Recepten - Geen maximum - < 10 euro - < 6 euro - < 4 euro
Pizza met gehakt, courgette en kerstomaten
Altijd lekker: pizza! Nog lekkerder: zelfgemaakt! Bovendien kan je zo wat origineler zijn; zoals met gehakt, courgette en kerstomaten. Mjam!
Krokante salade met kalkoenschnitzel
Gezonder eten of afslanken lukt aardig met salades. Dit hoeft echter niet altijd sla, komkommer en tomaat te zijn, dit recept legt uit hoe je aan de slag kan gaan met knapperige, frisse groenten zoals rauwe selder en wortel. De (optionele) kalkoenschnitzels zorgen voor een hartige toets.
Spaghetti bolognese maison
Een klassieker die altijd smaakt maar overal een beetje anders bereid wordt? Dat moet spaghetti bolognese zijn! Deze eenvoudige pastabereiding laat eenieder toe eigen accenten te leggen. Nochtans zal elke Italiaan je vertellen dat de rijke groentesauzen die we er vaak van maken weinig met het originele recept te maken hebben. Zodoende: spaghetti bolognese maison!
Rundsbouillon
Lekkere sauzen en soepen vertrekken van een goede bouillon (fond). Je kan deze makkelijk zelf bereiden; niet moeilijk, niet duur en lekker. Deze rundsbouillon is gebaseerd op de groentebouillon van Jeroen Meus.
Broccollistoemp met spekjes en vleesjus
Dit is een heerlijk, makkelijk en hartverwarmend gerecht dat bij iedereen in de smaak zal vallen. Ideaal na een koude, winterse dag.
Pasta met spinazie en spekjes
Een originele en hartige pasta, snel klaar en bovendien best gezond? Het kan: dit recept gaat aan de slag met verse spinazie, enkele bijkomende groentjes en spekreepjes. Lekker!
Frisse groentepuree met kippenburgers
Met puree kan je uiteraard alle kanten uit. Toch maken we er vaak iets stevigs van, echte winterkost. Met wat zure room en knapperige groentjes kan je er echter net zo goed iets fris, zelfs luchtig, van maken!
Pizza met kalkoen, spinazie en zure room
Gasten op bezoek en niet veel zin om uitgebreid te koken? Kinderen te gast met flinke honger? Zoek het niet verder dan ovenverse pizza's! Snel klaar, leuk om maken en stukken gezonder dan uit de diepvries. Bovendien kan je helemaal zelf kiezen wat er op gaat. Dit recept geeft je alvast wat inspiratie.
Roerei met spek en shitake’s
Met enkele eitjes als ontbijt of lunch kan je niets verkeerd doen. Makkelijk, snel klaar en veelzijdig. Dit recept vertelt je hoe je er zelfs een originele Oosterse toets aan kan geven.
Pizza scampi
Geen enkele pizza smaakt beter dan eentje die je zelf hebt gemaakt. Hoe verleiding afhaal- of diepvriespizza's ook zijn, ze zelf maken is echt niet moeilijk, stukken gezonder en gegarandeerd lekkerder. Dit recept vertelt je hoe de perfecte pizza scampi te maken: heerlijk in alle eenvoud.
Couscous Merguez
Wat wereldkeuken op tafel toveren is heus geen lastige opdrachten. Met de juiste ingrediënten - die je in elke supermarkt kan kopen - waan je je zo in een ander land. Dit gerecht neemt je mee naar Marokko met een heerlijke, maar makkelijke, bereiding van smeuïge couscous en pittige merguez.
Kabeljauwhaasje met aardappelpannenkoekjes en gestoofde andijvie
Een gezond stukje vis mag gerust wat vaker op tafel komen. Dat hoeft echter niet altijd met puree, ook zelfgemaakte aardappelpannenkoekjes (rösti's) zijn perfect. Samen met gestoofde andijvie wordt dat een eenvoudig maar lekker gerecht. Aan de slag!
Roerei met prei en spek
Geen zin in boterhammen, wel zin in een smaakvolle lunch die snel klaar en niet overdreven duur is? Een vorstelijk roerei is wat je zoekt. Dit recept vertelt je hoe met prei en spekjes een zalig gerechtje te maken.
Kaasbordje met radijsmuisjes
Lekkere aperitiefhapjes, die verder gaan dan chips en nootjes, waar ook de kleinsten van kunnen meesmullen zijn niet vanzelfsprekend. Met dit recept tover je een speels, lekker en bovenal plezierig kaasbordje op tafel waar elk kind dol op zal zijn.






