Mosterd | - deel 6 Mosterd | - deel 6

 

Recepten - mosterd

Kabeljauw met preipuree en croutons

Kabeljauw met preipuree en croutons
Kabeljauw mag tegenwoordig dan wel best duur zijn, de stevige vis blijft een absolute lieveling op heel wat tafels. Bovendien behoeft deze lekkere vis weinig werk en fantasie, met een paar kleine ingrepen heb je zonder moeite een klassiek, maar origineel, gerecht klaar.

Spinaziepuree met fishsticks en tartaar maison

Spinaziepuree met fishsticks en tartaar maison
Op basis van dit recept kan je heel wat kindermondjes veroveren op een gezonde en makkelijke manier. Fishsticks scoren meestal prima, met een smeuïge spinaziepuree en heerlijke tartaarsaus heb je helemaal een topper op tafel.

Gevulde paprika’s met gebakken rijst

Gevulde paprika’s met gebakken rijst
Met gevulde paprika's kan je heel wat eters plezieren, vooral kinderen zullen smullen van deze makkelijke bereiding. De gebakken rijst maakt het bovendien gezond en zorgt voor een leuk oosters tintje.

Volkorenspaghetti in mosterdsaus met prei en spek (Colruyt)

Volkorenspaghetti in mosterdsaus met prei en spek (Colruyt)
Zin in een stevige hap die toch verfijnd is en het beste uit verschillende keukens haalt? Dit verbazend eenvoudig gerechtje is wat je zoekt: een smakelijke pasta in een fijn mosterdsausje met prei en gerookte spekjes. Klinkt heerlijk, toch?

Boerenstoofpot

Boerenstoofpot
Wanneer het buiten vriest en waait, is er niks gezelliger dan een dampende stoofpot te bereiden. Dit gerecht brengt winterse, heerlijke boerenkost zonder franjes. De pastinaak, te vaak een vergeten groente, zorgt desalniettemin voor een heerlijke, subtiele en bovenal verrassende toets. Ideaal om na een stevige wandeling met blozende kaken van te genieten in goed gezelschap.