Recepten - zonnig
Whiskey Sour
Deze Amerikaanse klassieker kent heel wat liefhebbers in de cocktail-wereld. De frisse balans tussen whiskey en limoensap is immers in alle eenvoud top.
Manhattan
De Manhattan is een ongelooflijk klassieke cocktail. Er bestaan dan ook heel wat varianten. De basis van deze oer-Amerikaanse shortdrink blijft echter immer gelijk: whiskey en rode vermout.
Negroni
Deze verfrissende cocktail zou ontstaan zijn aan het begin van de 20ste eeuw in Italië. Over de precieze herkomst bestaan verschillende verhalen, over de juiste bereidingswijze is er dan weer opvallend veel consensus. Met campari, rode vermout en gin maak je zelf dit lekkere drankje.
Mai Tai
Deze bijzonder lekkere cocktail is een heuse klassieker. Zelf maken is niet moeilijk, maar het vraagt iets meer tijd dan de gemiddelde cocktail. Er bestaan bovendien behoorlijk wat variaties. Na een dikke tiental minuten kan ook jij genieten van deze zalig zonnige cocktail!
Italiaanse omelet met pancetta en kerstomaat
Met eieren kan je in een wip een stevig ontbijt of smaakvolle lunch bereiden. Een verfijnde omelet vraagt amper werk en smaakt altijd. In dit recept gaan we de zonnige, zuiderse toer op met pancetta (Italiaans varkensspek), zoete kerstomaatjes en typische kruiden als basilicum en oregano.
Tagged With: basilicum, éénpansgerecht, ei, eieren, eigerecht, italiaans, Italië, kerstomaatjes, kerstomaten, kruidig, lunch, makkelijk, mediterraans, middagmaal, middellandse zee, omelet, ontbijt, oregano, pan, pancetta, Parmegiano, parmezaan, parmezaanse kaas, Provençaalse kruiden, simpel, smaakvol, snel klaar, spek, spekjes, tomaten, vlug, zomer, zonnig
Lenterolletjes met gerookte ham en rucola
Dit smaakvolle hapje mag niet ontbreken op een gezellige aperitief. Met een handvol smakelijke maar lekkere en smaakvolle ingrediënten - kruidenkaas, gerookte ham en rucola - maak je een snelle snack die vraagt om meer.
Tagged With: amuse, aperitief, bacon, eenvoudig, feest, feestelijk, filet de sax, gerookte bacon, gerookte ham, hapje, kruidenkaas, lachsschinken, makkelijk, opgerold, philadelphia, rollen, rucola, simpel, snack, tortilla, voorgerecht, wrap, zomer, zomers, zonnig, zwarte peper
Zeewolffilet met capellini en groentesaus (Jeroen Meus)
Zeewolf is een heerlijke vissoort die bekend staat om de stevige structuur en volle smaak. Zo'n lekker stukje heeft niet veel nodig, weet ook Jeroen Meus. Vergezeld van een verfijnd groentesausje van mediterraanse invloeden en dunne pastaslierten, zet je een feestelijk gerecht op tafel.
Tagged With: alledaags, capellini, dagelijkse kost, erwten, fusion, gemakkelijk, groenten, groentesausje, Jeroen Meus, niet moeilijk, noordzee, oceaan, olijven, origineel, pasta, simpel, smaakvol, spaghetti, vis, witte vis, wortelen, zee, zeewolf, zonnig, zuiders, zwarte olijven
Spaghetti con gamberetti e rucola (Jamie Oliver)
De Britse tv-kok Jamie Oliver leerde deze geweldige pasta kennen in een authentieke restaurantje in Italië. De eenvoudige combinatie van uitgesproken maar toegankelijke smaken viel hem enorm op. Met dit recept waan je je zonder moeite ook in het zonnige Italië: spaghetti, scampi, rucola, zongedroogde tomaatjes en een scheutje witte wijn. Klinkt heerlijk, toch?
Tagged With: authentiek, chili, eenvoudig, fris, garnalen, italiaans, Italië, Jamie Oliver, limoen, look, makkelijk, middellandse zee, pasta, puur, raketsla, rucola, scampi, seafood, simpel, smaakvol, toegankelijk, tomaten, warm, witte wijn, zee, zeevruchten, zilt, zongedroogd, zongedroogde tomaatjes, zonnig, zuiders
Couscous met kip en groenteweelde
Een lekkere couscous kan iedereen bekoren, met deze erg typische deegbolletjes kan je immers geweldig variëren. Het uitzonderlijke absorptievermogen zorgt elke keer weer voor een bijzonder smaakvol gerecht. Dit recept combineert gekende smaken uit Noord-Afrika met verschillende verfijnde invloeden uit allerlei windstreken. Het resultaat zal jong en oud zeker en vast bevallen.
