Recepten - peper en zout
Linguine met snijbonen en zwarte olijven in een fijn tomatensausje
Snijbonen krijgen stilaan de status van 'vergeten groente'. Voor velen is dit een klassieke, ietwat oubollige groente uit de moestuin van grootmoeder of -vader. Nochtans kan je er heel origineel mee aan de slag gaan, zoals bewezen wordt in deze smakelijke vegetarische pasta.
Tagged With: België, Belgisch, bonen, bouillon, eenvoudig, fusion, groentebouillon, italiaans, Italië, laurier, linguine, look, makkelijk, olijf, olijfolie, olijven, pasta, prinsessenbonen, simpel, snel, snel klaar, snijbonen, snijboontjes, tomaat, tomaten, tomatensaus, ui, vegan, veganisme, vegetarisch, vegetarisme, veggie, wereldkeuken, witte wijn, zwarte olijven
Vispapillot met fijne groentjes en geuze (Colruyt)
Een lekker vispapillot komt niet dikwijls op tafel, terwijl het een heel eenvoudige en gevarieerde manier is van koken. Zoals immer zorgt Colruyt voor smakelijke inspiratie: dit smaakvolle recept kan je zowel in de keuken als op de barbecue bereiden.
Kort gebakken entrecôte met spaghetti en spinazie (Jeroen Meus)
Een stevig stuk rundsvlees zoals een sappige entrecôte koppelen we meestal niet snel aan pasta. Nochtans zijn frietjes niet noodzakelijk om er een lekker gerecht mee te bereiden, Jeroen Meus toont dat met een rijke peperroomsaus en spinazie en spaghetti een lekkere optie is.
Tagged With: Belgisch, boerenkost, cognac, dagelijkse kost, één, entrecote, flamberen, fusion, geflambeerd, italiaans, Jeroen Meus, origineel, pasta, peper, peperroom, peperroomsaus, rood vlees, room, roomsaus, rund, runds, rundsvlees, smaakvol, spagehtti, spinazie, steak, stevig, tussenrib
Thaise maaltijdsoep met scampi, kip en rijst
De smaakvolle en rijkgevulde Aziatische keuken blijft een dankbare inspiratiebron voor ons, Europeanen. Met de juiste ingrediënten is het bovendien helemaal niet moeilijk om behoorlijk traditionele en smaakvolle gerechten te bereiden. Deze fris-pikante maaltijdsoep is erg makkelijk en gebaseerd op de Thaise keuken.
Tagged With: Aziatisch, Azië, basmati, basmatirijst, bouillon, currypasta, diner, exotisch, fris, garnaal, garnaalstaarten, garnalen, groentebouillon, kip, kokos, kokosmelk, kokosroom, koriander, look, lunch, makkelijk, Orient, Orientaals, origineel, pepertjes, pikant, pittig, rijst, rode curry, rode pepers, rode pepertjes, scampi, smaakvol, soep, Thai, Thailand, Thais, voorgerecht, wereldkeuken
Bloemkoolsoep met zoete aardappel en kokos (Colruyt)
Soep is altijd een degelijk voorgerecht, helaas is het vaak wat saai en inspiratieloos. Regelmatig is het immers niet veel meer dan één groente stoven, mixen met water en klaar. Je kan nochtans heel origineel en zelfs exotisch uit de hoek komen met een 'gewone' soep. Dit toffe recept van Colruyt zal je zeker en vast inspireren.
Tagged With: anders, bloemkool, bouillon, cayenne, cayennepeper, Colruyt, eenvoudig, exotisch, fris, gemixt, gezond, kippenbouillon, kokos, kokosmelk, kokosnoot, kruidig, look, mixen, mixer, opvallend, Orientaals, origineel, peterselie, snack, soep, spinazie, verfrissend, vieruurtje, voorgerecht, wereldkeuken, zoete aardappel
Zoete aardappels gevuld met zwarte bonen en spinazie
Zoete aardappelen zijn minder bekend in Europa. Deze groente is, net zoals de klassieke aardappel, afkomstig uit Amerika en is daar veel bekender. Sinds enige tijd kan je ze echter ook steeds vlotter in onze supermarkten vinden. Met recht en rede, het zachte, zoete vruchtvlees is erg smaakvol en leent zich uitstekend tot allerlei recepten. Dit recept leert je een eenvoudige vegetarische hap maken, boordevol smaak en gezond lekkers. Perfect als voorgerecht, of verdubbel alles voor een veggie-hoofdgerecht.
