Recepten - Tijd genoeg - < 60 minuten - < 30 minuten
Volkorenspaghetti met een groentesausje (Antonio Carluccio)
Authentieke pastagerechten zijn doorgaans bijzonder eenvoudig. Deze vegetarische pasta van Antonio Carluccio is daar een prachtig voorbeeld van. Met opvallend weinig en uiterst eenvoudige ingrediënten tover je een zalige pasta die zal verbazen en vooral smaken.
Tagged With: Antonio, Antonio Carluccio, basilicum, Carluccio, cucina povera, cucina povere, eenvoud, eenvoudig, italiaans, Italië, knoflook, look, makkelijk, mediterraans, parmezaan, parmezaanse kaas, pasta, selder, Siciliaans, Sicilië, simpel, spaghetti, tomaten, volkoren, volkoren spaghetti, wortel, zomers, zonnig
Couscoussalade met feta en geroosterde paprika
Een frisse salade is nooit verkeerd als bijgerecht op een gezellige barbecue of als gezonde lunch. Naast klassieker als pasta en rijst, kan je ook met coucous lekkere dingen maken. Deze salade combineert heel wat verrassende smaken uit het volledige mediterraanse gebied. Van Marokko tot Griekenland!
Tagged With: barbecue, bijgerecht, couscous, couscoussalade, eenvoudig, exotisch, fris, geroosterd, geroosterde paprika, gezond, Griekenland, grieks, honing, komkommer, lunch, makkelijk, Marokkaans, Marokko, mediterraans, middagmaal, middellandse zee, munt, noten, origineel, paprika, salade, smaakvol, walnoten, wereld, wereldkeuken, werelds, zonnig, zuiders
Gegrilde mozzarellabroodjes
Een lekker aperitiefhapje vraagt niet veel moeite, met eenvoudige ingrediënten kom je een heel eind. In dit recept houden we het bij lekkere basics: brood en mozzarella. Een makkelijk hapje dat vooral op warme zomerdagen zal smaken.
Tagged With: afbakbroodjes, aperitief, brood, gegrild, gesmolten, gesmolten kaas, hapje, italiaans, Italië, kaas, makkelijk, mediterraans, mozzarella, olijfolie, oregano, oven, snel, stokbrood, tomaat, voorgerecht, zomer, zomers
Avocadosoep met grijze garnalen
Soep kan ook een luchtig en zomers (voor-) gerecht zijn. We denken dan in principe aan gazpacho, een Spaans recept voor een ijskoude groentesoep. Deze avocadosoep zal je gasten verrassen: fris, bomvol smaak en lekker afgewerkt met grijze garnalen. Absoluut het proberen waard!
Tagged With: avocado, cayennepeper, chique, citroen, feestelijk, fris, garnalen, gazpacho, Grieke yoghurt, grijze garnalen, groentesoep, komkommer, koud, koude soep, lente-ui, limoen, makkelijk, noordzeegarnalen, snel, soep, tomaat, vlug, yoghurt, zomer
Pastasalade met ei en tomaat
Elke middag boterhammen als lunch, dat gaat vervelen. Terwijl je met een handvol eenvoudige en goedkope ingrediënten snel een smakelijke lunchsalade.hebt klaargemaakt. Deze pastasalade past daarnaast prima op een barbecue of koude schotel als bijgerecht.
Tortillawraps met Mexicaanse kip
Met tortilla's kan je snel en vlot lekkere dingen maken. De dunne deegpannenkoeken laten zich makkelijk vullen en oprollen, perfect voor een leuk gerechtje met een exotische inslag. De Mexicaanse keuken, een combinatie van Spaanse en Azteekse invloeden, is uiteraard het vertrekpunt van dit makkelijke recept.
Tagged With: amerika, amerikaans, bonen, deeg, deegpannenkoek, fris, gekruid, groene tabasco, kip, kippenblokjes, kippenvlees, komijn, leuk, limoen, maïs, Mexicaans, Mexico, opgerold, oregano, origineel, pannenkoek, paprika, pikant, pittig, rode bonen, rollen, tabasco, tortilla, wrap, Zuid-Amerika
Boterkoekjes
Deze klassieker komt rechtstreeks uit grootmoeders keuken: eenvoudige maar niet te versmaden boterkoekjes. Makkelijk, lekker en snel klaar. Ideaal bij een kopje koffie of om samen met kinderen te maken.
koude bonensalade met knapperig spek
Deze frisse salade blinkt uit in een eenvoud en smaak. Met slechts een handvol ingrediënten heb je een lekker voor- of bijgerechtje. Ook lekker als lunchsalade of bij een barbecue.
