< 15 Minuten | - deel 15 < 15 Minuten | - deel 15

 

Recepten - Tijd genoeg - < 60 minuten - < 30 minuten - < 15 minuten

Gemengde vleessatés royal

Gemengde vleessatés royal
Geen geslaagde barbecue zonder lekkere satés. Wil je net dat ietsje meer, kan je deze gerust zelf maken. Dat heeft alleen maar voordelen: goedkoper, plezanter en je kan helemaal naar wens samenstellen. Dit recept is voor de echte fijnproever die niet goed kan kiezen: royale vleessatés met voor ieder wat wils. Feestelijk en lekker!

Wraps met bieslookkaas, komkommer en gerookte zalm

Wraps met bieslookkaas, komkommer en gerookte zalm
Een zonnige en lekkere aperitief verdient dito hapjes. Met wraps (Mexicaanse tortilla's) kan je makkelijk enkele lekkernijen klaarmaken. Vullen, oprollen en in stukjes snijden. Dit recept vertelt je hoe gerookte zalm helemaal tot z'n recht kan komen in een frisse wrap.

Wentelteefjes

Wentelteefjes
Waar wentelteefjes (of gebakken brood, of gewonnen brood,...) precies vandaan komen blijft een vraagteken. Wat wel vaststaat is dat deze klassieke bereiding een makkelijke en goedkope manier is om oud brood te verwerken tot een lekker ontbijt of tussendoortje. De pannenkoek voor de arme man, zeg maar. Jeroen Meus vertelt je de basis van een geslaagd wentelteefje.

Gegrilde pesto toastjes

Gegrilde pesto toastjes
Een zonnig aperitiefhapje dat absoluut geen werk vraagt, dat kan alleen maar hoog op elke keukenprins(es) zijn/haar lijstje staan. Met deze lekker makkelijke toastjes heb je je gasten in geen tijd verwend!

Oosterse kipburgers

Oosterse kipburgers
Jong en oud kan je ongetwijfeld bekoren met een lekkere hamburger. Dat kan bovendien best verfijnd en culinair zijn, laat je inspireren tot een oosterse kippenburger met dit makkelijk recept!

Eenvoudige koffiekoekjes

Eenvoudige koffiekoekjes
Bij een dampend kopje koffie hoort een koekje. Dat koekje zal echter nog meer smaken indien het zelfgemaakt is! Dat hoeft trouwens niet veel of lang werk te zijn...

Pesto Genovese

Pesto Genovese
De ultieme klassieker uit Italië: pesto! De originele, groene pesto komt uit Genua en blinkt uit in smakelijke eenvoud. Bovendien kan je werkelijk alle kanten uit met dit gerecht: bij pasta, als hapje, extra smaakmaker,... Breng een stukje Italië in je keuken met deze authentieke pesto Genovese.

Spaghetti all’Amatriciana (Antonio Carluccio)

Spaghetti all’Amatriciana (Antonio Carluccio)
Dit recept vertelt je, met dank aan Antonio Carluccio, hoe je een échte, authentieke Italiaanse pasta klaarmaakt. Heel eenvoudig, zuiver van smaak, niet lang werk en piekfijn in balans. Geen wonder dat deze bereiding in en rond Rome een echte klassieker is.

Gegratineerde rösti all’Arrabbiata

Gegratineerde rösti all’Arrabbiata
Een origineel aperitiefhapje klaarmaken vraagt wat fantasie. Twee totaal verschillende keukens combineren kan je daarbij helpen: een oer-Duitse (of Oostenrijkse) rösti met een typisch Italiaans sausje? Dat kan, het is zelfs erg lekker!

Salade met gerookte zalm en grijze garnalen

Salade met gerookte zalm en grijze garnalen
Een gezonde salade is een welgekomen afwisseling voor elke Bourgondiër. Gezond kan ook lekker zijn, zeker indien je kiest voor delicieuze ingrediënten zoals gerookte zalm en grijze garnalen. Met wat knapperige groentjes erbij is je buikje zo gevuld.

Gegrilde nougat met esdoornsiroop

Gegrilde nougat met esdoornsiroop
Na een uitgebreid diner is een lekker dessert nooit overbodig, al kan het soms vervelend veel werk vragen. Probeer daarom dit belachelijk eenvoudig receptje eens. Voor de echte zoetekauw, in een handomdraai klaar én origineel. Je hoeft enkel de thee en de koffie nog klaar te zetten.

Gemarineerde eendenfilet op een erwtenzalfje

Gemarineerde eendenfilet op een erwtenzalfje
Een feestelijk voorgerecht vraagt om feestelijke ingrediënten. Met een eendenfilet (of borst) zit je alvast op het juiste spoor, met dit recept wordt het helemaal een topper!

Mini appelflappen

Mini appelflappen
Na een gezellig diner kan een tof dessertje niet ontbreken. Dat hoeft heus niet gecompliceerd, mierzoet of vettig te zijn. Een lekkere kop koffie of thee en deze mini-appelflapjes - die in een handomdraai klaar zijn - en je gasten zijn zonder twijfel voldaan.

Pasta met gerookte zalm in roomsaus

Pasta met gerookte zalm in roomsaus
Een smeuïge pasta is nooit verkeerd. Snel klaar, makkelijk op smaak te brengen en geliefd bij jong en oud. Met wat gerookte zalm en een kruidig roomsausje zijn je eters dadelijk in de wolken!

Tartaar van gerookte zalm

Tartaar van gerookte zalm
Iemand verrassen op een makkelijk, eenvoudig voorgerechtje dat toch heerlijk, fris en zelfs ronduit feestelijk is? Met dit receptje moet dat vanzelf lukken.