Dit verrassende gerecht van Yotam Ottolenghi brengt allerlei smaken samen waarvan je misschien zelfs dacht dat ze nooit zouden passen. De gekarameliseerde witloofstronkjes worden naar een nieuwe dimensie gehesen met een smeuïge crumble en een plakje serranoham. Verrassend, eenvoudig en lekker als voor- of hoofdgerecht!
Dit verrassende gerecht van Yotam Ottolenghi brengt allerlei smaken samen waarvan je misschien zelfs dacht dat ze nooit zouden passen. De gekarameliseerde witloofstronkjes worden naar een nieuwe dimensie gehesen met een smeuïge crumble en een plakje serranoham. Verrassend, eenvoudig en lekker als voor- of hoofdgerecht!
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 15minuten | 15minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 15minuten |
Kook Tijd |
15minuten |
Ingrediënten
- 6 stronkjes witloof
- 4 theelepes kristalsuiker
- 50 gram broodkruim bij voorkeur van zuurdesem
- 70 gram Parmezaanse kaas vers geraspt
- 120 ml room
- 2 eetlepels tijmblaadjes
- 12 plakken serannoham
- enkele plukjes peterselie
- olijfolie
- boter
- zout en peper
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Halveer de witloofstronkjes en verwijder losse bladeren (die kan je bewaren voor soep of een salade).
- Smelt wat boter in een ruime pan. Bak de stronkjes witloof aan op een matig vuur en bestrooi met de kristalsuiker zodat ze mooi karamelliseren.
- Schik de gekaramelliseerde stronkjes op een blad bakpapier op een bakplaat. Bestrooi met grof zeezout en zwarte peper.
- Meng het broodkruim met de Parmezaanse kaas, room, tijm, een snuifje zout en flink wat peper.
- Verdeel het smeuïge mengsel over de stronkjes en werk ze allemaal af met een dun plakje serranoham.
- Laat de stronkjes ongeveer 15 minuten bakken in een voorverwarmde oven (200°).
- Besprenkel net voor het opdienen met enkele druppels olijfolie en werk af met enkele plukjes peterselie. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind