Recepten - luxe
Hertengebraad met pompoenpuree (Colruyt)
Het beste aan de feestdagen is dat het wildseizoen volop in gang is. Dat betekent ongelooflijk veel keuze om een heerlijk chique en luxueus feestdiner klaar te maken. Ben je echter niet zo tuk op uren kokkerellen? Dan is dit geslaagde en uiterst gevarieerde recept van Colruyt wat je zoekt.
Tagged With: aardappelpuree, Belgisch, Belgische keuken, Bourgondisch, chique, feest, feestdagen, feestelijk, Frans, Franse keuken, gebraad, gevarieerd, herfstseizoen, hert, herten, hertengebraad, hertenkalfgebraad, kerst, kerstmis, klassiek, luxe, luxueus, mager vlees, marjolein, nieuwjaar, oud en nieuw, oudjaar, oven, peren, pompoen, pompoenpuree, Provençaalse kruiden, puree, rode ui, room, royaal, rozemarijn, smaakvol, stoemp, tijm, traditie, traditioneel, tuinkruiden, ui, variatie, vlees, wild, wildseizoen, winter, winterseizoen, witloof, zoet
Koninginnenhapje met zalm, schelvis, mosselen en grijze garnalen (Jeroen Meus)
Wanneer je op zoek gaat naar gerechten die wat feestelijker zijn, mag vis niet onderschat worden. Met een fijne selectie kan je, zoals Jeroen Meus bewijst in dit recept, voor een heerlijk en gevarieerd diner zorgen. Het klassieke koninginnenhapje wordt plots een luxueus (feest- of zondags)maal. Het proberen waard!
Tagged With: aardappelen, aardappelpuree, Belgisch, bloemig, champignons, chique, dagelijkse kost, droge witte wijn, één, feestdagen, feestelijk, feestmaal, garnaaltjes, garnalen, grootmoeders keuken, Jeroen Meus, kerst, kerstmis, koningennenhapje, koninklijk, loskokend, luxe, luxueus, maritiem, mosselen, mosseltjes, noordzee, noordzeegarnalen, peterselie, puree, roux, royaal, schelvis, videe, vis, vol-au-vent, wite wijn, zalm, zee, zondagse kost
Entrecote met Parmezaansaus en penne
Een lekker biefstukje combineren we vaak met frietjes. Niets mis mee, maar een originelere aanpak kan ook eens smaken. In dit recept tilt de romige saus het sappige vlees naar een hoger niveau. Een ideale maaltijd om op een gewone weekdag zonder al te veel moeite lekker én verrassend te koken.
Tagged With: alledaags, biefstuk, Bourgondisch, champignon, champignons, doordeweeks, entre-côte, entrecote, erwten, erwtjes, Europees, flamberen, fusion, gewoon, italiaans, Italië, kruidenboter, luxe, mediterraans, origineel, paddenstoelen, parmezaan, parmezaanse kaas, pasta, penne, rijkelijk, room, roomsaus, royaal, rund, runderen, rundsvlees, smaakvol, steak, stevig, tuinkruiden, verrassend, vlees, whiskey
Stoverij van varkenswangen
Wat ooit een goedbewaard slagersgeheim was, kan je ondertussen ook gewoon in de supermarkt kopen: varkenswangetjes! Deze delicatesse levert botermalse stukjes vlees op als je ze langzaam stooft. Perfect voor liefhebbers van stoofvlees die een culinair trapje hoger willen.
Tagged With: Belgisch, Bourgondisch, Frans, frieten, frietjes, gestoofd, grootmoeders keuken, herfst, klassiek, kruiden, kruidentuiltje, kruidnagel, laurier, luxe, luxueus, stoofvlees, stoven, tijm, traditioneel, Varken, varkensvlees, varkenswangen, varkenswangetjes, vlaams, vlees, winter
Mary Pickford
De naam van deze cocktail doet tegenwoordig niet echt een belletje rinkelen. Ooit was Mary Pickford echter een bekende Amerikaanse actrice waar deze smaakvolle en royale cocktail voor bedacht zou geweest zijn.
Sidecar
Deze cocktail is een echte, erkende klassieker. Verschillende luxe-hotels in Londen en Parijs claimen hem te hebben uitgevonden aan het einde van de Eerste Wereldoorlog. Wie het ook was, dit verfrissende drankje blinkt uit in smaak!
Rob Roy
Achter elke (enigszins) bekende cocktail schuilt een leuk verhaal. Dat geldt ook voor deze 'Rob Roy', die speciaal bedacht werd in een New Yorks luxehotel vanwege de première van de gelijknamige opera. Aangezien de Schotse volksheld Rob Roy MacGregor de hoofdrol speelt, is whisky uiteraard de hoofdrolspeler in deze chique cocktail.
Juliennesoep met krab en rivierkreeftjes
Wanneer het tijd is voor een feestelijk diner, mag een elegant soepje niet ontbreken. Met niet bijzonder veel moeite en verfijnde ingrediënten heb je zonder moeite een perfecte starter klaar. Met smaakvolle rivierkreeftjes en stukjes krab is deze eenvoudige juliennesoep absoluut het proberen waard.
Tagged With: amuse, bouillon, feest, feestdagen, feestelijk, feestrecept, julienne, juliennesoep, jullienne, kerst, kerstmis, king krab, krab, luxe, luxueus, nieuwjaar, oud en nieuw, prei, preiwit, rivierkreeft, rivierkreeftjes, room, royaal, schaaldier, schaaldieren, selder, soep, starter, vis, visbouillon, voorgerecht, wortel
Luxueuze vissoep
Met een zorgvuldig geselecteerd soepje kan je elk diner succesvol starten. Van een eenvoudige groentesoep, tot een exquise soep met zachte stukjes vis en royaal op smaak gebracht met pastis. Al aan het likkebaarden?
Entrecôte met bearnaise, asperges en krieltjes
Wie lente zegt, zegt asperges. Dit heerlijke witte goud heeft weinig nodig om te schitteren. Kraakverse krieltjes, een piekfijn stukje vlees en een klassieke bearnaise zijn meer dan genoeg om een feestelijk gerecht op tafel te presenteren. Authentieke en feestelijke zondagskost!
Tagged With: asperge, asperges, bearnaise, biefstuk, Bourgondisch, dragon, entrecote, feest, feestelijk, klassiek, krielaardappelen, krieltjes, lente, luxe, luxueus, mei, Pasen, peterselie, royaal, rund, rundsvlees, saus, simpel, smaakvol, steak, traditioneel, zuiver
Kerstboomspiesjes van bladerdeeg en pesto
Tijdens de kerstdagen is het traditionele hapjesfestijn een onmisbaar culinair hoogtepunt. Origineel zijn - zonder gekke ingrediënten en/of uren werk - is echter niet altijd makkelijk, terwijl dat toch één van de fijnste dingen is als je zelf achter het fornuis staat. Laat dit leuke recept een hulp zijn!
Tagged With: aperitief, bijgerecht, bladerdeeg, feest, groene pesto, hapje, kerst, kerst en nieuw, kerstboom, kerstboomspiesje, kerstboomspiesjes, kerstfeest, kerstmis, luxe, makkelijk, nieuwjaar, oven, pasto, pesto Genovese, royaal, saté, soep, spies, spiesje, stok, stokje, vegetarisch, winter





