Vegetarisch | - deel 31 Vegetarisch | - deel 31

 

Recepten - Vegetarisch

Tequila Sunrise

Tequila Sunrise
Deze onwaarschijnlijk zomerse cocktail dankt haar naam aan de, indien geslaagd, mooie oranje-gele kleurschakering. Heerlijk op een warme dag in goed gezelschap!

Cosmopolitan

Cosmopolitan
Deze cocktail bestaat al eventjes, maar heeft sinds de televisie-reeks 'Sex and the City' een legendarische status. Deze stevige, maar zoete cocktail is dan ook een must-try!

Mojito

Mojito
Wie cocktails zegt, denkt snel aan Mojito. Deze beroemde klassieker met rum, limoen en munt blinkt uit in eenvoud, smaakt en vakantiegevoel!

Limoensorbet met limoncello en krokante peer

Limoensorbet met limoncello en krokante peer
Desserten zijn vaak behoorlijk stevig, wat niet altijd past na een flinke maaltijd. Een luchtig en fris dessert kan nochtans perfect. In dit recept werken we met sorbet, limoncello en peer om een supersimpel maar lekker licht nagerecht op tafel te toveren.

Volkorenspaghetti met een groentesausje (Antonio Carluccio)

Volkorenspaghetti met een groentesausje (Antonio Carluccio)
Authentieke pastagerechten zijn doorgaans bijzonder eenvoudig. Deze vegetarische pasta van Antonio Carluccio is daar een prachtig voorbeeld van. Met opvallend weinig en uiterst eenvoudige ingrediënten tover je een zalige pasta die zal verbazen en vooral smaken.

Couscoussalade met feta en geroosterde paprika

Couscoussalade met feta en geroosterde paprika
Een frisse salade is nooit verkeerd als bijgerecht op een gezellige barbecue of als gezonde lunch. Naast klassieker als pasta en rijst, kan je ook met coucous lekkere dingen maken. Deze salade combineert heel wat verrassende smaken uit het volledige mediterraanse gebied. Van Marokko tot Griekenland!

Gegrilde mozzarellabroodjes

Gegrilde mozzarellabroodjes
Een lekker aperitiefhapje vraagt niet veel moeite, met eenvoudige ingrediënten kom je een heel eind. In dit recept houden we het bij lekkere basics: brood en mozzarella. Een makkelijk hapje dat vooral op warme zomerdagen zal smaken.

Siciliaanse spaghetti

Siciliaanse spaghetti
Spaghetti eten we doorgaans met een klassieke Bolognese-saus. Er zijn echter heel wat meer lekkere manieren te vinden op deze klassieke pasta te vergezellen. Deze traditionele Siciliaanse variant moet je zeker eens proberen: vegetarisch, erg eenvoudig, bomvol smaak en erg gezond. Een smakelijk staaltje 'cucina povera'; zalig koken met weinig middelen.

Pastasalade met ei en tomaat

Pastasalade met ei en tomaat
Elke middag boterhammen als lunch, dat gaat vervelen. Terwijl je met een handvol eenvoudige en goedkope ingrediënten snel een smakelijke lunchsalade.hebt klaargemaakt. Deze pastasalade past daarnaast prima op een barbecue of koude schotel als bijgerecht.

Pannenkoeken (flensjes)

Pannenkoeken (flensjes)
Pannenkoeken (ook wel flensjes, zeker in Nederland) hoeven geen introductie. Een leuker en lekkerder dessertje of hapje (zeker met/voor kinderen) bestaat er niet. Vergeet kant-en-klare pannenkoeken, met dit recept maak je ze voortaan helemaal zelf!

Honingflapjes met brie en walnoten

Honingflapjes met brie en walnoten
Deze flapjes zullen je gasten versteld doen staan. De heerlijke combinatie van warm deeg, smeuïge kaas, zoete honing en krokante noten zal niemand onberoerd laten. Lekker als ontbijt, super als dessert. Vergeet ze vooral niet vers uit de oven te eten!

Hardgekookte eieren

Hardgekookte eieren
Het is zo eenvoudig als het maar kan zijn: een hardgekookt ei. En toch is het één van de meest gezochte 'recepten' op het net: hoe doe je dat nu precies? Wij helpen je op weg met alle basics en enkele tips op een rijtje te zetten.

Ovengebakken kruidenaardappellen op Duitse wijze

Ovengebakken kruidenaardappellen op Duitse wijze
Deze kruidige en smeuïge aardappelen doen je ongetwijfeld denken aan de klassieke "Hasselback potato" uit Zweden. Het idee is hetzelfde, met witbier en rundsbouillon maak je er een lekkere Duitse variant van.

Eiersalade

Eiersalade
Lekker vegetarisch beleg voor een lekkere boterham moet je niet ver zoeken, een eiersalade is simpel maar erg lekker. Bovendien vraagt deze klassieker weinig tijd, noch moeite en kan je het ook inzetten als bijgerecht (bijvoorbeeld in een uitgeholde, gebakken aardappel).

Rabarber-appelmoes

Rabarber-appelmoes
Aan een oerklassieke appelmoes hoef je niet veel te prutsen, lekker en eenvoudig. Anderzijds kan je door toevoeging van een andere fruitsoort bijzonder lekkere varianten maken, vooral rabarber is een geweldige extra in appelmoes.