Snel en toch royaal van smaak. Dat is een prima omschrijving van dit recept uit Jamie Olivers rijke verzameling. Door wat verse pesto genovese door de gegaarde groentjes met krieltjes te mengen, til je eenvoudige ingrediënten naar een opvallend hoger niveau. De smeuïge zalmfilets maken het feest compleet.
Snel en toch royaal van smaak. Dat is een prima omschrijving van dit recept uit Jamie Olivers rijke verzameling. Door wat verse pesto genovese door de gegaarde groentjes met krieltjes te mengen, til je eenvoudige ingrediënten naar een opvallend hoger niveau. De smeuïge zalmfilets maken het feest compleet.
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 15minuten | 20minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 15minuten |
Kook Tijd |
20minuten |
Ingrediënten
- Groentjes en zalm
- 600 gram krielpatatjes
- 200 gram fijne boontjes
- 200 gram broccolini (bimi) of fijne broccoliroosjes
- 4 zalmfilets ca. 120 gram per stuk
- olijfolie
- peper en zout
- Pesto
- 25 gram pijnboompitjes
- 0,5 teen knoflook
- 50 gram verse basilicum
- 15 gram Parmezaanse kaas
- 2 citroenen
- olijfolie
- peper en zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Schrob de krieltjes schoon (schillen of wassen hoeft niet). Breng ze aan de kook in gezouten water en laat 15 minuutjes garen.
- Kuis ondertussen de boontjes en broccolini. Voeg toe aan de krieltjes voor de laatste vijf minuten.
- Maak ondertussen de pesto: doe de pijnboompitjes, het halve teentje look en de basilicumblaadjes in een vijzel of blender.
- Voeg twee à drie eetlepels olijfolie, de geraspte Parmezaanse kaas en wat vers citroensap toe. Mix of kneus fijn. Werk af met peper en zout.
- Kruid de zalmfilets met peper en zout. Bak ze langs elke kant ongeveer drie minuten aan in een scheutje olijfolie (gebruik een pan met antikleeflaag).
- Haal de pan met de zalmfilets van het vuur, besprenkel met nog wat vers citroensap en laat even rusten.
- Giet ondertussen de groentjes af en doe ze in een ruime kom. Roer er meteen de pesto voorzichtig door.
- Serveer de groentjes met een smeuïge zalmfilet en een partje citroen. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind