Cakerol met aardbeienconfituur? Het beste recept vind je hier! Cakerol met aardbeienconfituur? Het beste recept vind je hier!

 

Recept - Cakerol met aardbeienconfituur

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.5/5 (2 votes cast)
Cakerol met aardbeienconfituur, 4.5 out of 5 based on 2 ratings
Cakerol met aardbeienconfituur
Recept Afdrukken
Deze heerlijke cake is een ietwat vergeten klassieker. Nochtans is de bereiding erg makkelijk en kan je eindelijk variëren met de vulling.
Cakerol met aardbeienconfituur
Recept Afdrukken
Deze heerlijke cake is een ietwat vergeten klassieker. Nochtans is de bereiding erg makkelijk en kan je eindelijk variëren met de vulling.
Porties Prep Tijd Kook Tijd
4personen 15minuten 15minuten
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
15minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Doe de suiker en de eieren in een ruime mengkom. Klop flink op met een keukenrobot of handmixer. Hoe luchtiger het beslag, hoe luchtiger de cakerol zal zijn.
  2. Voeg de bloem toe aan het beslag en klop nog even flink op zodat de bloem perfect gemengd is en het beslag luchtig blijft.
  3. Wrijf een bakplaat in met wat boter zodat je er een groot vel bakpapier op kan plakken. Strijk het papier extra glad.
  4. Stort het luchtige beslag op het bakpapier en verdeel het netjes door de plaat beurtelings te kantelen naar alle hoekjes.
  5. Zet het deeg in een hete oven (200°) en laat kort bakken tot het deeg een gouden/lichtbruin kleurtje krijgt. Een kleine 10 minuten volstaan, blijf dus in de buurt.
  6. Haal het de cake uit de oven en draai om op een bakmatje of een licht bebloemde plank. Trek het bakpapier af het deeg.
  7. Bestrijk de cake royaal met de aardbeienconfituur. Rol daarna de cake voorzichtig op. Druk goed aan zodat de rol mooi samenblijft en leg de cake met het uiteinde naar onder.
  8. Bestrooi net voor het opdienen met wat gezeefde bloemsuiker. Snijd in dikke plakken. Smakelijk!
Notities

De variaties op dit recept zijn vanzelfsprekend eindeloos. Naast alle denkbare soorten confituur, kan je ook werken met fijne stukjes vers fruit, slagroom, choco,... of gewoon een lekkere combinatie. Daarnaast kan je ook de afwerking met bloemsuiker vervangen door heel wat lekkers: chocoladesaus, geglazuurde suiker, stukjes amandel,... Veel plezier met variëren!

Deel dit Recept

Speak Your Mind

*