Deeg? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be - deel 2 Deeg? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be - deel 2

 

Recepten - deeg

Honingcake (Piet Huysentruyt)

Honingcake (Piet Huysentruyt)
Het basisrecept voor een cake is prima, maar laat wel wat marge. De typische aanvullingen zoals stukjes appel of amandel kent iedereen, heb je echter al eens honing toegevoegd? Piet Huysentruyt vertelt je in dit recept hoe je met deze extra zoete aanvulling voor een verrassend lekkere cake zorgt.

Pizza Boscaiola

Pizza Boscaiola
Pizza smaakt altijd! Het leuke aan het Italiaanse gerecht is dat de eenvoudige basis talloze variaties toelaat. Dat weten de Italianen zelf als de beste, getuige daarvan het eindeloze lijstje met traditionele Italiaanse pizza's. Naast klassieker die iedereen kent, zijn er ook uitzonderlijke varianten zoals deze Pizza Boscaiola: luxueus lekker met pancetta en eekhoorntjesbrood.

Pizza Mare e Monti

Pizza Mare e Monti
Het culinaire concept van 'Mare e Monti' staat voor het Italiaanse gebruik om het beste uit de zee met het beste uit de bergen te combineren. Perfect voor eters die nooit goed kunnen kiezen! Op deze luxueuze pizza worden volgens die traditie zeevruchten gecombineerd met eekhoorntjesbrood.

Pizza Francescana

Pizza Francescana
Klassiekers zoals een Margherita of een Napolitana kent iedereen, ga je echter op culinaire ontdekkingstocht in Italië dan leer je tal van minder bekende maar zeker zo lekkere traditionele pizza's kennen. Een Pizza Francescana wordt bijvoorbeeld bereid met eekhoorntjesbrood: heerlijk eenvoudig en toch een beetje luxueus.

Pizza Tonno

Pizza Tonno
Een lekkere, zelfgemaakte pizza is altijd een klein feestje in de mond. Als het niet te ingewikkeld hoeft te zijn, is een pizza tonno perfect: enkel ui en tonijn. Lekker maar simpel!

Havermouttaart met kiwi

Havermouttaart met kiwi
Dol op zoetigheid maar minder dol op de extra calorieën? Dan zijn originele en verrassende recepten zoals deze havermouttaart perfect! De smeuïge bodem zit propvol smaak, zonder een gram boter. De frisse roomkaas en licht-zure plakken kiwi's maken van deze speciale taart een geweldige maar gezonde traktatie.

Pizza capricciosa

Pizza capricciosa
Wie de menukaart van een echte, Italiaanse pizzeria al eens grondig heeft bestudeerd, weet dat er heel wat authentieke varianten bestaan. Eentje daarvan is de capricciosa. Deze variant werd ontwikkeld in Rome en is, dankzij de smaakvolle combinatie van artisjok, ham, champignons en olijven, eentje voor de fijnproevers.

Pizza met avocado en zalm

Pizza met avocado en zalm
Sommige combinaties zijn bijna te fantastisch om waar te zijn. Deze geweldige pizza is daar een perfect voorbeeld van: pizza, zalm én avocado?! Jawel, en het is zo lekker als het klinkt!

Pizza met rauwe ham en rucola

Pizza met rauwe ham en rucola
Deze eenvoudige pizza is een echte smaakbom. Vergeet de klassieke bereiding met ham of salami, deze variant is stukken verfijnder en lekkerder! En zeg nu zelf, wat is er leuker dan zelf pizza maken?

Pizza con prosciutto e funghi

Pizza con prosciutto e funghi
Deze pizza is een echte klassieker. Met niets meer dan fijne ham en enkele champignons maak je helemaal zelf een Italiaanse classic die minstens zo lekker is als een (ongezonde) afhaalpizza.

Cheesecake (Roger van Damme)

Cheesecake (Roger van Damme)
Een eenvoudige kaastaart blijft een absoluut top-dessert! Heb je echter nog nooit zelf eentje durven maken? Geen nood, speciaal voor beginners ontwikkelde topchef Roger Van Damme dit simpele recept waarbij mislukken geen optie is!

Bierbroodjes (Paul Hollywood)

Bierbroodjes (Paul Hollywood)
Paul Hollywood maakte faam als Britse topchef en jurylid in 'The Great British Bake Off'. Sinds er ook een Vlaamse variant bestaat, is bakken nog populairder geworden. Het geeft dan ook erg veel voldoening om zelfgemaakte broodjes op tafel te kunnen zetten. Dit toffe en behoorlijk middeleeuwse recept is op maat van Belgen gesneden: de kwaliteit van bier is essentieel! Paul raadt Duvel Tripel Hop aan, dat kan niet mis lopen!

Cupcakes met blauwe bessen

Cupcakes met blauwe bessen
Met eenvoudige cupcakes maak je heel wat mensen gelukkig. Je kan er flink mee variëren en ze zijn bovendien niet moeilijk om klaar te maken. Dit recept is heel basic, de toevoeging van blauwe bessen volstaat om er net dat ietsje meer van te maken dan een gewone cupcake.

Pizza met rauwe ham en bloemkool

Pizza met rauwe ham en bloemkool
Pizza is dan wel de onbetwiste Italiaanse klassieker, de basis van het gerecht is danig eenvoudig dat de variaties - ook uit andere keukens - eindeloos zijn. In dit recept wordt uitgelegd hoe je een opvallend Belgische-getinte pizza kan bereiden. Origineel, niet moeilijk en bovenal lekker!

Ananastaart met geroosterde kokos

Ananastaart met geroosterde kokos
Een lekkere taart smaakt altijd na een geslaagd diner. Je hoeft daar heus niet voor naar de banketbakker te hollen, een lekkere en originele taart vraagt niet veel werk. Dit recept leert je een smaakvolle maar eenvoudige ananastaart bereiden. Absoluut het proberen waard!