Leve het mosselseizoen! Deze plaatselijke lekkernij is buitengewoon lekker wanneer ze naturel worden klaargemaakt, maar omdat variëren én een extra portie groentjes nooit kwaad kan, presenteert Sandra Bekkari in dit recept haar variant met een Provençaal sausje, zelfgemaakte frietjes én homemade mayonaise.
Leve het mosselseizoen! Deze plaatselijke lekkernij is buitengewoon lekker wanneer ze naturel worden klaargemaakt, maar omdat variëren én een extra portie groentjes nooit kwaad kan, presenteert Sandra Bekkari in dit recept haar variant met een Provençaal sausje, zelfgemaakte frietjes én homemade mayonaise.
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 25minuten | 30minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 25minuten |
Kook Tijd |
30minuten |
Ingrediënten
- Frietjes
- 10 krieltjes
- 1 scheut olijfolie
- enkele takjes rozemarijn
- grof zeezout
- Provençaalse saus
- 2 kleine courgettes
- 2 sjalotten
- 2 tenen knoflook
- 800 gram tomatenblokjes (blik)
- 2 oranje paprika's
- enkele blaadjes basilicum
- enkele takjes tijm
- enkele takjes rozemarijn
- zwarte peper
- enkele eetlepels mosselvocht
- Mosselen
- 4 kg mosselen (jumbo)
- 150 ml droge witte wijn
- Mayonaise
- 1 ei
- 1 eetlepel mosterd
- 2 eetlepels citroensap
- koolzaadolie
- zwarte peper
- zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Spoel de mosselen goed en laat even uitlekken.
- Versnijd de krieltjes in plakjes en vervolgens in fijne frietjes.
- Schik ze op een ovenschaal bekleed met bakpapier. Besprenkel met olijfolie, zeezout en voeg enkele takjes rozemarijn toe.
- Laat de frietjes 25 minuten bakken in de oven (180°), roer regelmatig om.
- Snipper ondertussen de sjalotten en teentjes knoflook fijn. Versnijd de courgettes en paprika's in kleine stukjes.
- Verhit een royale scheut olijfolie en bak de groentjes enkele minuten aan.
- Voeg de verse kruiden (basilicum, tijm en rozemarijn) en tomatenblokjes toe. Laat 10 minuutjes pruttelen.
- Doe de mosselen in een ruime pot met deksel. Overgiet met de witte wijn. Laat 6 tot 8 minuten koken op hoog vuur, tot alle mosselen open zijn. Schud nu en dan op.
- Doe ondertussen het ei, citroensap en mosterd in een maatbeker. Zet de mixer er in en begin rustig te mixen terwijl je stelselmatig olie toevoegt, tot de mayonaise naar wens is ingedikt.
- Werk de mayonaise naar smaak af met peper en zout. Zet opzij.
- Lepel wat mosselvocht bij de Provençaalse saus, laat nog even inkoken en werk tot slot af met peper en/of zout.
- Serveer de mosselen met een flinke schep saus, de frietjes en de verse mayonaise. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind