Recepten - Verjaardag
Yoghurttaart
Een geslaagd toetje is smaakvol, maar niet te zwaar. Dat laatste is dikwijls moeilijk, de verleiding is vaak groot om met lekkere - maar zware - ingrediënten zoals chocolade, boter en room te werken. Met dit recept kan je dat probleem makkelijk én smaakvol oplossen! Het resultaat is een frisse, luchtige taart het proberen waard!
Havermouttaart met kiwi
Dol op zoetigheid maar minder dol op de extra calorieën? Dan zijn originele en verrassende recepten zoals deze havermouttaart perfect! De smeuïge bodem zit propvol smaak, zonder een gram boter. De frisse roomkaas en licht-zure plakken kiwi's maken van deze speciale taart een geweldige maar gezonde traktatie.
Tagged With: bakken, bananen, bloemsuiker, deeg, dessert, fruit, gezond, havermout, honing, kaneel, kiwi, koffie, nagerecht, origineel, oven, poedersuiker, roomkaas, studentenhaver, suiker, taart, thee, verrassend, zoet, zoetigheid
Clafoutis met krieken (Piet Huysentruyt)
Het perfecte zomerdessert is fruitig en vraagt weinig werk. Exact wat deze clafoutis - een typisch Frans gebak - met krieken is! Piet Huysentruyt zorgt er voor dat jouw zonnige taart helemaal juist wordt gebakken.
Verse slagroom
Slagroom kan je heel makkelijk en zonder veel moeite zelf maken. Nog nooit geprobeerd of twijfel je aan de juiste methode? Dit recept helpt je graag op weg.
Tagged With: aardbeien, bloemsuiker, cake, crème, creme fraiche, desert, dessert, mixer, opkloppen, room, slagroom, suiker, taart, vanillesuiker, vers, verse room, zelfgemaakt, zoet, zoete zonde, zoetigheid
Cheesecake (Roger van Damme)
Een eenvoudige kaastaart blijft een absoluut top-dessert! Heb je echter nog nooit zelf eentje durven maken? Geen nood, speciaal voor beginners ontwikkelde topchef Roger Van Damme dit simpele recept waarbij mislukken geen optie is!
Tagged With: bakken, beginners, bekende chef, beslag, bloem, bloemsuiker, bodem, boter, cake, cheesecake, citroen, deeg, desert, dessert, eenvoudig, eidooiers, eieren, kaastaart, kinderen, koffie, kristalsuiker, limoen, makkelijk, munt, nagerecht, njam, oven, platte kaas, roger van damme, room, simpel, taart, thee, tv, vanille, vegetarisch, veggie, zoet, zoete zonde
Chocolademousse (Sandra Bekkari)
Dol op dessertjes maar minder dol op diëten? Dat is knap vervelend, een slankere lijn begint immers bij minder en gezonder eten. Wordt een zoete afsluiter van een lekker diner onmogelijk, dan? Wel neen, met de hulp van Sandra Bekkari maak je een piekfijne chocomousse waar je vrolijk mee mag zondigen!
Tagged With: afsluiter, amandel, beginner, beginners, blauwe bessen, choco, chocolade, chocolademousse, chocomousse, dessert, fruit, gezond, mager, makkelijk, nagerecht, rode vruchten, rood fruit, sana, Sandra Bekkari, simpel, snel klaar, televisie, tv, vegetarisch, veggie, vlug, zoet, zoetekauw, zoetigheid
Schuimpjes
Zoetekauwen die graag koken weten maar al te goed dat lekkere dessertjes werk en concentratie vragen. De ingrediënten moeten juist zijn, de baktijd moet kloppen, niet te zoet, niet te zwaar,... Kijk je daarom op tegen een zoete afsluiter van een geslaagd etentje? Dit recept biedt je de perfecte oplossing: schuimpjes! Uiterst eenvoudig en heerlijk bij een kopje koffie!
Tagged With: bloemsuiker, eenvoudig, eieren, goedkoop, hapje, kids, kinderen, koffie, koffie en thee, kristalsuiker, makkelijk, meringue, meringues, mixen, mixer, nagerecht, oven, patiserie, schuim, schuimpjes, simpel, snack, suiker, toetje, tussendoortje, zoet, zoete zonde, zoetebek, zoetekauw
Aperitief-eitjes met zalm
Dit is een echte klassieker waar iedereen van zal smullen. De smaken zijn eenvoudig en puur, terwijl het hapje erg feestelijk oogt. Een topper op elk moment van het jaar!
Zalmmousse (Colruyt)
Een geslaagde aperitief betekent lekkere en originele hapjes. Dat kan ook met vis, zoals dit eenvoudige maar buitengewoon lekkere recept van Colruyt bewijst.
Clafoutis met pruimen
Dit traditioneel gebak uit Griekenland kan je op erg veel verschillende manieren klaarmaken. Niet alleen het soort fruit, ook de fijne smaakaccenten (van vanille tot amandel, van likeur tot zoet bier,...) zijn eindeloos te variëren. Dit recept is bewust heel eenvoudig, het is een prima manier om kennis te maken met deze lekkernij en er eventueel, later, je eigen versie van te maken.
Tagged With: bezoek, clafoutis, desert, dessert, fruit, gebak, Griekenland, grieks, koffie, oogstfruit, pruim, pruimen, suiker, taart, thee, vieruurtje, zoet, zoetebek, zoetekauw, zoetigheid
Cakerol met aardbeienconfituur
Deze heerlijke cake is een ietwat vergeten klassieker. Nochtans is de bereiding erg makkelijk en kan je eindelijk variëren met de vulling.
Bearnaise (Peter Goossens)
Van alle klassieke sausen die er wereldwijd bestaan, zijn er weinigen die zo populair zijn als bearnaise. Zelf een geslaagde bearnaise kloppen is overigens echt niet moeilijk. Met een beetje ervaring en een handig recept als dit, serveer je vanaf nu overheerlijke, verse bearnaise. En wie anders dan topchef Peter Goossens kan je vertellen hoe je dit tot een geslaagd einde brengt?
Tagged With: azijn, bearnaise, bearnaisesaus, Belgisch, biefstuk, boter, Bourgondisch, côte-a-l'os, dragon, dragonazijn, ei, eieren, entre-côte, Frans, frieten, frietjes, klassiek, klassieker, kruiden, kruidig, opgeklopt, runds, rundsvlees, saus, steak, zuur
Grasshopper
Wil je eens écht uitpakken met een originele cocktail of een verrassend dessert? Dan is een Grasshopper je ideale oplossing, dit drankje is immers bedoeld als 'after-dinner' drink, wat het zowel als cocktail, als dessert heel geschikt maakt. De frisse muntsmaak is mooi in balans met de chocoladetoetsen. Proberen maar!
Tagged With: after dinner, alcohol, chocolade, chocoladelikeur, cocktail, crème de menthe, dessert, drank, drankje, Grasshopper, leuk, likeur, makkelijk, melk, munt, muntcrème, origineel, simpel, verfrissend, zoet, zout
White Lady
Een White Lady kan je al decennia lang op de cocktailkaart van heel wat bars terug vinden. Dat is geen toeval, deze Gin-Sour is heel klassiek en beroemd vanwege de gebalanceerde - maar eenvoudige - smaak en de originele toevoeging van eiwit. Zelf ook eens proberen?
Negroni
Deze verfrissende cocktail zou ontstaan zijn aan het begin van de 20ste eeuw in Italië. Over de precieze herkomst bestaan verschillende verhalen, over de juiste bereidingswijze is er dan weer opvallend veel consensus. Met campari, rode vermout en gin maak je zelf dit lekkere drankje.





