Recepten - Kerstmis
Vanillepudding met speculaascrumble
Er gaat niets boven een lekker dessert om je maaltijd gezellig mee af te sluiten. Vaak hoeft dat zelfs niet ingewikkeld te zijn, een simpele vanillepap is heerlijk simpel en perfect. Met speculaascrumble maak je er echter, zonder veel moeite, toch net dat ietsje meer van.
Tagged With: crumble, crunch, crunchy, dessert, ei, eidooier, eidooiers, eieren, melk, nagerecht, pap, room, speculaas, speculaascrumble, speculoos, speculooscrumble, suiker, vanille, vanillepap, vanillestok, vanillestokjes, vegetarisch, veggie, zoet, zoete zonde
French 75
Als een cocktail wat chiquer, tot zelfs ronduit feestelijk, mag zijn, is een French 75 de perfecte keuze. De elegante combinatie van gin en champagne is tongstrelend en perfect op feestelijke momenten.
Alexander
Deze uitzonderlijke cocktail kent heel wat variëteiten. Het is alleszins een speciale en lekkere manier om een lekker diner af te sluiten. De meest eenvoudige en originele versie ontdek je in dit recept.
Tagged With: alcohol, alcoholisch, Alexander, cacao, chique, chocolade, chocoladelikeur, cocktail, cognac, crème de cacao, dessert, digestief, drank, drankje, likeur, nagerecht, nootmuskaat, room, speciaal, uitzonderlijk, zoet
French Connection
Niet gek op ingewikkelde of overdadige cocktails maar wel op zoek naar een origineel drankje dat niet te gek is? Zoek niet verder, deze French Connection zou je wel eens kunnen bevallen. Deze heerlijk eenvoudige combinatie van cognac en een scheutje amaretto is perfect in balans. Lekker als aperitief of digestief.
Sint-jakobsnootjes met mini-asperges en blanke boter
Er bestaat geen betere start van een gezellig diner dan een verzorgd en verfijnd voorgerechtje. Dat begint, vanzelfsprekend, met kwaliteitsvolle ingrediënten. Net als dit recept: heerlijke sint-jakobsoesters met asperges in een botersausje. Klinkt heerlijk? Dat is het ook, en niet erg moeilijk op de koop toe! Enkel timing is belangrijk voor deze feestelijke starter.
Tagged With: asperge, asperges, beure blanc, blanke boter, boter, botersaus, Bourgondisch, chique, coquilles, feestelijk, Frans, groene asperge, groene asperges, mini, mini asperges, room, royaal, Sint-Jacobsvrucht, Sint-Jakob, Sint-Jakobsnoten, sint-jakobsoesters, Sint-Jakobsvruchten, sjalot, sjalotten, speciaal, uitzonderlijk, vis, visfumet, voorgerecht, witte wijnazijn, zee, zeevruchten
Verse slagroom
Slagroom kan je heel makkelijk en zonder veel moeite zelf maken. Nog nooit geprobeerd of twijfel je aan de juiste methode? Dit recept helpt je graag op weg.
Tagged With: aardbeien, bloemsuiker, cake, crème, creme fraiche, desert, dessert, mixer, opkloppen, room, slagroom, suiker, taart, vanillesuiker, vers, verse room, zelfgemaakt, zoet, zoete zonde, zoetigheid
Hazenrug met portosaus (Piet Huysentruyt)
Eén van de fijnste en pittigste stukjes wild is hazenrug. Het magere vlees zit propvol smaak en heeft weinig nodig om te schitteren. In dit makkelijke recept leert topchef Piet Huysentruyt je een heerlijk portosausje bereiden dat perfect past bij de karaktervolle eigenschappen van haas.
Tagged With: bekende chef, België, Belgisch, Bourgondisch, confituur, Europees, feest, feestdagen, feestelijk, frambozenazijn, Frankrijk, Franse keuken, haas, hazenrug, herfst, kerst, kerstmis, klassiek, luxueus, makkelijk, Piet Huysentruyt, porto, portosaus, room, roomsaus, royaal, simpel, smaakvol, veenbessen, veenbessenconfituur, vlaams, vtm, vtm koken, wild, wildbouillon, wildseizoen
Kleine citroen-soufflés
Dit eenvoudige en luchtige dessert draait helemaal rond de frisse smaak van citroen. Het is bovendien niet moeilijk om klaar te maken. Perfect als afsluiter van een geslaagd avondmaal, of gewoon lekker als tussendoortje.
Cheesecake (Roger van Damme)
Een eenvoudige kaastaart blijft een absoluut top-dessert! Heb je echter nog nooit zelf eentje durven maken? Geen nood, speciaal voor beginners ontwikkelde topchef Roger Van Damme dit simpele recept waarbij mislukken geen optie is!