Pannenkoeken (flensjes)
Pannenkoeken (ook wel flensjes, zeker in Nederland) hoeven geen introductie. Een leuker en lekkerder dessertje of hapje (zeker met/voor kinderen) bestaat er niet. Vergeet kant-en-klare pannenkoeken, met dit recept maak je ze voortaan helemaal zelf!
In kruidenboter gestoofde groentjes met bockwurst
'Bockwurst' doet je ongetwijfeld onmiddellijk denken aan Duitsland en Duitse kost. Voor velen gaat dat laatste niet verder dan bier (veel bier) en worst (veel worsten). Nochtans is de Duitse keuken meer dan dat en kan je er best verfijnde gerechten vinden die stevig en smakelijk zijn. Dit simpel groentepannetje, op smaak gebracht met kruidenboter, past wonderwel bij zo'n eenvoudige maar lekkere bockwurst of knakworst!
Tagged With: aardappelen, bier, biergarten, bockworst, bockwurst, champignon, Duits, Duitsland, eenvoudig, frankfurt, frankfurter, groenten, groentjes, knakworst, kruidenboter, lente-ui, mini-paprika, paprika, Parijse champignons, pijpajuin, worst
Spicy cajunpasta met gemarineerde kip
Het woord 'cajun' dekt in de culinaire wereld een erg brede lading. Het gaat in principe om gerechten die afkomstig zijn uit Louisiana, een streek in het zuiden van de Verenigde Staten van Amerika. Het is een culinaire smeltkroes van Franse, Creoolse (Afrikaanse), Zuid-Europese en Indiaanse invloeden. De gerechten zijn dan ook veelal pittig en barsten van smaak. Dit recept leert je een supersimpele maar lekkere (en vooral pittige) pasta maken die aldaar inspiratie haalt, gecombineerd met wat Texaanse invloeden.
Tagged With: amerika, amerikaans, barbecue, bonen, cajun, combinatie, cowboys, fusion, gemarineerd, italiaans, kidney bonen, kip, kippenblokjes, kruidig, lekker, look, maïs, makkelijk, marinade, New Orleans, oregano, paprika, pasta, pikant, pittig, rode bonen, simpel, spicy, tabasco, texas, Verenige Staten, wereld, wereldkeuken
Honingflapjes met brie en walnoten
Deze flapjes zullen je gasten versteld doen staan. De heerlijke combinatie van warm deeg, smeuïge kaas, zoete honing en krokante noten zal niemand onberoerd laten. Lekker als ontbijt, super als dessert. Vergeet ze vooral niet vers uit de oven te eten!
Tagged With: bladerdeeg, brie, dessert, feestelijk, flapje, flapjes, Franse kaas, gesmoltenkaas, hapje, hartig, honing, kaas, kruimeldeeg, leuk, makkelijk, noten, ontbijt, origineel, rozijnen, smeuïg, walnoten, zoet
Hardgekookte eieren
Het is zo eenvoudig als het maar kan zijn: een hardgekookt ei. En toch is het één van de meest gezochte 'recepten' op het net: hoe doe je dat nu precies? Wij helpen je op weg met alle basics en enkele tips op een rijtje te zetten.
Pasta met zachte tomatensaus en grijze garnalen
Dit recept is sterk gebaseerd op eentje van de Britse topkok Jamie Oliver. De basis, een supereenvoudig en zoetig tomatensausje blijft grotendeels hetzelfde. In deze variant gaan we echter aan de slag met onze eigenste grijze (Noordzee) garnalen.
Tagged With: Belgisch, cognac, fettuccine, fris, fusion, garnalen, grijze garnalen, italiaans, Italië, Jamie Oliver, knoflook, limoen, linguine, look, mediterraans, noordzee, noordzeegarnalen, pasta, peterselie, pruimtomaten, room, simpel, tagliatelle, taglierini, tomaat, tomaten, zomers, zonnig
Lenterolletjes van gerookte heilbot
Lenterolletjes, ofwel springrolls, kennen we eerder als loempia's. De fijne rolletjes van deeg die in China traditioneel met nieuwjaar (in de lente) worden gemaakt en geserveerd. Dit hapje is allesbehalve een loempia, maar het principe is wel hetzelfde: fijngesneden groentjes in een rolletje. In plaats van deeg, werken voor dit originele en erg makkelijke hapje met gerookte heilbot; erg fijn en vol van smaak.





