Recept - Pasta met garnalen en zongedroogde tomaten

Pasta met garnalen en zongedroogde tomaten
Recept Afdrukken
Op een zonnige dag volstaat een eenvoudige, snelle en toch verrassende pasta. Exact wat dit recept inhoudt!
Pasta met garnalen en zongedroogde tomaten
Recept Afdrukken
Op een zonnige dag volstaat een eenvoudige, snelle en toch verrassende pasta. Exact wat dit recept inhoudt!
Porties Prep Tijd Kook Tijd
4personen 10minuten 10minuten
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
10minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Breng de pasta aan de kook met het blokje bouillon en laat garen volgens de instructies op de verpakking.
  2. Verwarm ondertussen een eetlepel olijfolie in een ruime pan en fruit de fijngesneden rode ui met het geplette teentje look. Voeg vervolgens de stukjes wortel en courgette toe. Laat even sudderen op een middelmatig vuur. Voeg tot slot de stukken zongedroogde tomaat toe.
  3. Breng de gebakken groentjes op smaak met peper, zout, wat tijm, salie en een snuifje curry. Overdrijf niet met de kruiden en houd alles warm.
  4. Bereid de garnalen door ze in een kommetje te begieten met een eetlepel olijfolie. Voeg peper, zout en enkele druppels groene Tabasco toe. Je kan uiteraard meer gebruiken indien het wat pikanter mag. Meng goed en laat nog enkele minuten rusten terwijl de pasta gaart.
  5. Giet de pasta, eenmaal gaar, af en meng onder de gebakken groenten. Voeg onmiddellijk de garnalen toe - deze hoeven niet echt te bakken of te garen, ze moeten enkel warmen met de pasta en groenten. Zet eventueel nog enkele minuten op een zacht vuur.
  6. Werk af met grof gesneden peterselie en gehakte pijnboompitjes. Smullen maar!
Deel dit Recept

Speak Your Mind

*