Recepten - chilisaus
Kipfilet met salsa van perzik
Hoewel de combinatie van vlees en fruit voor heel wat verdeeldheid kan zorgen, is vooral kip een populaire en geschikte gezel van fruit. De combinatie met ananas kent iedereen, maar dit recept straalt nog veel meer zomer uit dankzij de sappige salsa van perzik, avocado en zoete paprika. Heerlijk licht en gevarieerd, perfect als lunch of gezond diner!
Tagged With: avocado, basilicum, chilisaus, citroensap, fris, gebakken kip, gegrilde kip, gezond, hete saus, kip, kip met fruit, kipfilet, koolhydraatarm, kruidig, licht, limoensoep, low carb, lunch, mager, makkelijk, munt, paprika, perzik, puntpaprika, rode ui, salsa, vakantie, vlees met fruit, weinig koolhydraten, zoet-zout, zoete paprika, zomer, zomerfruit, zomers, zonnig
Taco’s met zalm
Dit exotische recept katapulteert je in no time naar zonnige bestemmingen! De gemarineerde stukjes zalm passen heerlijk bij de verse guacamole en zoete blokjes mango. Geserveerd in taco's maak je er een leuk festijn van dat je op talloze momenten kan inzetten. Van snelle lunch tot verjaardagsfeestje.
Tagged With: avocado, chili, chilisaus, exotisch, feest, feestelijk, filet, finger food, guacamole, hip, kerstomaat, kleurrijk, koriander, kruidig, limoen, lunch, maïs, mango, Mexicaans, Mexico, origineel, rode ui, sesam, sesamzaadjes, snelle hap, sojasaus, taco, taco's, tortilla, trendy, vis, voor elke dag, zalm, zalmblokjes, zalmfilet, zomers
Thaise viscurry
Wie oosterse gerechten kan smaken, zal dit eenvoudige en kruidige gerecht weten te waarderen. Deze eenvoudige Thaise curry combineert alle klassieke ingrediënten tot een comfortabel gerecht met malse stukjes vis waardoor je je heel even aan de andere kant van de wereld waant. Lekker met noedels of rijst.
Gemarineerde kip met aardappel en garnalen (Sergio Herman)
Sergio Herman is een succesvolle topchef van erg hoog niveau. Desondanks heeft ook hij enkele recepten die voor (hobby)koks perfect haalbaar zijn. Zo combineert hij gemarineerde kipreepjes met gebakken aardappelen, grijze garnalen en komkommer tot een verfijnd gerechtje. De verhoudingen mikken op een hapje/voorgerecht, maar verdubbel gerust de portie om er een hoofdgerecht van te maken.
Tagged With: aardappelen, amuse, azijn, chilisaus, chique, curry, currypoeder, eieren, garnalen, gebakken aardappelen, gemarineerd, gemarineerde kippenreepjes, gember, grijze garnalen, hapje, ketjap, kip, kipfilet, kippenreepjes, knoflook, komkommer, koriander, limoen, marineren, noordzeegarnalen, oosterse invloeden, pittig, rozemarijn, Sergio Herman, sesamolie, soja, sojasaus, tijm, ui, verfijnd, voorgerecht, wereldkeuken
Babi pangang
Babi pangang is een echte klassieker van Chinese afhaalrestaurants. Het is een oosters gerecht dat uit Maleisië of Indonesië afkomstig is en talloze varianten kent. De basis is echter eenvoudig: geroosterd varkensvlees in een pittige saus met typische smaakmakers. Ontdek in dit recept hoe je dit pittige gerecht eenvoudig zelf kan klaarmaken.
Tagged With: afhaalchinees, babi pangang, bouillon, bruine suiker, chili, chilisaus, China, Chinees, Chinees afhaalrestaurant, citroen, gemarineerd, gember, getomateerd, Indonesië, Indonesisch, ketchup, ketjap, ketjap manis, ketjapsaus, knoflook, kruidig, look, Maleisië, Maleisisch, marinade, noedels, Oosters, Orientaals, pikant, pittig, rijst, rode pepers, rundsbouillon, sambal, sambal oelek, smaakvol, soja, sojasaus, sweet and spicy, take away, tomatenconcentraat, tomatenpuree, Varken, varkenslapjes, varkensreepjes, varkenssneden, varkensvlees, veel smaak, verre oosten, zoet-zuur





