Risotto al Ragù (Nigella Lawson)? Het beste recept vind je hier! Risotto al Ragù (Nigella Lawson)? Het beste recept vind je hier!

 

Recept - Risotto al Ragù (Nigella Lawson)

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Risotto al Ragù (Nigella Lawson), 5.0 out of 5 based on 1 rating
Risotto al Ragù (Nigella Lawson)
Recept Afdrukken
Dit recept van Nigella Lawson is zonder overdrijven geniaal. Het vraagt dan wel wat tijd (wat de rijkelijke smaak alleen maar ten goede komt), de combinatie van een typische ragù en risotto levert een onvervalste portie comfort food op waar je alle leeftijden gelukkig mee kan maken.
Risotto al Ragù (Nigella Lawson)
Recept Afdrukken
Dit recept van Nigella Lawson is zonder overdrijven geniaal. Het vraagt dan wel wat tijd (wat de rijkelijke smaak alleen maar ten goede komt), de combinatie van een typische ragù en risotto levert een onvervalste portie comfort food op waar je alle leeftijden gelukkig mee kan maken.
Porties Prep Tijd Kook Tijd
6personen 1uur 2uur
Porties Prep Tijd
6personen 1uur
Kook Tijd
2uur
Ingrediënten
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Versnijd de ui, wortel en selder in grove stukken.
  2. Doe de groentes samen met het teentje knoflook, een handvol peterselie, de plakjes bacon en ansjovisfilets in een cutter/bender. Mix tot een fijne moes.
  3. Verhit een klontje boter samen met een scheutje olijfolie in een ruime stoofpot die ook in de oven kan.
  4. Bak de groentemoes enkele minuten aan. Voeg dan het gehakt toe en bak rul.
  5. Blus met de marsala en laat even inkoken. Mix ondertussen de tomatenblokjes tot moes en voeg samen met tomatenpuree, melk, laurier en een halve liter bouillon toe.
  6. Laat de ragù even opkoken en kruid bij met peper en zout. Dek af en schuif in een voorverwarmde oven (150°). Laat één uur rustig pruttelen.
  7. Vis de laurierblaadjes uit de saus, zet ze op een zacht vuur en verwarm de rest van de bouillon in een pot ernaast.
  8. Roer de rijst door de ragù en laat even warmen. Overgiet dan met een flinke pollepel bouillon. Roer goed om en laat de rijst rustig garen. Blijf bouillon in beetjes toevoegen zodat er steeds voldoende vocht is voor de rijst om te garen zonder dat de saus te loperig wordt (je hebt niet noodzakelijk alle bouillon nodig).
  9. Controleer de verpakking van de risottorijst om een idee van de gaartijd te krijgen, doorgaans volstaat een kleine 20 minuten.
  10. Haal de pot van het vuur wanneer de rijst gaar is en de saus naar wens ingedikt is. Werk af met enkele eetlepels gemalen Parmezaan, een flinke klont boter, peper en zout.
  11. Serveer de risotto in kommetjes of diepe borden, naar wens afgewerkt met extra Parmezaan of gesnipperde basilicum. Smakelijk!
Notities

Je kan de ragù perfect op voorhand klaarmaken. Laat de pot dan, eenmaal uit de oven afkoelen en bewaar in de koelkast. Het gerecht afwerken kan dan op een later tijdstip in minder dan een half uur.

Deel dit Recept

Speak Your Mind

*