Tagged With: afrika, Afrikaans, ajuin, bouillon, chili, courgette, couscous, deeg, eenvoudig, gezond, gries, groentebouillon, groenten, kikkererwten, kip, kippenbouillon, kippenbouten, koriander, kruiden, kruidig, Libië, Marokkaans, Marokko, mediterraans, middellandse zee, niet moeilijk, Noord-Afrika, paprika, peterselie, pompoen, simpel, smaakvol, stoven, tajine, tarwe, tomaten, Tunesië, ui, vol, wortel, zomers, zonnig
Quinoapannetje met kikkererwten en avocado (Colruyt)
Quinoa wordt door foodies en experts beschreven als een echte 'superfood': gezond en heel voedzaam. Het is dan ook niet toevallig dat er steeds meer recepten verschijnen waar dit uitzonderlijk gewas, afkomstig uit het Andes-gebergte, de hoofdrol in speelt. Ook Colruyt biedt smakelijke inspiratie in dit zalig veganistische eenpansgerecht boordevol frisse smaken.
Tagged With: avocado, citroen, eenvoudig, fris, gezond, groenten, groentjes, hip, kikkererwten, komijn, koriander, mager, maïs, modern, Oosters, Orientaals, origineel, paprika, quinoa, simpel, snel klaar, superfood, trendy, vakantie, vegan, veganisme, veganistisch, vegetarisch, vegetarisme, veggie, verfrissend, zomer, zomers, zonnig
Paccheri con Ragù alla Napoletana (Antonio Carluccio)
Italianen zijn dol op hun pasta, dat is geen geheim. Er zijn dan ook heel recepten te vinden uit de regionale keukens die heel afwisselend zijn en absoluut de moeite om te proberen. Geen betere gids dan Antonio Carluccio om dat soort regionele pareltjes, zoals deze Paccheri con Ragù alla Napoletana (Grote pastabuisjes met Napolitaanse rundvleessaus), ook thuis te leren bereiden.
Tagged With: alle seizoenen, Antonio, Antonio Carluccio, italiaans, Italië, knoflook, leuk, look, napoletana, Napoli, Napolitaans, origineel, Paccheri con Ragù alla Napoletana, paccheripasta, parmezaan, parmezaanse kaas, pasta, pijnboompitjes, pijnboompitten, plaatselijk, rozijnen, rund, runderlapjes, runderlende, smaakvol, stoofpot, tomaten, traditioneel, witte wijn, zomer, zonnig
Kalkoengyros met groenterijst (Jeroen Meus)
Dit leuke recept van Jeroen Meus is ideaal om enkele smakelijke Griekse invloeden door je keuken te laten waaien! Met lekker gemarineerde kalkoengyros, een fijne groenterijst en een knapperige ijsbergsalade met Griekse yoghurt zal je heel wat gasten, van jong tot oud, verrassen.
Tagged With: dagelijkse kost, gemarineerd, Grieke yoghurt, Griekenland, grieks, groenterijst, gyros, hellas, ijsbergsla, Jeroen Meus, kalkoen, kalkoengyros, kids, kinderen, kindvriendelijk, komijn, leuk, makkelijk, marinade, mediterraan, mediterraans, middellandse zee, op voorhand, oregano, paprika, paprikapoeder, rijst, simpel, tijm, zomer, zomers, zonnig
Italiaans tomatensoepje met mozzarella
Soep is niet noodzakelijk een winters gerecht. Met een rijke selectie aan groentjes en een flinke schep zuiderse kruiden heb je een verrassend zonnig voorgerecht op tafel staan. De afwerking met mozzarella en pijnboompitjes maakt dit smakelijke soepje helemaal af!
Frisse mocktail met pompelmoessap en rozemarijn
Een frisse cocktail kan geweldig smaken op een zuiders warme dag. Helaas moet je wel opletten met de hoeveelheid alcohol die je opneemt, de zoete smaken maken het verleidelijk om snel en veel te drinken. De ideale oplossing: mocktails! Zeker zo fris, zeker zo lekker: cocktails zonder alcohol. Deze eenvoudige mocktail is snel klaar en buitengewoon verfrissend.
Souvlaki van lamsvlees met groenten en Griekse rijst (Jeroen Meus)
De Griekse keuken is geen onbekend gebied voor ons, verfijnde specialiteiten zoals feta, lamsvlees en olijven zijn de typische dingen waar we aan denken. Eén van de meest klassieke bereidingen zijn de fijn vleessatés, de Souvlaki. Jeroen Meus leert je ze maken, verzegeld van een smakelijke pasta. Perfect op een zomerse dag. Ook lekker op de barbecue!
Tagged With: dagelijkse kost, eenvoudig, feta, gemarineerd, Grieke yoghurt, Griekenland, grieks, Griekse pasta, groenten, Jeroen Meus, kerstomaten, komkommer, lam, lamsbout, lamsvlees, makkelijk, marinade, olijven, orzo, risoni, rode ui, rozemarijn, saté, simpel, souvlaki, yoghurt, zomer, zonnig