Recepten - ragu
Familielasagne (Jamie Oliver)
Zelf lasagne maken is geen klein werk, het geeft echter ontzettend veel voldoening en levert in één klap eten voor verschillende keren (of een grote groep) op. Jamie Oliver is dol op lasagne en presenteert in dit recept zijn versie voor de hele familie. Succes gegarandeerd. Tip: maak de ragù een dag op voorhand, die moet immers lekker lang pruttelen.
Tags: batch cooking, bolgnaisesaus, bolognese, cheddar, familie, gehakt, gemengd gehakt, grote groep, italiaans, Italië, Jamie Oliver, kaassaus, kindvriendelijk, klassiek, klassieker, lasagna, lasagne, laurier, oven, ovengebakken, ovenschotel, prei, pruimtomaat, ragu, rozemarijn, rundsgehakt, selder, spek, tomaten, tomatenpuree, tomatensaus, ui, varkensgehakt, witte saus, wortel
Risotto al Ragù (Nigella Lawson)
Dit recept van Nigella Lawson is zonder overdrijven geniaal. Het vraagt dan wel wat tijd (wat de rijkelijke smaak alleen maar ten goede komt), de combinatie van een typische ragù en risotto levert een onvervalste portie comfort food op waar je alle leeftijden gelukkig mee kan maken.
Tags: alle seizoenen, ansjovis, bolgnaise, comfort food, gehakt, grote groep, italiaans, Italië, kindvriendelijk, knoflook, laurier, look, Marsala, Nigella, Nigella Lawson, op voorhand, origineel, parmezaan, parmezaanse kaas, ragu, rijkelijk, rijst, risotto, rund, rundsgehakt, selder, slow cooking, smaakvol, spek, tomaten, tomatensaus, traag, veel smaak, voor elke dag, wortel
Spaghetti al ragù
Ragù is een Italiaanse stoofsaus waar je talloze ingrediënten voor kan gebruiken. Het échte geheim? Tijd! In dit recept leer je een heel klassieke ragù maken op basis van spek en gehakt. Het lijkt op een bolognese-saus (wat ook een ragù is), al ligt de focus in dit recept sterker op tomaten, rode wijn en kruiden.
Tags: chili, chilipeper, comfort food, gehakt, gehaktballen, gehaktballetjes, gemengd gehakt, inkoken, italiaans, Italiaanse saus, Italië, kindvriendelijk, laurier, linguine, mediterraans, oregano, pancetta, parmezaanse kaas, pasta, ragu, rode wijn, rundsvlees, san marzano, saus, slow cooking, spaghetti, tagliatelle, tomatensaus, traag gegaard, varkensvlees, wijn, zonnig, zuiders
Slowcooker Bolognese (Gennaro Contaldo)
Het geheim van een klassieke bolognese (of ragu) is engelengeduld. Hoe langer de saus rustig kan pruttelen, hoe intenser de smaak. Dat weet de ervaren Italiaanse chef Gennaro Contaldo als geen ander. Net daarom gebruikt hij in dit recept een slow cooker, dat geeft deze hemelse maar bijzonder eenvoudige pastasaus alle tijd van de wereld om helemaal perfect te worden. Wil je helemaal scoren? Maak dan de saus een dag op voorhand klaar!
Tags: alledaags, authentiek, basilicum, bolognaise, bolognese, gehakt, Gennaro Contaldo, italiaans, Italië, kinderen, krachtig, mediterraans, melk, origineel, pancetta, parmezaan, parmezaanse kaas, pasta, pastasaus, ragu, rode wijn, rundsbouillon, selder, slowcooker, smaakvol, spaghetti, spek, tagliatelle, tomaten, tomatenconcentraat, traag, traag gegaard, wortel