Verjaardag | - deel 4 Verjaardag | - deel 4

 

Recepten - Verjaardag

Cheesecake (Roger van Damme)

Cheesecake (Roger van Damme)
Een eenvoudige kaastaart blijft een absoluut top-dessert! Heb je echter nog nooit zelf eentje durven maken? Geen nood, speciaal voor beginners ontwikkelde topchef Roger Van Damme dit simpele recept waarbij mislukken geen optie is!

Chocolademousse (Sandra Bekkari)

Chocolademousse (Sandra Bekkari)
Dol op dessertjes maar minder dol op diëten? Dat is knap vervelend, een slankere lijn begint immers bij minder en gezonder eten. Wordt een zoete afsluiter van een lekker diner onmogelijk, dan? Wel neen, met de hulp van Sandra Bekkari maak je een piekfijne chocomousse waar je vrolijk mee mag zondigen!

Schuimpjes

Schuimpjes
Zoetekauwen die graag koken weten maar al te goed dat lekkere dessertjes werk en concentratie vragen. De ingrediënten moeten juist zijn, de baktijd moet kloppen, niet te zoet, niet te zwaar,... Kijk je daarom op tegen een zoete afsluiter van een geslaagd etentje? Dit recept biedt je de perfecte oplossing: schuimpjes! Uiterst eenvoudig en heerlijk bij een kopje koffie!

Aperitief-eitjes met zalm

Aperitief-eitjes met zalm
Dit is een echte klassieker waar iedereen van zal smullen. De smaken zijn eenvoudig en puur, terwijl het hapje erg feestelijk oogt. Een topper op elk moment van het jaar!

Zalmmousse (Colruyt)

Zalmmousse (Colruyt)
Een geslaagde aperitief betekent lekkere en originele hapjes. Dat kan ook met vis, zoals dit eenvoudige maar buitengewoon lekkere recept van Colruyt bewijst.

Clafoutis met pruimen

Clafoutis met pruimen
Dit traditioneel gebak uit Griekenland kan je op erg veel verschillende manieren klaarmaken. Niet alleen het soort fruit, ook de fijne smaakaccenten (van vanille tot amandel, van likeur tot zoet bier,...) zijn eindeloos te variëren. Dit recept is bewust heel eenvoudig, het is een prima manier om kennis te maken met deze lekkernij en er eventueel, later, je eigen versie van te maken.

Cakerol met aardbeienconfituur

Cakerol met aardbeienconfituur
Deze heerlijke cake is een ietwat vergeten klassieker. Nochtans is de bereiding erg makkelijk en kan je eindelijk variëren met de vulling.

Bearnaise (Peter Goossens)

Bearnaise (Peter Goossens)
Van alle klassieke sausen die er wereldwijd bestaan, zijn er weinigen die zo populair zijn als bearnaise. Zelf een geslaagde bearnaise kloppen is overigens echt niet moeilijk. Met een beetje ervaring en een handig recept als dit, serveer je vanaf nu overheerlijke, verse bearnaise. En wie anders dan topchef Peter Goossens kan je vertellen hoe je dit tot een geslaagd einde brengt?

Grasshopper

Grasshopper
Wil je eens écht uitpakken met een originele cocktail of een verrassend dessert? Dan is een Grasshopper je ideale oplossing, dit drankje is immers bedoeld als 'after-dinner' drink, wat het zowel als cocktail, als dessert heel geschikt maakt. De frisse muntsmaak is mooi in balans met de chocoladetoetsen. Proberen maar!

White Lady

White Lady
Een White Lady kan je al decennia lang op de cocktailkaart van heel wat bars terug vinden. Dat is geen toeval, deze Gin-Sour is heel klassiek en beroemd vanwege de gebalanceerde - maar eenvoudige - smaak en de originele toevoeging van eiwit. Zelf ook eens proberen?

Negroni

Negroni
Deze verfrissende cocktail zou ontstaan zijn aan het begin van de 20ste eeuw in Italië. Over de precieze herkomst bestaan verschillende verhalen, over de juiste bereidingswijze is er dan weer opvallend veel consensus. Met campari, rode vermout en gin maak je zelf dit lekkere drankje.

Ananastaart met geroosterde kokos

Ananastaart met geroosterde kokos
Een lekkere taart smaakt altijd na een geslaagd diner. Je hoeft daar heus niet voor naar de banketbakker te hollen, een lekkere en originele taart vraagt niet veel werk. Dit recept leert je een smaakvolle maar eenvoudige ananastaart bereiden. Absoluut het proberen waard!

Glaasje rood fruit met mascarpone en crumble (Jeroen Meus)

Glaasje rood fruit met mascarpone en crumble (Jeroen Meus)
Net wanneer je menu helemaal in elkaar steekt, van amuse tot hoofdgerecht, zit je vast met het dessert. Een lekker dessert vraagt immers nog heel wat aandacht en tijd. Herkenbaar? Dit supereenvoudige dessert van Jeroen Meus is de oplossing. Fris, fruitig, smeuïg en bovenal zonder enige moeite klaar!

Cuba Libre

Cuba Libre
De Cuba Libre is ongetwijfeld één van de bekendste cocktails ter wereld. Dat heeft niet alleen met de prima smaak te maken, het is ook een eenvoudige cocktail met een verhaal. De legende gaat immers dat een kapitein, tijdens de Spaans-Amerikaanse oorlog, dit drankje bestelde en toostte op (het vrije) Cuba. De Cuba Libre was geboren!

Pannenkoeken (flensjes)

Pannenkoeken (flensjes)
Pannenkoeken (ook wel flensjes, zeker in Nederland) hoeven geen introductie. Een leuker en lekkerder dessertje of hapje (zeker met/voor kinderen) bestaat er niet. Vergeet kant-en-klare pannenkoeken, met dit recept maak je ze voortaan helemaal zelf!