Garnalen? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be - deel 5 Garnalen? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be - deel 5

 

Recepten - garnalen

Gemarineerde tonijnspies met tomaten-mangosalsa

Gemarineerde tonijnspies met tomaten-mangosalsa
Hoewel tonijn niet goedkoop is, is het een waanzinnig lekkere vis waar je op erg veel manieren mee aan de slag kan. Het stevige vlees leent zich tot allerlei keukens, van klassiek tot exotisch. Dit recept sluit aan bij de laatste categorie met een oosterse marinade en een zoet-frisse salsa van mango en tomaat. Als hoofd- of voorgerecht én erg lekker op de barbecue!

Soepje met champignons, lente-ui en garnalen (Pascalle Naessens)

Soepje met champignons, lente-ui en garnalen (Pascalle Naessens)
Dit zalige soepje komt uit de erg succesvolle receptentrommel van Pascale Naessens. Zoals je mag verwachten van haar gerechten is dit een simpel, gezond maar geweldig lekker soepje. Een absolute aanrader!

Vispannetje met zeekraal

Vispannetje met zeekraal
Wil je ten volle genieten van het beste uit de zee? Vrienden, familie en/of partner lekker verwennen? Mag het net dat ietsje meer zijn - zonder uren in de keuken te staan en/of waanzinnig veel geld uit te geven? Zoek niet verder: dit eenvoudig vispannetje met zeekraal zal eenieder bekoren en is echt niet moeilijk om te bereiden.

Witloofroomsoep met grijze garnalen

Witloofroomsoep met grijze garnalen
Een absolute klassieker uit grootmoederskeuken, perfect voor een gezellig familiefeest (Kerst, Nieuwjaar,...): witloofroomsoep. Niet vergeten af te werken met wat gemalen kaas en enkele grijze garnalen. Heerlijk!

Salade met gerookte zalm en grijze garnalen

Salade met gerookte zalm en grijze garnalen
Een gezonde salade is een welgekomen afwisseling voor elke Bourgondiër. Gezond kan ook lekker zijn, zeker indien je kiest voor delicieuze ingrediënten zoals gerookte zalm en grijze garnalen. Met wat knapperige groentjes erbij is je buikje zo gevuld.

Oostendse vissoep

Oostendse vissoep
Wanneer je aan de Belgische kust denkt, is lekker tafelen ongetwijfeld één van de eerste dingen die door je hoofd schiet. Onze Belgische vissers brengen immers heel wat lekkers aan land. Deze makkelijke Oostendse vissoep is een warme aanrader voor visliefhebbers.

Garnaalsalade

Garnaalsalade
Charcuterie is niet goedkoop, terwijl je makkelijk zelf broodbeleg kan bereiden. Een hemelse garnaalsalade is kinderlijk eenvoudig, snel klaar en kan zowel op je alledaagse boterham als op een feestelijk toastje schitteren. Verstuur alvast de uitnodigingen, tijd voor een feestje!

Pastinaakmousse met Noordzeegarnalen

Pastinaakmousse met Noordzeegarnalen
Tijd voor een feestje maar geen inspiratie voor een feestelijk hapje dat bovendien enigszins origineel is? Zoek net verder; deze sprankelende pastinaakmousse met Noordzeegarnalen tilt je de aperitief naar een hoger niveau zonder moeite.

Pasta met garnalen en zongedroogde tomaten

Pasta met garnalen en zongedroogde tomaten
Op een zonnige dag volstaat een eenvoudige, snelle en toch verrassende pasta. Exact wat dit recept inhoudt!

Pasta met paddenstoelen en garnalen

Pasta met paddenstoelen en garnalen
Met pasta kan je elke dag aan de slag. Het is doorgaans slechts een kwestie van geschikte ingrediënten combineren zonder verdere poespas. Precies wat dit recept is: heerlijk simpele pasta met garnalen, paddenstoelen en paprika.

Ovenschotel van kabeljauwrug

Ovenschotel van kabeljauwrug
Met een klein beetje inspiratie en dat beetje meer moeite kan je met relatief eenvoudige gerechten toch iets lekkers klaarmaken. Wat dacht je van een heerlijke ovenschotel met kabeljauwrug en aardappelschijfjes?

Tomaat-garnaal met verse frietjes

Tomaat-garnaal met verse frietjes
Een absolute klassieker die in een handomdraai klaar is, meer moet dat soms niet zijn.

Oriëntaalse wok met trio van vlees en vis

Oriëntaalse wok met trio van vlees en vis
Een beetje Azië in je keuken brengen hoeft niet ingewikkeld te zijn. Integendeel, met een handvol fijne ingrediënten en subtiele maar frisse smaaktoetsen verras je elke tafelgast. Dit feestelijk gerecht brengt het beste van verschillende Oosterse keukens bij elkaar.

Zalmfilet op een bedje van asperges

Zalmfilet op een bedje van asperges
Asperges worden, geheel terecht, het witte goud genoemd. Hun specifieke, heerlijke smaak is een absolute topper tijdens de lentemaanden. Dit recept vertelt je hoe ze op een erg klassieke manier te bereiden: met zalm, ei en krielaardappeltjes. Geen goedkoop gerecht, wel onwaarschijnlijk lekker!