Recepten - gebakken vis
Tarbot met spruitjes en mosterdsaus
Tarbot is een ideale keuze wanneer je vis in de pan bakt: het stevige vlees blijft goed samen (al kan je ook een andere, stevige witte vis voor dit recept gebruiken). In combinatie met spruitjes, spek en een smeuïg mosterdsausje maak je er een heerlijk zondags visgerecht van dat niet te moeilijk noch speciaal is.
Krokant schelvishaasje met tartaarsaus (Wout Bru)
Sterrenchef Wout Bru kiest in dit recept voor eenvoud. Het is het soort gerecht dat hij graag voor zichzelf maakt: niet al te moeilijk, met verfijnde producten en geweldig smaakvol. Het krokante schelvishaasje is verfijnd en toch alledaags, wat perfect past bij een zelfgemaakt tartaarsausje.
Tags: alledaags, augurk, augurkjes, dragon, fish and chips, gebakken krieltjes, gebakken vis, gepaneerd, kaas, kappertjes, korst, krielaardappelen, krieltjes, mayonaise, noordzee, origineel, paneren, parmezaanse kaas, schelvis, schelvishaasje, tartaar, tartaarsaus, veldsla, vis, visfilet, witte vis, Wout Bru, zee
Zalm met pestogroentjes (Jamie Oliver)
Snel en toch royaal van smaak. Dat is een prima omschrijving van dit recept uit Jamie Olivers rijke verzameling. Door wat verse pesto genovese door de gegaarde groentjes met krieltjes te mengen, til je eenvoudige ingrediënten naar een opvallend hoger niveau. De smeuïge zalmfilets maken het feest compleet.
Tags: aardappel, aardappelen, basilicum, bimi, boontjes, broccoli, gebakken vis, gebakken zalm, gezond, gezonde vetten, groene pesto, Jamie Oliver, krieltjes, nieuwe patatjes, olijfolie, omega 3, parmezaanse kaas, pesto, pesto Genovese, pijnboompitjes, pijnboompitten, smeuïg, The Naked Chef, vis, voor elke dag, zalm, zalmfilets