Tagged With: bonen, cayennepeper, dieet, eenvoudig, exotisch, geen vlees, gezond, hoofdgerecht, komijn, lente-ui, limoen, look, mager, makkelijk, micro, microgolfoven, microwave, origineel, simpel, speciaal, spinazie, vegetarisch, vegetarisme, veggie, voorgerecht, yoghurt, zoete aardappel, zwarte bonen
Varkenshaasje met paddenstoelenmengeling in rodewijnsaus
Het geheim van een rijkelijke maaltijd zit 'm soms in heel eenvoudige accenten die de pure smaak van alle ingrediënten netjes samenbrengen. De meest eenvoudige manier om daartoe te komen: een lekkere saus! Dit toffe recept is ideaal op zondag: een malse varkenshaas aangevuld met een piekfijn sausje.
Tagged With: aalbessen, aalbessengelei, Belgisch, Bourgondisch, cayenne, cayennepeper, champignons, feestelijk, filet, frieten, frietjes, gezelig, herfst, kroketjes, kroketten, kruiden, kruidnagel, kruidnagels, lekker, look, paddenstoel, paddenstoelen, pijnboompitjes, pijnboompitten, rijk, rijkelijk, rode wijn, rode wijnsaus, room, roomsaus, rozeamrijn, saus, simpel, smaakvol, traditioneel, ui, uien, uitjes, Varken, varkensfilet, varkenshaas, varkenshaasje, verse kruiden, vol, weekend, wijnsaus, zilveruitjes, zondag
Vegetarische spaghetti bolognese met linzen (Jamie Oliver)
Vegetarische varianten van klassieke gerechten voelen en klinken vaak wat verkeerd. In veel gevallen voelt vlees immers als typisch en essentieel aan voor dat gerecht. Het kan nochtans perfect om geweldig lekkere varianten te maken zonder vlees. Jamie Oliver helpt je op weg met deze fantastische vegetarische bolognese op basis van linzen. Absoluut het proberen waard!
Tagged With: alternatief, anders, bleekselder, bolognese, bolognesesaus, chianti, eekhoorntjesboord, geduld, geen vlees, gezond, inkoken, Jamie Oliver, kaas, knoflook, laurier, leuk, look, makkelijk, origineel, Parmegiano, parmezaan, parmezaanse kaas, pasta, pastasaus, peterselie, rode ui, rode wijn, rozemarijn, selder, simpel, spaghetti, tijd genoeg, tomaten, tomatensaus, vegetarisch, vegetarisme, vegie, vezels, wortel, wortelen
Gegrilde zwaardvis met aardappel-tomaat-kappertjes en basilicumstoemp (Piet Huysentruyt)
Zwaardvis is een geweldig product om mee te werken. Deze vissoort is erg populair op de grill en wordt, door de stevige textuur, vaak vergeleken met vlees. De verfijnde smaak heeft weinig werk nodig om helemaal tot zijn recht te komen. Met een zomerse puree erbij, zorgt Piet Huysentruyt voor een verrassend gerecht dat je zowel op de barbecue als gewoon in je keuken kan bereiden.
Tagged With: aardappelen, barbecue, basilicum, bbq, buiten koken, citroen, coeur de boeuf, diner, eenvoudig, grill, kappertjes, ketchup, licht, lunch, makkelijk, origineel, patatten, Piet Huysentruyt, puree, terras, tomaat, tomaten, vis, vleestomaten, vtm, vtm koken, zomers, zonnig, zwaardvis
Mosselen met verse frietjes
Tijdens zwoele zomerdagen is er geen gerecht dat beter past dan overheerlijke mosselen met verse frietjes!
