VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.7/5 (3 votes cast)
Kip in honing-mosterdsaus
Geoefende lekkerbekken weten dat een sappige kippenbout een overheerlijk stukje vlees is. Gecombineerd met de eenvoudige maar heerlijke honing-mosterdsaus uit dit recept maak je er zelfs een waar festijn van!
Servings Prep Time
4personen 15minuten
Cook Time
20minuten
Servings Prep Time
4personen 15minuten
Cook Time
20minuten
Ingredients
Instructions
  1. Fruit de sjalot in een klontje boter in een ruime braadpan.
  2. Voeg het geplette teentje look en de gerookte spekblokjes toe. Bak aan.
  3. Roer de gebakken spekjes en stukken sjalot naar de rand van de pan. Braad de kippenbouten aan tot ze knapperig en goudbruin zijn.
  4. Overgiet met het bier en de bouillon. Kneus de jeneverbessen en doe met de laurier en rozemarijn bij de saus. Dek af en laat een kwartier pruttelen.
  5. Verwijder het deksel. Roer voorzichtig de room, mosterd en honing door de saus (haal eventueel de kippenbouten eventjes uit de saus). Kruid met peper en zout en laat nog even indikken naar wens op een zacht vuur.
  6. Serveer met garnituur naar wens. Smakelijk!