Recepten - melk
Gehaktbroodje met salie, peterseliepuree en groentepannetje
Met eenvoudige, haast boerse ingrediënten maak je vaak de lekkerste gerechten. Dit recept, uit grootmoeders mediterraanse keuken, is daar een prima voorbeeld van. Makkelijk, eenvoudig, eerlijk en lekker.
Spinazietaartje met mini-kalkoenrollade
Met voorgerechtjes experimenteren is altijd leuk. Doordat het kleinere porties zijn, is er wat meer speelruimte. Ook restjes kunnen altijd van pas komen? Heb je nog wat puree over? Met dit receptje maak je er een erg leuk en origineel hapje van.
Quiche met gehakt en rucola
Quiche is zonder twijfel een lieverlingsklassieker in heel wat huishoudens. Snel, makkelijk en vooral eindeloos veel opties. Hoewel de klassieke receptjes top zijn (spek en prei, zalm en spinazie,...) kan een gedurfdere aanpak net zo goed bekoren. In dit recept gaan we aan de slag met kalfsgehakt, rucola, kerstomaatjes, courgette en Parmezaanse kaas. Klinkt heerlijk, toch?
Courgette met ham in kaassaus
Een smeuïge kaassaus leent zich tot heel wat hartverwarmende, stevige gerechtjes. Dat kan zelfs met zuiderse groentes zoals courgette!
Jambonneau met trio van herfstpuree en mosterdbiersaus
Zin in een feestelijk gerecht dat prachtig presenteert maar je geen uren laat zwoegen in de koeken? Kleine hammetjes, ook wel jambonneau's genoemd, kunnen je redden. Ze zijn fraai, smakelijk, makkelijk bereid en passen bij een veelheid aan groenten. In dit recept gaan we aan de slag met drie heerlijke herfstpuree's (spruitjes, venkel en pastinaak) en zorgen we als finale voor een pittig mosterbiersausje.
Kip in duiveltjessaus
Een lekker en makkelijk alledaags gerecht van Maredsous.be dat in no-time op tafel staat.
Frisse groentepuree met kippenburgers
Met puree kan je uiteraard alle kanten uit. Toch maken we er vaak iets stevigs van, echte winterkost. Met wat zure room en knapperige groentjes kan je er echter net zo goed iets fris, zelfs luchtig, van maken!
Kabeljauwhaasje met aardappelpannenkoekjes en gestoofde andijvie
Een gezond stukje vis mag gerust wat vaker op tafel komen. Dat hoeft echter niet altijd met puree, ook zelfgemaakte aardappelpannenkoekjes (rösti's) zijn perfect. Samen met gestoofde andijvie wordt dat een eenvoudig maar lekker gerecht. Aan de slag!
Geflambeerde kriekenpannenkoekjes
Zin in pannenkoeken maar op zoek naar een originele variant? Geen inspiratie voor een feestelijk dessertje dat opvalt maar geen uren werk vraagt? Zoek niet verder, dit eenvoudige recept is precies wat je zoekt: kriekenpannenkoekjes geflambeerd met whiskey!
Pompoenpuree met herfstmoes en duo van pens
Wanneer de zomer aan haar laatste dagen begonnen is en de herfst langzaam maar zeker haar intrede doet, is het opnieuw tijd voor hartelijke, stevige en verwarmende kost. Met Halloween voor de deur kan dit recept met pompoenpuree, herfstmoes en pens je inspireren om net dat beetje meer op tafel te toveren, zonder heksentoeren uit te halen. Ideaal voor een kinderfeestje!
Kabeljauw met preipuree en croutons
Kabeljauw mag tegenwoordig dan wel best duur zijn, de stevige vis blijft een absolute lieveling op heel wat tafels. Bovendien behoeft deze lekkere vis weinig werk en fantasie, met een paar kleine ingrepen heb je zonder moeite een klassiek, maar origineel, gerecht klaar.
Asperges in witte saus met rosbief
Tijdens de frisse lentemaanden gaat alle culinaire aandacht, geheel terecht, naar asperges. Deze uitzonderlijke groente is een absolute topper die op heel wat manieren ingezet kan worden. Er gaat echter weinig boven de meest klassieke aanpak: in witte saus met een malse rosbief uit de oven.