Makkelijk? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be - deel 23 Makkelijk? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be - deel 23

 

Recepten - makkelijk

Met spinazie en mozzarella gevulde varkenshaas

Met spinazie en mozzarella gevulde varkenshaas
Een varkenshaasje is het fijnste stukje varkensvlees. Deze filet is heel populair in verschillende gebieden, indien goed bereid is het immers heerlijk mals en fijn vlees waar je alle kanten mee op kan. In dit originele recept wordt de varkenshaas gevuld met fijne spinazie en mozzarella, wat een heerlijk zomers gerecht oplevert dat je gasten zal verrassen!

Gemarineerde tonijnspies met tomaten-mangosalsa

Gemarineerde tonijnspies met tomaten-mangosalsa
Hoewel tonijn niet goedkoop is, is het een waanzinnig lekkere vis waar je op erg veel manieren mee aan de slag kan. Het stevige vlees leent zich tot allerlei keukens, van klassiek tot exotisch. Dit recept sluit aan bij de laatste categorie met een oosterse marinade en een zoet-frisse salsa van mango en tomaat. Als hoofd- of voorgerecht én erg lekker op de barbecue!

Linzenstoofpotje met worstjes

Linzenstoofpotje met worstjes
Een dampend stoofpotje is altijd heerlijke kost. Warm, simpel, smaakvol en eenvoudig. Perfect na een lange dag om lekker van te smullen. Dit, grotendeels op de Duitse keuken geïnspireerde, stoofpotje is lekker smeuïg en stevig dankzij de smaakvolle linzen en fijne worstjes. Een verrassend lekker en eenvoudig gerecht om jong en oud mee te plezieren.

Italiaanse courgettesoep

Italiaanse courgettesoep
Een soepje vraagt nooit veel werk, smaakt altijd en is best gezonde kost. Als voorgerecht of met wat brood, met deze Italiaanse courgettesoep breng je lekkere mediterraanse geuren en smaken in huis!

Pasta met scampi in een curryroomsausje

Pasta met scampi in een curryroomsausje
Met pasta kan je alle kanten uit, dat is vast de reden waarom het zo'n populair ingrediënt is. Dit gerecht bewijst dat er - letterlijk - geen grenzen staan op een snelle maar smakelijke pasta-hap. Met inspiratie en ingrediënten uit alle windstreken verras je alle tafelgenoten met deze pasta met scampi in curryroomsaus.

Soepje met champignons, lente-ui en garnalen (Pascalle Naessens)

Soepje met champignons, lente-ui en garnalen (Pascalle Naessens)
Dit zalige soepje komt uit de erg succesvolle receptentrommel van Pascale Naessens. Zoals je mag verwachten van haar gerechten is dit een simpel, gezond maar geweldig lekker soepje. Een absolute aanrader!

Pittige rijstsalade met kip en ananas

Pittige rijstsalade met kip en ananas
Snel iets lekkers klaarmaken dat enigszins origineel is? Nooit een eenvoudige klus, en toch makkelijk haalbaar met dit uiterst simpel receptje dat inspiratie haalt in diverse wereldkeukens. Het resultaat zal je niet teleurstellen!

Gehaktbroodje met salie, peterseliepuree en groentepannetje

Gehaktbroodje met salie, peterseliepuree en groentepannetje
Met eenvoudige, haast boerse ingrediënten maak je vaak de lekkerste gerechten. Dit recept, uit grootmoeders mediterraanse keuken, is daar een prima voorbeeld van. Makkelijk, eenvoudig, eerlijk en lekker.

Dikke wintersoep met braadworst en brood

Dikke wintersoep met braadworst en brood
Een dampende kom soep is het meest hartverwarmende dat je op een kille winterdag voorgeschoteld kan krijgen. Met een smakelijke braadworst en vers brood erbij heb je lekker simpele maar bijzonder smakelijke boerenkost, zonder enige moeite!

Gegratineerde rösti all’Arrabbiata

Gegratineerde rösti all’Arrabbiata
Een origineel aperitiefhapje klaarmaken vraagt wat fantasie. Twee totaal verschillende keukens combineren kan je daarbij helpen: een oer-Duitse (of Oostenrijkse) rösti met een typisch Italiaans sausje? Dat kan, het is zelfs erg lekker!

Pasta met gerookte zalm in roomsaus

Pasta met gerookte zalm in roomsaus
Een smeuïge pasta is nooit verkeerd. Snel klaar, makkelijk op smaak te brengen en geliefd bij jong en oud. Met wat gerookte zalm en een kruidig roomsausje zijn je eters dadelijk in de wolken!

Tartaar van gerookte zalm

Tartaar van gerookte zalm
Iemand verrassen op een makkelijk, eenvoudig voorgerechtje dat toch heerlijk, fris en zelfs ronduit feestelijk is? Met dit receptje moet dat vanzelf lukken.

Pizza met spek, paprika en champignons

Pizza met spek, paprika en champignons
Met een versgebakken pizza kan je iedereen plezieren. Lekker, snel klaar en stukken gezonden dan diepvrieskost. Dit recept vertelt je hoe een zalige pizza met spekjes, paprika en champignons te bereiden. Heerlijk!

Pizza met kalkoen, spinazie en zure room

Pizza met kalkoen, spinazie en zure room
Gasten op bezoek en niet veel zin om uitgebreid te koken? Kinderen te gast met flinke honger? Zoek het niet verder dan ovenverse pizza's! Snel klaar, leuk om maken en stukken gezonder dan uit de diepvries. Bovendien kan je helemaal zelf kiezen wat er op gaat. Dit recept geeft je alvast wat inspiratie.

Roerei met spek en shitake’s

Roerei met spek en shitake’s
Met enkele eitjes als ontbijt of lunch kan je niets verkeerd doen. Makkelijk, snel klaar en veelzijdig. Dit recept vertelt je hoe je er zelfs een originele Oosterse toets aan kan geven.