Recepten - gember
Falafel met gember en linzen in wortelsaus
Deze smakelijk snack is geschikt voor vegans en is glutenvrij. Een heerlijk tussendoortje of lekker naast de maaltijd.
Tagged With: falafel, gember, linzen, organic, organic food, organisch, snack, snacken, soja, tussendoor, tussendoortje, wortelsaus
Chicken Tikka Masala (Sandra Bekkari)
Dit recept is een echte klassieker. Het is een mooi voorbeeld van fusion en wereldkeuken, het ontstond immers toen de Britse kolonisatoren de Indische keuken leerden kennen. Er bestaan heel wat verhalen over de oorsprong van het gerecht, net zoals er heel wat varianten en eigen recepten bestaan. Sandra Bekkari houdt het traditioneel: de basis blijft stukjes gemarineerde kip in een smeuïge getomateerde saus. Heerlijk!
Tagged With: Brits, chicken, curry, exotisch, fusion, gemarineerd, gember, gezond, Indisch, kip, kippenblokjes, kokos, komijn, koriander, kruidig, kurkuma, mager, marinade, origineel, rijst, sana, Sandra Bekkari, spicy, tikka masala, verrassend, wereldkeuken, yoghurt
Couscous met kip in een kruidige tomatensaus
Met couscous is het altijd plezierig koken, het is immers in een wip klaar waardoor je alle aandacht kan steken in een heerlijke, bijpassende saus. Dit recept haalt de spreekwijzelijke mosterd vanzelfsprekend in de formidabel rijke mediterraanse keuken. Boordevol smaak!
Tagged With: cayenne, cayennepeper, couscous, exotisch, gember, kikkererwt, kikkererwten, kip, kipfilet, kippenbouillon, kippenboutjes, komijn, kruidig, kurkukma, Marokkaans, Marokko, mediterraan, mediterraans, oregano, paprika, rucola, saffraan, smaakvol, tomatensaus, vakantie, zomer, zomers, zonnig
Avocado met krab (Colruyt)
Zin om een luxueus en hip, maar makkelijk aperitiefje uit je koksmouw te schudden? Colruyt zorgt voor inspiratie: een frisse mengeling van avocade en krab, lekker in een glaasje of op een toastje.
Tagged With: amuse, aperitief, avocado, Colruyt, feest, feestelijk, fris, gemakkelijk, gember, hapje, knabbel, krab, makkelijk, mayo, mayonaise, origineel, rap, simpel, sinaas, sinaasappel, snack, snel klaar, tapa, tapas, vis, vlug, voorgerecht, wereldkeuken, zee, zeevrucht, zeevruchten
Gewokte runderreepjes met bloemkool en broccoli (Colruyt)
Met dit smaakvolle recept van Colruyt laat je een kruidige Aziatische wind door je keuken waaien. Ideaal voor de liefhebber van oosterse gerechtjes, perfect om er kennis mee te maken.
Tagged With: Aziatisch, biefstuk, bloemkool, broccoli, Colruyt, fusion, gemarineerd, gember, honing, knfolook, koriander, lekker, look, makkelijk, marinade, noedels, Oosters, Orientaals, rijstolie, rund, runderreepjes, rundsvlees, seasmzaad, sesam, sherry, simpel, smaakvol, soja, sojasaus, steak, wereldkeuken
Scampispiesjes met honing en look
Deze pittige spiesjes zijn ongelooflijk makkelijk om maken en ze zullen op geen enkel feestje misstaan als hapje.
Tagged With: aperitief, Aziatisch, beginner, beginners, eenvoudig, gekruid, gemarineerd, gember, hapje, knabbel, knoflook, koning, kruidig, look, makkelijk, marinade, Oosters, Orientaals, oven, prikker, saté, scampi, scampi's, simpel, snack, snel, soja, sojasaus, spicy, stokje, tapa, tapas, vis, vlug, zee, zeevruchten
Penicillin
Deze cocktail zal elke whisky-liefhebber kunnen bekoren. De volmondige smaak is stevig en toch verfrissend dankzij de opvallende gemberaccenten. Een ideaal drankje voor de liefhebber.
Tataki van eend met noedelsalade (Jeroen Meus)
In dit originele recept waagt Jeroen Meus zich aan een Japanse bereidingsterm waarbij het vlees eerst gebakken en dan pas gemarineerd wordt. Het resultaat is exotisch lekker, zeker met de frisse noedelsalade erbij. Het proberen waard!
