika

Griekse pasta in tomatensaus met kip en mini-paprika
Het lijkt op rijst, maar eigenlijk is het een toffe pasta-soort: orzo! Deze Griekse pasta leent zich tot heel wat simpele en sappige pasta-schoteltjes. In dit recept gaan we aan de slag met frisse mini-paprika's, malse kip en een pittig tomatensausje. Een perfect maaltje op een drukke weekdag.

Couscous met kip in een kruidige tomatensaus

Couscous met kip in een kruidige tomatensaus
Met couscous is het altijd plezierig koken, het is immers in een wip klaar waardoor je alle aandacht kan steken in een heerlijke, bijpassende saus. Dit recept haalt de spreekwijzelijke mosterd vanzelfsprekend in de formidabel rijke mediterraanse keuken. Boordevol smaak!

Varkensnootjes met champignons en puree van 3 groenten (Colruyt)

Varkensnootjes met champignons en puree van 3 groenten (Colruyt)
Varkensvlees is in West-Europa erg populair. Dag mag niet verwonderen, het vlees is schappelijk van prijs en mits de juiste bereidingswijze sappig, smakelijk en mals. Dit recept van Colruyt tilt een lekkere varkenshaas naar een hoger niveau met een krokant jasje van spek, een uitgelezen puree met drie groentjes en fijne champignons in een originele pesto-saus. Het resultaat is een tof recept dat heel wat keukens en invloeden combineert. Het proberen waard!

Linguine met zalm en pittige kerstomaatsaus

Linguine met zalm en pittige kerstomaatsaus
Aaaah, pasta! Altijd lekker, nooit moeilijk en zo plezierig om mee te variëren. Vlees, vis of vegetarisch, er bestaan recepten zat. De echte uitschieters vinden is dan weer lastig, niet elk recept is even origineel of lekker. Met deze linguine met zalm en pittige kerstomaatsaus ben je zeker van een heerlijk diner, beloofd!

Penne met avocado-rucolapesto (Colruyt)

Penne met avocado-rucolapesto (Colruyt)
De meest eenvoudige manier om nu en dan vegetarisch te koken, is een zelfgemaakte pesto met pasta. Het is simpel, vraagt weinig tijd en - met het juiste recept - lekker. Dit toffe idee van Colruyt brengt heel wat gezonde smaken op tafel.

Penne met kip, oesterzwam en gekarameliseerd witloof

Penne met kip, oesterzwam en gekarameliseerd witloof
De veelzijdigheid van pasta is eindeloos. Zowel met eenvoudige als iets meer verfijnde ingrediënten kan je heerlijke creaties op tafel toveren. Deze lekkere pasta zal je verbazen, naast het zachte roomsausje met malse stukjes kip is het witloof een wonderlijk lekkere toevoeging! Feestelijk lekker en toch gewoon.

Tapenade

Tapenade
Tapenade is een klassieker uit de mediterraanse keuken. Deze dikke, koude saus wordt bereid met olijven, ansjovis kappertjes. Heerlijk als aperitiefhapje, of extra accent bij een zuiders-getint gerecht. Er bestaan heel wat varianten, in dit recept leer je de eenvoudige en traditionele basis.

Spaghetti alla carbonara met erwten (Jeroen Meus)

Spaghetti alla carbonara met erwten (Jeroen Meus)
Jeroen neemt je met dit recept mee naar de eenvoudige en smaakvolle Italiaanse keuken. Tegelijkertijd blijft hij met één been in België staan, door toevoeging van frisse erwtjes en stukjes broccoli wordt dit een verrukkelijke variant die zeker het proberen waard is!

Paprikasoepje met scampispies

Paprikasoepje met scampispies
Met dit originele soepje zal je zeker scoren. De soep is zalig pittig en doet het uitstekend als verrassende tapa dankzij het scampispiesje.

Gevulde kipfilet met spinazie en ricotta (Colruyt)

Gevulde kipfilet met spinazie en ricotta (Colruyt)
Een gewone kipfilet is wat simpel, zelfs een beetje saai. Je kan ze echter makkelijk vullen, zo maak je zonder moeite een origineel gerecht klaar. In dit eenvoudige recept van Colruyt wordt volop inspiratie gehaald uit de Mediterraanse keukens, altijd lekker!

Eenvoudige aioli met oregano

Eenvoudige aioli met oregano
Een aioli is een mediterraans sausje op basis van look die wat doet denken aan knoflooksaus. De term wordt echter veel breder ingezet voor sausje en olies op basis van look. Knoflook is immers een ongelooflijk lekkere smaakmaker. Deze, uiterst eenvoudige, aioli kan je heel breed inzetten. Als smaakmaker op bladerdeeg, marinade voor vlees of vis, extra kruiding van een pasta of pizza,... De mogelijkheden zijn eindeloos.