Recepten - balsamico-crème
Caprese-schotel met artisjok
Wanneer de zon haar beste beentje voor zet is het tijd om zalig te genieten van lichte, mediterraanse gerechten. De klassieker die het altijd doet? Tomaat en mozzarella. Perfect als lunch, starter of licht diner. In dit recept vullen we deze klassieker aan met artisjok en balsamicocrème, alsof je op een Italiaans terrasje zit!
Tagged With: aperitiefje, apero, artisjok, balsamico, balsamicocrème, basilicum, beginner, Caprese, diner, italiaans, Italië, koud, luchtig, lunch, makkelijk, mediterraans, middellandse zee, mozzarella, terras, tomaat, tomaten, vegetarisch, veggie, verfrissend, voor elke dag, voorgerecht, zomer, zomers, zon, zonnig
Dubbele paprikakip (Jamie Oliver)
Dit snelle recept van Jamie Oliver mag je meteen als je nieuwe favoriet inschalen. Een simpele kipfilet, lekker in alle eenvoud, wordt gecombineerd met kikkererwten in een sausje van zoete paprika en een crunchy paprikasalsa. Weinig ingrediënten, evenmin veel werk, maar een maximum aan smaak en lekker gezond (koolhydraatarm).
Tagged With: balsamico, balsamicoazijn, balsamicocrème, basilicum, gepelde tomaten, gezond, Jamie Oliver, kikkererwten, kip, kipfilet, knoflook, koolydraatarm, look, low carb, origineel, paprika, paprikakip, rode paprika, snel klaar, tomaten, verrassend, weinig ingrediënten, zomers, zonnig, zuiders
Varkenswangetjes met bruin bier (Sofie Dumont)
Op tijd en stond een 'gouwe ouwe' op het menu zitten is een uitstekend idee. De lekkerste gerechten gaan vaak al generaties mee en zijn niet zomaar een succes. Varkenswangetjes, bijvoorbeeld! Sofie Dumont legt in dit recept uit hoe zij deze heerlijk malse specialiteit klaarmaakt met bruin bier, vergezeld van erwtjes met worteltjes en kroketjes.
Tagged With: authentiek, België, Belgisch, bier, boerenkost, bruin bier, erwtjes, feestelijk, grootmoeders keuken, klassiek, klassieker, koken met bier, kroketjes, kroketten, mayonaise, sofie dumont, stoverij, traag, traag gegaard, traag stoven, Varken, varkensvlees, varkenswangen, varkenswangetjes, winter, wortelen, zondag, zondagse kost
Tomatensoep met balletjes (Sofie Dumont)
Tomatensoep is zo'n typisch gerecht dat het allerbeste smaakt wanneer oma ze heeft klaargemaakt. Wat het geheime ingrediënt is weet niemand, je kan hoogstens proberen in de buurt te komen. Misschien lukt het wel met dit authentieke recept van lady chef Sofie Dumont?
Tagged With: authentiek, basis, basisrecept, België, Belgisch, bomma, bouillon, gehakt, gehaktballetjes, gember, grootmoeders keuken, kippenbouillon, klassiek, klassieker, oma, soep, soep met ballekes, soep met balletjes, tomaat, tomaten, tomatensoep, typisch, van bij ons, vlaams, Vlaanderen, wortel, wortelen





