Recepten - Geen maximum - < 10 euro - < 6 euro - < 4 euro
Miniworstenbroodjes voor de allerkleinsten
Tijdens een feestje worden de kleinsten van de bende wel eens overgeslagen op culinair niveau. Te dikwijls blijft het bij chips. Met dit receptje los je dat euvel, zonder enige moeite, geslaagd op. Bovendien zullen volwassenen net zo goed snoepen van deze lekkere miniworstenbroodjes.
Tagged With: aperitief, bladerdeeg, cocktail, cocktailworst, cocktailworstjes, eenvoudig, feest, hapje, ketchup, kids, kinderen, kinderfeest, kinderfeestje, kindvriendelijk, leuk, makkelijk, mini, miniworstenbrood, miniworstenbroodje, miniworstenbroodjes, mosterd, oven, receptie, simpel, snack, snel, voor kinderen, voorgerecht, worst, worstenbrood, zwan, zwanworstjes
Tagliatelle met kip, broccoli en radijsjes
Wanneer je zin hebt in een gezonder gerechtje - na iets te veel royale tafelmomentjes - denken we vaak aan saaie rauwkost. Nochtans kan je met een handvol gezonde ingrediënten iets klaarmaken dat lekker én gezond is. Deze pasta is perfect op een zonnige dag, maar is evengoed perfect als afkickkost na alle feestdagen van kerst en nieuw.
Tagged With: België, Belgisch, broccoli, detox, eenvoudig, gezond, italiaans, Italië, kip, kippenblokjes, look, mager, pasta, pijnboompitjes, pijnboompitten, radijs, radijsjes, rode ui, rosé, simpel, sjlot, snel klaar, tagliatelle, ui, wit vlees, witte wijn
Witloofsoep
Soep vraagt weinig moeite en is lekker gezond. Geen wonder dat het in veel huishoudens dagelijkse kost is. De beste soepen zijn dikwijls de eenvoudigste, naar grootmoeders recept! Net zoals deze supereenvoudige witloofsoep: lekker en zonder franjes.
Tagged With: alledaags, authentiek, België, Belgisch, boerenkost, eenvoudig, gezond, grootmoeder, grootmoeders keuken, klassiek, mager, simpel, snack, soep, traditioneel, vegetarisch, voorgerecht, witlof, witlofsoep, witloof, witloofsoep
B-52
Sommige cocktails zijn alleen al vanwege het speciale ritueel de moeite waard. De B-52 spant op dat vlak zonder discussie de kroon! Deze gelaagde shot wordt in principe brandend gedronken!
Bloody Mary
Weinig cocktails hebben een meer fascinerende naam dan een Bloody Mary. Door de bloedrode kleur werd deze pittig en ietwat aparte cocktail vernoemd naar Queen Marie I, de Britse koningin die talloze protestanten liet omkomen. Deze cocktail ziet er dan wel bloederig uit, lekker smaakt ie gelukkig wel!
Tagged With: alcohol, aperitief, bekend, beroemd, blood mary, cocktail, drank, klassiek, pittig, selder, selderzout, tabasco, terras, tomaten, tomatensap, vodka, wodka, Worcestershiresaus
Roerei met tuinkruiden en toast
Geen betere lunch dan een roereitje. Zo klaar, lekker en op allerlei manieren af te werken. In dit recept werken we met tuinkruiden en een stukje toast als afwerking.
Tagged With: boerenkost, eenvoudig, ei, eieren, klassiek, kruiden, lunch, makkelijk, middagmaal, ontbijt, roerbakken, roerei, simpel, snel klaar, toast, tuinkruiden, vlug
Kalkoen in champignonsaus
Lekkere alledaagse kost is niet ingewikkeld: een stukje vlees en een fijn groentesausje is dikwijls meer dan voldoende na een lange werkdag.
Tagged With: boerenkost, champignon, champignonsaus, eenvoudig, gevogelte, kalkoen, klassiek, simpel
Eenvoudige banderillas
Op een authentieke tapa-tafel mogen Banderillas niet ontbreken. Dit eenvoudig aperitiefje bestaat uit een prikker met ingelegde groentjes en eventueel ansjovis. Makkelijk om maken, fris en gezond! Ideaal op een zonnige middag, met een koel glaasje wijn. Er bestaat ontelbare varianten, dit recept helpt je echter op weg met een uiterst eenvoudige en vegetarische variant.
