Makkelijk? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be - deel 24 Makkelijk? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be - deel 24

 

Recepten - makkelijk

Authentieke Spaghetti Carbonara

Authentieke Spaghetti Carbonara
Zonder room, dat is hoe de Italianen spaghetti Carbonara maken! Dit recept is authentiek, lekker en zeer makkelijk! Het is bovendien stukken gezonder dan de roomvariant.

Snelle rijstwok met vis

Snelle rijstwok met vis
Wokken is met recht en rede één van de meest populaire kookmethodes. Het gaat snel, is niet moeilijk en je kan eindeloos variëren. In dit recept gaan we aan de slag met een gezond stukje vis om een kruidige, Oosterse rijstschotel op tafel te toveren.

Witloofblaadjes met kaas en ansjovis

Witloofblaadjes met kaas en ansjovis
Eender welk feestje smeekt om smakelijke, maar originele, aperitiefhapjes. Chips en nootjes zijn immers behoorlijk banaal. Dit korte recept zal je verrassen: een eenvoudig en snel klaargemaakt hapje dat smaakt en opvalt.

Varkensgebraad met champignons in roomsaus

Varkensgebraad met champignons in roomsaus
Heel wat mensen hebben regelmatig zin in een eenvoudig maar lekker gerecht dat de alledaagse kost overstijgt - zonder fancy, exotisch, duur of moeilijk te worden. Makkelijker gezegd dan gedaan, denk je dan. Gelukkig geeft dit recept alvast een prima voorstel!

Pasta met garnalen en zongedroogde tomaten

Pasta met garnalen en zongedroogde tomaten
Op een zonnige dag volstaat een eenvoudige, snelle en toch verrassende pasta. Exact wat dit recept inhoudt!

Lauwe pasta met spekjes

Lauwe pasta met spekjes
Een geslaagde barbecue draait meestal rond lekker vlees. De "extra's" zijn echter net zo belangrijk. Met een beetje inspiratie tover je veel meer op tafel dan een paar gesneden groenten. Deze fijne, lauwe pasta is uiterst makkelijk, snel klaar maar bijzonder smakelijk. Een zomerse topper - zeker tijdens een zonnige barbecue.

Spinaziepuree met fishsticks en tartaar maison

Spinaziepuree met fishsticks en tartaar maison
Op basis van dit recept kan je heel wat kindermondjes veroveren op een gezonde en makkelijke manier. Fishsticks scoren meestal prima, met een smeuïge spinaziepuree en heerlijke tartaarsaus heb je helemaal een topper op tafel.

Meloen met Prosciutto di Parma

Meloen met Prosciutto di Parma
Een absolute klassieker die evenwel, zoals uitgelegd in dit receptje, volgens de regels van de kunst gemaakt dient te worden. Ideaal als voorgerechtje op een zonnige, zomerse dag.

Nasi Goreng met gehakt en bamboe

Nasi Goreng met gehakt en bamboe
In dit eenvoudig recept vertrekken we van de klassieke Nasi Goreng-basis uit Indonesië: gekookte en vervolgens gebakken rijst met groenten en vlees. Het eindresultaat is verrassend, makkelijk en bovenal lekker.

Pasta met scampi in een romige kerstomatensaus

Pasta met scampi in een romige kerstomatensaus
Een pastabereiding kan waanzinnig lekker zijn en is doorgaans niet moeilijk om te maken. Elke Italiaan zal je vertellen dat de basis van een goede pasta begint bij delicate eenvoud - een woord dat perfect bij dit, verrassend, lekker en zelfs feestelijk recept past.

Wortelsoep met krokante spekjes

Wortelsoep met krokante spekjes
Op een gure, winderige dag gaat er niets boven een kom dampende, zelfgemaakte soep. Deze wortelsoep zal je in geen tijd helemaal opwarmen, de krokante spekjes maken, voor de liefhebbers, het kleine festijn compleet. Dit soepje is makkelijk, gezond en in geen tijd klaar. Aan de slag!

Quiche met zalm en spinazie

Quiche met zalm en spinazie
Van een verse quiche, ofwel hartige taart, kan je alleen maar houden. Snel klaar, bijzonder makkelijk te bereiden en bovenal heel toegankelijk - je kan immers oneindig veel variaties bedenken. Behalve een klassieke 'Quiche Lorraine' is zalm en spinazie een erg geliefde combinatie.

Aardappelsalade

Aardappelsalade
Een aardappelsalade kan je op bijzonder veel manieren klaarmaken. Dit receptje vertelt je slechts één manier, perfect voor de onzekere beginner of de doorwinterde chef die een variant wil proberen. Deze salade is erg veelzijdig, als voorgerecht, bijgerecht, bij de barbecue,... Aan jou de keuze!

Wok Teriyaki met kip

Wok Teriyaki met kip
Teriyaki is een Japanse kooktechniek, aldus Wikipedia, waarbij je fijngesneden vlees of vis bakt in een sojamarinade zodat het vlees een lichte glans krijgt (teri). Echte professionals maken deze marinade ongetwijfeld zelf, in dit recept vertrekken we voor alle gemak vanuit een kant-en-klare versie en geven we er een eigen, makkelijke en uiteraard lekkere, interpretatie van.

Gegrilde aspergerolletjes

Gegrilde aspergerolletjes
Lekker hoeft niet duur noch moeilijk te zijn. Dit gerecht is in een handomdraai klaar en zal heel wat smaakpapillen veroveren. Bovendien borduurt het verder op een heerlijke Vlaamse klassieker: asperges met ham.