Recepten - Geen maximum - < 10 euro - < 6 euro - < 4 euro - < 2 euro
Mini appelflappen
Na een gezellig diner kan een tof dessertje niet ontbreken. Dat hoeft heus niet gecompliceerd, mierzoet of vettig te zijn. Een lekkere kop koffie of thee en deze mini-appelflapjes - die in een handomdraai klaar zijn - en je gasten zijn zonder twijfel voldaan.
Gestoofde rodekool
Alle culinaire hoogstandjes ten spijt, er gaat niets boven grootmoeders keuken: alledaagse, stevige en lekkere boerenkost zonder gedoe. Een absolute klassieker die tijdens de wintermaanden niet mag ontbreken: gestoofde rodekool. Het vergt dan wel wat moeite, geduld en fijne smaakpapillen (de finale kruiding is niet eenvoudig), het resultaat is telkens weer hartverwarmend. Aan de slag!
Pompoensoep
De dagen worden korter, bladeren dwarrelen naar beneden en kille plensbuien; dat kan alleen maar het begin van de herfst zijn. Passende seizoensgerechten, zoals pompoensoep, mogen dan uiteraard niet ontbreken.
Zachtgekookt eitje met soldaatjes
Dit kinderlijk eenvoudig receptje is een absolute topper op een ontbijttafel voor kinderen. Maar ook volwassen mogen ongegeneerd genieten van deze makkelijke klassieker.
Bouilliesalade
Net een heerlijke rundsbouillon gemaakt of vlees afgekookt voor de soep? Gooi het vlees niet weg, dit recept vertelt je hoe er een heerlijke salade van te maken. Perfect als aperitiefhapje of bij een stevige boterham.
Pizza met gehakt, courgette en kerstomaten
Altijd lekker: pizza! Nog lekkerder: zelfgemaakt! Bovendien kan je zo wat origineler zijn; zoals met gehakt, courgette en kerstomaten. Mjam!
Krokante salade met kalkoenschnitzel
Gezonder eten of afslanken lukt aardig met salades. Dit hoeft echter niet altijd sla, komkommer en tomaat te zijn, dit recept legt uit hoe je aan de slag kan gaan met knapperige, frisse groenten zoals rauwe selder en wortel. De (optionele) kalkoenschnitzels zorgen voor een hartige toets.
Rundsbouillon
Lekkere sauzen en soepen vertrekken van een goede bouillon (fond). Je kan deze makkelijk zelf bereiden; niet moeilijk, niet duur en lekker. Deze rundsbouillon is gebaseerd op de groentebouillon van Jeroen Meus.
Pasta met spinazie en spekjes
Een originele en hartige pasta, snel klaar en bovendien best gezond? Het kan: dit recept gaat aan de slag met verse spinazie, enkele bijkomende groentjes en spekreepjes. Lekker!
Roerei met prei en spek
Geen zin in boterhammen, wel zin in een smaakvolle lunch die snel klaar en niet overdreven duur is? Een vorstelijk roerei is wat je zoekt. Dit recept vertelt je hoe met prei en spekjes een zalig gerechtje te maken.
Kaasbordje met radijsmuisjes
Lekkere aperitiefhapjes, die verder gaan dan chips en nootjes, waar ook de kleinsten van kunnen meesmullen zijn niet vanzelfsprekend. Met dit recept tover je een speels, lekker en bovenal plezierig kaasbordje op tafel waar elk kind dol op zal zijn.
Geflambeerde kriekenpannenkoekjes
Zin in pannenkoeken maar op zoek naar een originele variant? Geen inspiratie voor een feestelijk dessertje dat opvalt maar geen uren werk vraagt? Zoek niet verder, dit eenvoudige recept is precies wat je zoekt: kriekenpannenkoekjes geflambeerd met whiskey!
Witloofblaadjes met kaas en ansjovis
Eender welk feestje smeekt om smakelijke, maar originele, aperitiefhapjes. Chips en nootjes zijn immers behoorlijk banaal. Dit korte recept zal je verrassen: een eenvoudig en snel klaargemaakt hapje dat smaakt en opvalt.
Appeltaart met kaneel
Geen geslaagde maaltijd zonder een lekker dessertje. Een geweldige klassieker: appeltaart!
Chinese kippensoep
Een dampend soepje smaakt altijd. Met dit recept verras je je tafelgenoten door inspiratie uit de Chinese keuken te halen. Gegarandeerd succes!