Tagliatelle met scampi en een fluwelen tomatensaus
Het leukste aan pastabereidingen is dat ze meestal ongelooflijk simpel en toch superlekker zijn. Geen wonder dat de authentieke Italiaanse keuken wereldwijd populair is. Dit recept brengt erg eenvoudige ingrediënten samen in een heerlijke pasta. De saus is om duimen en vingers af te likken, beloofd!
Toastje met witte pens en uienkonfijt
Tijdens de feestdagen kan de jaarlijkse zoektocht naar geschikte hapjes beginnen. Elke kok wil iets origineels en lekkers, dat toch niet te moeilijk is en vlug klaar kan zijn. Die omschrijving past helemaal bij dit eenvoudige toastje!
Tagged With: amuse, boter, brood, eenvoudig, feest, feestelijk, hapje, herfst, kerst, kerstmis, makkelijk, niet moeilijk, pens, simpel, stokbrood, tapa, toast, ui, uienconfituur, uienkonfijt, voorgerecht, winter, witte pens, worst
Grootmoeders wintersoep
Soep smaakt altijd, maar toch net dat ietsje meer tijdens de winter. Dit recept leert je een stevige soep uit het authentieke receptenboek van grootmoeder maken. Meer hoeft dat soms echt niet te zijn.
Tagged With: aardappel, authentiek, boerenkost, brood, eenvoudig, gele raap, gezond, groentesoep, grootmoeder, grootmoeders keuken, klassiek, lunch, makkelijk, mix, mixen, mixer, prei, raap, rapen, rundsbouillon, selder, simpel, soep, voorgerecht, warm, witte raap, wortel
Komkommermaantjes met kruidenkaas
Met dit makkelijke maar smakelijke hapje zal je gasten tijdens elk seizoen kunnen plezieren. De frisse komkommer vormt een lekker duo met de smeuïge kaas, afgewerkt met de kruidigheid van verse basilicum de volheid van een zongedroogd tomaatje.
Tagged With: amuse, aperitief, basilicum, eenvoudig, feest, hapje, kaas, kerst, kerstmis, komkommer, komkommermaantje, koud, kruidenkaas, leuk idee, makkelijk, op voorhand, opgeklopte kaas, Pasen, prikker, Provençaalse kruiden, simpel, snel, tapa, tapas, tomaat, verse kaas, voorgerecht, zongedroogd, zongedroogde tomaat
Linguine met spinazie en zongedroogde tomaatjes
Het allerleukste aan pasta? Met weinig ingrediënten en moeite heerlijke dingen bereiden. Deze vegetarische pasta blinkt uit in eenvoud en smaak, absoluut de moeite waard om ook eens te proberen.
Tagged With: eenvoudig, gezond, herfst, italiaans, Italië, linguine, look, makkelijk, parmezaan, parmezaanse kaas, pasta, pijnboompitjes, pijnboompitten, rode ui, simpel, sjalot, snel klaar, spinazie, vegan, veganistisch, vegetarisch, veggie, vlug, zomer, zongedroogde tomaten, zonnig
Rigatoni met tomatensaus en gegrilde aubergine (Jamie Oliver)
Wat maakt recepten met pasta zo populair? Ze zijn meestal makkelijk, hebben weinig ingrediënten of lastige kooktechnieken mogelijk, zijn veelal relatief gezond en kunnen perfect zonder vlees. Wat meteen perfecte omschrijving is voor deze supermakkelijke pasta van Jamie Oliver.
Tagged With: aubergine, basilicum, eenvoudig, gezond, italiaans, Italië, Jamie Oliver, look, makkelijk, mediterraans, pasta, ricotta, rigatoni, simpel, snel, tomaten, tomatenblokjes, tomatensaus, vegetarisch, zomer, zomers, zonnig
Pestotoastjes met spinazie
Een makkelijk en lekker hapje komt tijdens allerlei feestelijkheden steeds weer van pas. Dit recept leert je een uiterst eenvoudig en toch bijzonder smaakvol (vegetarisch) toastje te maken waar al je gasten van zullen smullen. Lekker als hapje, amuse, voorgerecht of lunch.
Tagged With: amuse, aperitief, aperitiefhapje, brood, feest, feestelijk, gedroogde tomaat, gestoofd, gezond, groene pesto, hapje, kerstmis, makkelijk, pesto, pesto Genovese, pijnboompitjes, pijnboompitten, rode ui, snel, spinazie, stokbrood, toast, toastje, tomaat, ui, vegetarisch, vlug, voorgerecht, zongedroogd, zongedroogde tomaatjes