Tagged With: bakken, beginners, bekende chef, beslag, bloem, bloemsuiker, bodem, boter, cake, cheesecake, citroen, deeg, desert, dessert, eenvoudig, eidooiers, eieren, kaastaart, kinderen, koffie, kristalsuiker, limoen, makkelijk, munt, nagerecht, njam, oven, platte kaas, roger van damme, room, simpel, taart, thee, tv, vanille, vegetarisch, veggie, zoet, zoete zonde
Juliennesoep met krab en rivierkreeftjes
Wanneer het tijd is voor een feestelijk diner, mag een elegant soepje niet ontbreken. Met niet bijzonder veel moeite en verfijnde ingrediënten heb je zonder moeite een perfecte starter klaar. Met smaakvolle rivierkreeftjes en stukjes krab is deze eenvoudige juliennesoep absoluut het proberen waard.
Tagged With: amuse, bouillon, feest, feestdagen, feestelijk, feestrecept, julienne, juliennesoep, jullienne, kerst, kerstmis, king krab, krab, luxe, luxueus, nieuwjaar, oud en nieuw, prei, preiwit, rivierkreeft, rivierkreeftjes, room, royaal, schaaldier, schaaldieren, selder, soep, starter, vis, visbouillon, voorgerecht, wortel
Hertenkalf met pastinaakfrietjes en savooikool
Tijdens de herfst- en wintermaanden is er geen groter culinair plezier dan een smakelijk en sappig stukje wild. Hertenkalf is misschien wel één van de allerlekkerste soorten wild. Het is zo verfijnd dat een minimum aan garnituur en simpel sausje volstaan. Dit is dan ook een heerlijk simpel gerechtje dat het beste uit de koude maanden op tafel tovert. Perfect op een kille zondag of als feestelijk hoofdgerecht tijdens kerst, oud of nieuw!
Tagged With: Bekgië, Belgisch, Bourgondisch, bruine saus, eenvoudig, filet, Frankrijk, Frans, groene kool, grootmoeders keuken, herfsgroenten, herfst, herfstgroentjes, hert, hertenkalf, hertenkalffilet, kerst, kerstmis, klassiek, kool, koude dagen, makkelijk, nieuwjaar, oudjaar, pastinaak, port, porto, portosaus, rode porto, saus, savooi, savooikool, simpel, smaakvol, stevig, traditioneel, typisch, vergeten groenten, wild, wildseizoen, winter, wintergroenten, winters
Chocolademousse (Sandra Bekkari)
Dol op dessertjes maar minder dol op diëten? Dat is knap vervelend, een slankere lijn begint immers bij minder en gezonder eten. Wordt een zoete afsluiter van een lekker diner onmogelijk, dan? Wel neen, met de hulp van Sandra Bekkari maak je een piekfijne chocomousse waar je vrolijk mee mag zondigen!
Tagged With: afsluiter, amandel, beginner, beginners, blauwe bessen, choco, chocolade, chocolademousse, chocomousse, dessert, fruit, gezond, mager, makkelijk, nagerecht, rode vruchten, rood fruit, sana, Sandra Bekkari, simpel, snel klaar, televisie, tv, vegetarisch, veggie, vlug, zoet, zoetekauw, zoetigheid
Luxueuze vissoep
Met een zorgvuldig geselecteerd soepje kan je elk diner succesvol starten. Van een eenvoudige groentesoep, tot een exquise soep met zachte stukjes vis en royaal op smaak gebracht met pastis. Al aan het likkebaarden?
Stoofvlees van everzwijn met witloofsalade (Jeroen Meus)
Een stevige schep stoofvlees is een geliefde klassieker. Het wordt nog lekkerder wanneer je dat stoofvlees maakt van een stevig stuk wild: everzwijn! Jeroen Meus helpt je deze winterse topper klaarmaken, vergezeld van een fris witloofslaatje en een doodgewone, gekookte aardappel. Zo lekker, en toch alledaags.
Tagged With: aardappel, aardappelen, alledaags, Bekgië, Belgisch, dagelijkse kost, ever, everstoofvlees, everzwijn, gewoon, herfst, Jeroen Meus, klassiek, mayonaise, normaal, oven, rode wijn, stevig, stoofvlees, stoven, stoverij, tijd genoeg, traag, wild, winter, witloof, witloofsalade, zoet en zout
Schuimpjes
Zoetekauwen die graag koken weten maar al te goed dat lekkere dessertjes werk en concentratie vragen. De ingrediënten moeten juist zijn, de baktijd moet kloppen, niet te zoet, niet te zwaar,... Kijk je daarom op tegen een zoete afsluiter van een geslaagd etentje? Dit recept biedt je de perfecte oplossing: schuimpjes! Uiterst eenvoudig en heerlijk bij een kopje koffie!
Tagged With: bloemsuiker, eenvoudig, eieren, goedkoop, hapje, kids, kinderen, koffie, koffie en thee, kristalsuiker, makkelijk, meringue, meringues, mixen, mixer, nagerecht, oven, patiserie, schuim, schuimpjes, simpel, snack, suiker, toetje, tussendoortje, zoet, zoete zonde, zoetebek, zoetekauw





