Peper & Zout | Peper & Zout |

 

Recepten - peper & zout

Lamsbout met venkel

Lamsbout met venkel
Lamsvlees is een typische delicatesse tijdens de lentemaanden. Het malse en karaktervolle vlees heeft weinig nodig om echt te schitteren. Dit recept geeft een flinke lamsbout alle tijd van de wereld om te garen en wordt verrassend goed gecombineerd met venkel en patatjes. Perfect voor een feestelijk diner rond Pasen!

Gestoofde rijst met pinda’s, rozijnen en gebakken kabeljauw

Gestoofde rijst met pinda’s, rozijnen en gebakken kabeljauw
Dit makkelijk receptje combineert erg lekkere smaken en is bovendien best gezond. Hou er enkel rekening mee dat het wel wat tijd en verschillende (minder gebruikelijke) ingrediënten vereist. Een ideaal receptje om rustig te genieten van het hele proces.

Geurige aardappel-knoflooksoep met ham en room

Geurige aardappel-knoflooksoep met ham en room
Zeer makkelijk en lekker soepje, ideaal om als voorgerecht te serveren bij een (feest) maaltijd of gezinsdiner. Ook heerlijk als tussendoortje!

Gewokte noedels met gemarineerde eendenreepjes

Gewokte noedels met gemarineerde eendenreepjes
Wokken is makkelijk, gezond en snel. Meer hoeft dat op een drukke werkdag niet te zijn. Dit recept leert je een makkelijke manier aan om een lekkere en eenvoudige wokschotel met eend te bereiden.

Wortelstoemp met kippenworst en uiensaus

Wortelstoemp met kippenworst en uiensaus
Stoemp, puree op z'n Vlaams, is een heel makkelijke keuze waar je plezierig mee kan variëren. Deze smakelijke winterkost hoeft trouwens niet exclusief voor de koude maanden voorbehouden te zijn. Dit recept legt je uit hoe je een perfecte wortelpuree maakt, begeleid door kippenworst en een verrassend uiensausje.

Volkorenspaghetti in mosterdsaus met prei en spek (Colruyt)

Volkorenspaghetti in mosterdsaus met prei en spek (Colruyt)
Zin in een stevige hap die toch verfijnd is en het beste uit verschillende keukens haalt? Dit verbazend eenvoudig gerechtje is wat je zoekt: een smakelijke pasta in een fijn mosterdsausje met prei en gerookte spekjes. Klinkt heerlijk, toch?

Scampi-spiesje met jasmijnrijst en currykokossaus

Scampi-spiesje met jasmijnrijst en currykokossaus
Op zoek naar een origineel gerecht dat het beste uit de verschillende Oosterse keukens combineert, zonder hopeloos moeilijk of duur te worden? Zoek niet verder, dit originele recept brengt een uitzonderlijke veelheid aan piekfijne smaken samen.

Chili con Carne

Chili con Carne
Een absolute klassieker uit het noorden van Mexico die over de hele wereld populariteit geniet. De basis is immers makkelijk en heel betaalbaar, terwijl de finale smaaktoetsen helemaal zelf te bepalen zijn - zonder het origineel geweld aan te doen. Dit is dan ook slechts één van de vele varianten. Aan de slag!

Kalkoenrollade met spinazieroom

Kalkoenrollade met spinazieroom
Aan de hand van dit recept kan je zonder al te veel moeite iets feestelijks op tafel toveren dat altijd past en je gasten positief zal verrassen.

Tomaat-garnaal met verse frietjes

Tomaat-garnaal met verse frietjes
Een absolute klassieker die in een handomdraai klaar is, meer moet dat soms niet zijn.

Pasta pollo Mexicano al forno

Pasta pollo Mexicano al forno
Je gasten verrassen met een formidabele, maar makkelijk te bereiden pasta met een ronkende naam? Dit recept is wat je zoekt! Een pasta geïnspireerd op de Italiaanse en Mexicaanse keuken die heerlijk smaakt en fijne pikante toetsen bevat.

Zalmfilet op een bedje van asperges

Zalmfilet op een bedje van asperges
Asperges worden, geheel terecht, het witte goud genoemd. Hun specifieke, heerlijke smaak is een absolute topper tijdens de lentemaanden. Dit recept vertelt je hoe ze op een erg klassieke manier te bereiden: met zalm, ei en krielaardappeltjes. Geen goedkoop gerecht, wel onwaarschijnlijk lekker!

Aardappelsalade

Aardappelsalade
Een aardappelsalade kan je op bijzonder veel manieren klaarmaken. Dit receptje vertelt je slechts één manier, perfect voor de onzekere beginner of de doorwinterde chef die een variant wil proberen. Deze salade is erg veelzijdig, als voorgerecht, bijgerecht, bij de barbecue,... Aan jou de keuze!