VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (3 votes cast)
Zalm met pestogroentjes (Jamie Oliver)
Snel en toch royaal van smaak. Dat is een prima omschrijving van dit recept uit Jamie Olivers rijke verzameling. Door wat verse pesto genovese door de gegaarde groentjes met krieltjes te mengen, til je eenvoudige ingrediënten naar een opvallend hoger niveau. De smeuïge zalmfilets maken het feest compleet.
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
20minuten
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
20minuten
Ingrediënten
Groentjes en zalm
Instructies
  1. Schrob de krieltjes schoon (schillen of wassen hoeft niet). Breng ze aan de kook in gezouten water en laat 15 minuutjes garen.
  2. Kuis ondertussen de boontjes en broccolini. Voeg toe aan de krieltjes voor de laatste vijf minuten.
  3. Maak ondertussen de pesto: doe de pijnboompitjes, het halve teentje look en de basilicumblaadjes in een vijzel of blender.
  4. Voeg twee à drie eetlepels olijfolie, de geraspte Parmezaanse kaas en wat vers citroensap toe. Mix of kneus fijn. Werk af met peper en zout.
  5. Kruid de zalmfilets met peper en zout. Bak ze langs elke kant ongeveer drie minuten aan in een scheutje olijfolie (gebruik een pan met antikleeflaag).
  6. Haal de pan met de zalmfilets van het vuur, besprenkel met nog wat vers citroensap en laat even rusten.
  7. Giet ondertussen de groentjes af en doe ze in een ruime kom. Roer er meteen de pesto voorzichtig door.
  8. Serveer de groentjes met een smeuïge zalmfilet en een partje citroen. Smakelijk!