Tagged With: aardappelen, ajuin, authentiek, België, Belgisch, boerenkost, frieten, frietjes, friteuse, groene selder, klassiek, look, mosselen, moules, Nederland, Nederlands, noordzee, patat, patatten, schaal, schaaldieren, selder, typisch, ui, verse frieten, verse frietjes, zee, zeeland, zeeuws, zeevruchten, zomer, zonnig
Linguine met paprikareepjes en avocado
Een lekkere vegetarische pasta is ideaal op een zonnige zomerdag. Daarnaast niets mis met een klassieke pasta pesto, soms wil je echter iets origineler. Dit recept beantwoordt perfect aan die twee ideeën: de paprikareepjes zorgen voor een verfijnde smaaksensatie, terwijl de avocado er een smeuïg geheel van maakt.
Tagged With: ajuin, avocado, easy, eenvoudig, fusion, gemakkelijk, koriander, limoen, linguine, look, mager, makkelijk, mediterraans, olijfolie, paprika, pasta, puntpaprika, rode ui, simpel, spaghetti, ui, vegan, veganistisch, vegetarisch, veggie, vegie, wereldkeuken, witte wijn
Quiche Lorraine
Iedereen kent quiche, een smakelijke groentetaart met opgeklopt ei en room. Het leukste aan dit eenvoudige maar klassieke recept uit de Franse keuken is dat je er eindeloos mee kan variëren. Eén variant blijft echter, terecht, het meest populair: de quiche Lorraine. Deze klassieker met spek, kaas en ui/prei smaakt altijd.
Tagged With: Bourgondisch, cayenne, cayennepeper, diner, eenvoudig, ei, eieren, Emmentaler, Frans, Franse keuken, gemalen kaas, gerookt, gerookt spek, groentetaart, Gruyère, hartig, kaas, klassiek, Lorraine, lunch, makkelijk, nootmuskaat, opgeklopt, oven, parmezaan, parmezaanse kaas, peterselie, prei, preiwit, quiche, quiche Lorraine, room, simpel, snack, spek, spekjes, spekreepjes, spelblokjes, typisch, ui
Beef & Guinness pie met puree (Jamie Oliver)
Met dit geweldige recept haalt je een stukje Ierland in huis. Dit soort recepten is er erg typisch. Het is stevige, smaakvolle kost die niet moeilijk om maken of kostelijk is. Het is dan ook het soort gerecht dat je in heel wat Ierse pubs kan bestellen. Echte barfood!
Tagged With: aardappelen, alledaags, Angelsaksisch, barfood, beef, bier, boerenkost, eenvoudig, Eire, Engeland, Engels, Guinness, Ierland, Iers, klassiek, landelijk, look, makkelijk, mash, oven, ovenschaal, patat, pattaten, pie, pub, puree, rund, rundsvlees, selder, simpel, stevig, stoemp, stoofvlees, stout, stoverij, uiajuin, wortel
Ovengebakken groentemengeling en kipfilets met smeuïge mosterdvulling
Een kipfilet klinkt wat saai, erg origineel is het niet en wanneer je niet oppast wordt het vaak een droog stuk vlees. Door ze te vullen ontstaan er echter heel wat culinaire scenario's! In dit recept maken we een smeuïge vulling van mosterd, mozzarella en cheddar. De mediterraanse groentemengeling maakt het feestmaal compleet!
Tagged With: aubergine, cheddar, courgette, éénpansgerecht, eenvoudig, gevogelte, gevuld, gevulde kipfilet, graanmosterd, groentjes, kip, kipfilet, leuk, makkelijk, mediterraans, mosterd, mozzarella, olijfolie, oregano, ovengebakken, simpel, smeuïg, tijm, tomaten, verse kruiden
Waterzooi met parelhoen, asperges en erwtjes (Sofie Dumont)
Een klassieke waterzooi is met recht en rede een populair gerecht. Je kan er alle kanten mee uit en het resultaat is bijna altijd geslaagd. Deze variant van Sofie Dumont is verrassend lekker en origineel. De malse asperges en zachte parelhoen zullen je gasten doen smullen.
Tagged With: asperge, asperges, bieslook, bouillon, erwtjes, gebonden soep, Gent, Gentse waterzooi, gevogelte, kwartel, lekker, lente, origineel, parelhoen, room, selder, soep, sofie dumont, verrassend, vtm, waterzooi, wild, wildseizoen, witte asperges, witte goud