Tagged With: ahornsiroop, anders, appelsien, asian, Aziatisch, Azië, chili, Chinese kool, dagelijkse kost, eend, esdoorsiroop, fusion, gember, japan, Japans, Jeroen Meus, marinade, noedels, noedelsalade, Oosters, Orientaals, origineel, pikant, pinda, pindanoten, pittig, sinaas, sinaasappel, soja, sojasaus, tataki, wakamé, zoet-zout
Groentecurry (Colruyt)
Een echte curry is minder bekend, noch populair in Europa. Nochtans is deze kruidige en smaakvolle bereidingswijze niet moeilijk en levert ze veelal gezonde gerechten op. Colruyt helpt je op weg met deze eenvoudige curry, propvol oosterse invloeden en smaak. Met een schepje rijst is dit piekfijn vegetarisch/veganistisch receptje compleet.
Tagged With: Aziatisch, Azië, basmati, basmatirijst, bloemkool, chilipeper, curry, erwten, geen vlees, gember, gezond, groentecurry, groenten, groentjes, kerrie, kokos, kokosmelk, koriander, kurkuma, mager, makkelijk, Oosters, Orientaals, pompoen, pompoenblokjes, rode pepertjes, simpel, vegan, veganistisch, vegetarisch, veggie, wereldkeuken, wortel, wortelen
Kruidige auberginedip met tortillachips (Jamie Oliver)
Als aperitiefhapje of snack zijn tortillachips met een dipsausje nooit een slecht idee. Lekker en makkelijk! Het is extra verleidelijk om snel een sausje in de winkel te kopen, nochtans kan je makkelijk zelf iets maken dat stukken smaakvoller en gezonder is. Deze kruidige auberginedip van Jamie Oliver zal harten veroveren, zonder twijfel!
Tagged With: aperitief, aubergine, chili, chips, curry, dip, dipsaus, feest, feestelijk, gember, hapje, Jamie Oliver, koriander, leuk, look, maïs, makkelijk, simpel, tomaten, tortillachips, vegan, veganistisch, vegetarisch, veggie, voorgerecht, zomer, zonnig
Krokante duivenfilets op een oosters bedje
Duif doet ons snel denken aan traditionele, stevige jagerskost. Nochtans kan je met de filets erg delicate bereiding maken. Het vlees is immers erg fijn en vol van smaak. Dit recept vertelt je hoe een elegant voorgerechtje klaar te maken dat, hoewel absoluut West-Europees, heel wat inspiratie in Japan haalt.
Tagged With: aperitief, Aziatisch, Belgisch, combinatie, duif, duivenfilet, ei, fusion, gefrituurd, gember, gevogelte, groene kool, japan, Japans, kool, korst, korstje, Oosters, panko, soja, sojasaus, sojascheuten, voorgerecht, wild, wortel
Gemarineerde tonijnspies met tomaten-mangosalsa
Hoewel tonijn niet goedkoop is, is het een waanzinnig lekkere vis waar je op erg veel manieren mee aan de slag kan. Het stevige vlees leent zich tot allerlei keukens, van klassiek tot exotisch. Dit recept sluit aan bij de laatste categorie met een oosterse marinade en een zoet-frisse salsa van mango en tomaat. Als hoofd- of voorgerecht én erg lekker op de barbecue!
Tagged With: Aziatisch, barbecue, bbq, citroen, citroengras, citroensap, exotisch, fusion, garnaalstaarten, garnalen, gember, grill, grillen, koriander, look, makkelijk, mango, olijfolie, Oosters, rijst, rode tonijn, salsa, saté, scampi, sesam, sesamolie, simpel, snel, soja, sojasaus, spies, tomaten, tonijn, vis, zomer, zonnig
Indische curry met bloemkool en rijst (Jeroen Meus)
Vegetarisch koken blijft voor heel wat Europeanen een uitdaging, vaak missen we bepaalde smaken en texturen. Eventjes bij de (verre) buren gaan kijken kan helpen, vooral Oosterse keukens zijn erg bedreven in Vegetarische gerechten. Jeroen Meus helpt je op weg met deze Indische curry met bloemkool, bomvol exotische smaken. Lekker, gezond en helemaal vegetarisch - zelfs veganistisch.
Tagged With: bloemkool, chili, curry, exotisch, garam masala, gember, Indisch, Jeroen Meus, kikkererwten, kokos, kokosmelk, komijn, koriander, kurkuma, Oosters, paprika, pikant, pittig, rijst, rode paprika, vegetarisch, wereldkeuken
Oosterse kipburgers
Jong en oud kan je ongetwijfeld bekoren met een lekkere hamburger. Dat kan bovendien best verfijnd en culinair zijn, laat je inspireren tot een oosterse kippenburger met dit makkelijk recept!
Pittige wortelgembersoep
Soep hoeft niet saai of klassiek te zijn, een soepje kan ook avontuurlijke smaken bevatten! Met wat gember en een pittig pepertje tover je wortelsoep om tot een een geheel nieuwe ervaring! Lekker en niet moeilijk.
Tagged With: aardappel, appelsien, avontuurlijk, bouillon, chilipeper, exotisch, gember, koriander, Oosters, pepertje, pikant, pittig, sienaasappel, soep, wereld, wortel, wortelgembersoep, wortelsoep