Met de gezonde recepten van Sandra Bekkari kan je er zeker van zijn dat er niet wordt ingeboet in smaak en kwaliteitsvolle ingrediënten. Zo voert dit zomerse gerecht je naar het zonnige Sicilië: de typische ingrediënten van het tomatensausje (olijven, basilicum, kappertjes,...) passen heerlijk bij een stukje kabeljauw met een jasje van Parmaham. Ondanks het behoorlijke lijstje ingrediënten, vraagt dit gerecht bovendien weinig moeite. Heerlijk genieten!
Met de gezonde recepten van Sandra Bekkari kan je er zeker van zijn dat er niet wordt ingeboet in smaak en kwaliteitsvolle ingrediënten. Zo voert dit zomerse gerecht je naar het zonnige Sicilië: de typische ingrediënten van het tomatensausje (olijven, basilicum, kappertjes,...) passen heerlijk bij een stukje kabeljauw met een jasje van Parmaham. Ondanks het behoorlijke lijstje ingrediënten, vraagt dit gerecht bovendien weinig moeite. Heerlijk genieten!
Servings | Prep Time | Cook Time |
4personen | 20minuten | 20minuten |
Servings | Prep Time |
4personen | 20minuten |
Cook Time |
20minuten |
Ingredients
- 600 gram kabeljauwfilet
- 4 snedes parmaham
- 200 gram rucola
- 2 rode uien
- 4 eetlepels zwarte olijven ontpit
- 1 plantje basilicum
- 1 scheutje vers citroensap
- 800 gram tomatenblokjes (blik)
- 4 eetlepels kappertjes
- 4 teentjes knoflook
- 1 handvol verse oregano
- 4 courgettes
- 4 eetlepels pijnboompitten geroosterd
- olijfolie
- peper en zout
Servings: personen
Ingredients
Servings: personen
|
Instructions
- Kruid de kabeljauwfilets met peper. Schik er een beetje rucola op en wikkel elke filet in een plakje parmaham.
- Snipper de rode ui en knoflook fijn. Hak de olijven in grove stukjes en snipper flink wat blaadjes basilicum en oregano fijn.
- Doe samen met de tomatenblokjes en de kappertjes in een ovenschaal. Kruid met peper en zout, roer goed om.
- Leg de stukken kabeljauw bovenop de saus. Besprenkel met een beetje olijfolie en vers citroensap.
- Laat 12 minuten bakken in een voorverwarmde oven (180°).
- Maak ondertussen slierten van de courgettes en bak ze kort aan in olijfolie. 2 à 3 minuten volstaan, werk af met peper en zout.
- Serveer de kabeljauwfilets met een lepel saus en de gebakken courgetteslierten. Werk af met rucola en geroosterde pijnboompitjes. Smakelijk!
Share this Recipe
Speak Your Mind