Recepten - chorizoworst
Coquilles met chorizo (Nigella Lawson)

Sommige ingrediënten zijn zo vol en puur van smaak, dat je het boodschappenlijstje erg kort kan houden en toch verrassend volledig kan koken. Nigella Lawson presenteert in dit uiterst eenvoudige gerechtje een smaakbom die wat feestelijker is en op elk mogelijk moment kan ingezet worden: coquilles met chorizo. Snel klaar maar buitengewoon smaakvol. Perfect als voorgerecht of lichte maaltijd.
Boerenkool met koolrabi en chorizo (Pascale Naessens)

Dit recept is een fraai voorbeeld van de typische kookstijl van Pascale Naessens: een minimum aan ingrediënten, een maximum aan smaak! Tegelijkertijd is het een uitzondering, wat worst zal ze niet snel gebruiken in haar recepten omdat ze doorgaans te weinig gezonde bestanddelen bevatten. Voor chorizo, die typische pittige worst uit Spanje, maakt ze echter graag een uitzondering.
Tagged With: avondmaal, boerenkoel, chorizo, dagdagelijks, dieet, diëten, éénpansgerecht, geen koolhydraten, geen moeite, gezond, koolrabi, low carb, lunch, mager, Pascale Naessens, pikant, pittig, puur, Spaans, Spanje, spicy, superfood, Varken, vermageren, weinig werk, worst, zuiver, zuivere smaken
Gebakken spiering in bonensaus (Loïc Van Impe)

Spiering is een erg mals stuk varkensvlees dat een beetje ondergewaardeerd is. Daar wil tv-kok Loïc Van Impe verandering in brengen met dit rustieke gerecht met een kruidige bonensaus propvol mediterrane smaken
Tagged With: bonen, bonensaus, chorizo, chorizoworst, citroen, Frans, gerookte paprika, geroosterde paprika, italiaans, knoflook, kruidig, Loïc Van Impe, look, mediterraans, middellandse zee, paprika, paprikapoeder, pittig, Porvençaals, rijst, rozemarijn, rustiek, sjalot, smaakvol, Spaans, spiering, spieringkotelet, tomaten, tomatenblokjes, tomatensaus, Varken, varkensvlees, veel smaken, vtm koken, wereldkeuken, werelds, witte bonen, zomers, zuiders
Jambalaya (slowcooker)

Jambalaya is een typisch rijstgerecht uit de Creoolse keuken (Louisiana, VSA). Het gerecht vindt zijn oorsprong in een Spaanse paella en kreeg een eigen karakter doordat kolonisten aan de slag gingen met plaatselijke ingrediënten. Het woord 'jambalaya' zou te herleiden zijn tot 'gemixt' of 'gemengd', wat de lading best goed dekt. Er zijn immers talloze recepten met allerlei soorten vlees, vis, groentjes,... De essentie van het stoofpotje is echter: rijst en een pittige kruiding. Door het klaar te maken in een slowcooker zorg je voor een extra smaakdimensie, ontdek hier een eenvoudige versie die absoluut het proberen waard is!
Tagged With: ajuin, amerika, amerikaans, cajun, chorizo, citroen, creools, exotisch, gemengd, gemixt, groentjes, jambalaya, kippenbouillon, knoflook, kruidig, look, Paella, paprika, peterselie, pikant, pittig, rijst, rijstgerecht, scampi, selder, slow cooker, slow cooking, slowcooker, Spaans, Spanje, spicy, tabasco, tomaat, tomatenblokjes, traag, traag gegaard, ui, USA, vis, vlees, VSA, wereldkeuken, worst
Zuiders stoofpotje met konijn

In onze streken is konijn een typisch herfst- en wintergerecht. Nochtans kan je het malse en karaktervolle vlees ook heel zuiders inzetten. Met dit zonnig stoofpotje zorg je voor een heerlijke combinatie aan mediterraanse geuren en smaken. Niet te versmaden voor liefhebbers van een verfijnd stukje vlees.
Tagged With: brood, chorizo, Frans, geduld, herbes des provence, italiaans, Italië, konijn, kruiden, kruidig, mediterraans, mediterranee, olijfolie, olijven, pasta, Provençaalse kruiden, rozemarijn, rustig, sappig, Spaans, Spanje, stoofpot, stoofpotje, stoven, veel tijd, wild, zomer, zomers, zon, zond, zondagse kost, zonnig, zuid-frankrijk, zuiden, zuiders
Snelle goulash met chorizo

Goulash is een makkelijke klassieker waar heel wat mee te variëren valt. De basis van het gerecht is dan ook eenvoudig: een ingedikte saus met vlees en groenten. In deze simpele variant - ideaal op een drukke weekdag - gaan we aan de slag met pittige chorizo. Lekker met wat rijst of brood en helemaal niet moeilijk!