Recepten - zalm

Zalm Teriyaki

Zalm Teriyaki
De Japanse kooktechniek om vlees of vis dat gemarineerd is in sojasaus, Teriyaki, is ondertussen geen onbekend gegeven meer in Europa. Het allerfijnste aan deze eenvoudige methode is de hoeveelheid aan smaak die je op een minimum aan tijd kan garanderen. Ook zalm kan je perfect op deze manier bereiden met dit eenvoudige basisrecept.

Koninginnenhapje met zalm, schelvis, mosselen en grijze garnalen (Jeroen Meus)

Koninginnenhapje met zalm, schelvis, mosselen en grijze garnalen (Jeroen Meus)
Wanneer je op zoek gaat naar gerechten die wat feestelijker zijn, mag vis niet onderschat worden. Met een fijne selectie kan je, zoals Jeroen Meus bewijst in dit recept, voor een heerlijk en gevarieerd diner zorgen. Het klassieke koninginnenhapje wordt plots een luxueus (feest- of zondags)maal. Het proberen waard!

Vispannetje met zeekraal

Vispannetje met zeekraal
Wil je ten volle genieten van het beste uit de zee? Vrienden, familie en/of partner lekker verwennen? Mag het net dat ietsje meer zijn - zonder uren in de keuken te staan en/of waanzinnig veel geld uit te geven? Zoek niet verder: dit eenvoudig vispannetje met zeekraal zal eenieder bekoren en is echt niet moeilijk om te bereiden.