Servings | Prep Time | Cook Time |
2personen | 5minuten | 10minuten |
Servings | Prep Time |
2personen | 5minuten |
Cook Time |
10minuten |
Ingredients
- 1 ei
- 125 gram boter
- 100 gram Suiker
- 160 gram bloem
- 1 eetlepel dessertlikeur naar wens Amaretto, Cointreau, Kirsch, Baileys,...
- 1 eetlepel rozijnen en/of amandelschilfers Eventueel, voor de afwerking.
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Laat de boter op kamertemperatuur komen en roer romig. Klop er het ei en de suiker door. Blijf 3 minuten krachtig kloppen.
- Doe er de gezeefde bloem en de (optionele) likeur bij en roer om. Bestrijk vervolgens de ovenbakplaat met wat boter of olie.
- Vul een spuitzak met het beslag en spuit de koekjes op de ovenbakplaat. De vorm kan je helemaal zelf kiezen. Garneer met de amandelen of rozijnen (naar keuze).
- Bak de koekjes tot ze een bruin randje krijgen (5 à 10 min op 200°). Schep ze van de bakplaat en laat afkoelen op een taartrooster. Smakelijk!
Recipe Notes
Je kan het deeg ook uitstrijken over een bakplaat en er vormen uitsteken (ook leuk met kinderen).
Share this Recipe
Speak Your Mind