Beginner | - deel 100 Beginner | - deel 100

 

Recepten - Expert - Gevorderd - Beginner

Grootmoeders appeltaart

Grootmoeders appeltaart
Geen betere keuken dan grootmoederskeuken, zeker wat betreft dessertjes en taarten!

Aardappelsalade

Aardappelsalade
Een aardappelsalade kan je op bijzonder veel manieren klaarmaken. Dit receptje vertelt je slechts één manier, perfect voor de onzekere beginner of de doorwinterde chef die een variant wil proberen. Deze salade is erg veelzijdig, als voorgerecht, bijgerecht, bij de barbecue,... Aan jou de keuze!

Wok Teriyaki met kip

Wok Teriyaki met kip
Teriyaki is een Japanse kooktechniek, aldus Wikipedia, waarbij je fijngesneden vlees of vis bakt in een sojamarinade zodat het vlees een lichte glans krijgt (teri). Echte professionals maken deze marinade ongetwijfeld zelf, in dit recept vertrekken we voor alle gemak vanuit een kant-en-klare versie en geven we er een eigen, makkelijke en uiteraard lekkere, interpretatie van.

Gegrilde aspergerolletjes

Gegrilde aspergerolletjes
Lekker hoeft niet duur noch moeilijk te zijn. Dit gerecht is in een handomdraai klaar en zal heel wat smaakpapillen veroveren. Bovendien borduurt het verder op een heerlijke Vlaamse klassieker: asperges met ham.

Erwtensoep met rookworst

Erwtensoep met rookworst
Erwtensoep, ook bekend als 'snert', is een Nederlandse klassieker zonder weerga. Makkelijk om maken, stevige kost en spotgoedkoop. Met enkele sneetjes rookworst wordt dit een smeuïge maaltijdsoep die 's winters niet mag ontbreken.

Gezonde bananentaart

Gezonde bananentaart
Een lekkere maar gezonde taart!

Tortellini in een kruidige tomatensaus

Tortellini in een kruidige tomatensaus
Pasta in alle mogelijke vormen, maten en smaken is uiteraard het nationale uithangbord van Italië. Vaak maken we de fout om de pasta te verdrinken in rijke sausen, terwijl elke Italiaan je zal vertellen dat een pastasaus eerder eenvoudig en vooral beperkt in hoeveelheid moet zijn. Dit recept toont je alvast een makkelijke manier om dat ideaal te bereiken.

Zomerse salade met scampi

Zomerse salade met scampi
Een terrasje, fijn gezelschap, het zonnetje en een koel glas witte wijn. Kan het beter? Moeilijk, al zou deze eenvoudige salade het zomerse plaatje compleet maken.

Salade met krokant spek en appel

Salade met krokant spek en appel
Een krokante salade is snel gemaakt, prima als voorgerecht en uiteraard gezond. Met een beetje fantasie (en dit eenvoudig recept) tover je net dat ietsje meer dan sla, komkommer en tomaat op je bord.

Tortellini met spinazieroomsaus

Tortellini met spinazieroomsaus
Pasta is lekker, makkelijk te bereiden en helemaal niet duur. Tortellini is zowaar nog interessanter: deze kleine deegringetjes worden gevuld met vlees, kaas, spinazie, champignons,... waardoor je slechts een saus hoeft te bereiden en presto! Dit recept toont een eenvoudige spinazieroomsaus voor elke dag.

Kabeljauwfilet met verse spinazie en puree

Kabeljauwfilet met verse spinazie en puree
Een stukje verse vis is lekker, gezond en bovenal makkelijk te bereiden. Aan de hand van dit kinderlijk eenvoudig recept tover je in een handomdraai feestelijke borden op tafel.

Selder in tomatensaus

Selder in tomatensaus
Een makkelijke Vlaamse klassieker met een zuiderse toets.

Spruitjes met spek

Spruitjes met spek
Hoewel spruitjes lang niet door iedereen gesmaakt worden, zijn deze kleine groene kooltjes ideaal voor een smakelijk wintergerechtje. Ze zijn immers goedkoop, erg makkelijk te bereiden en bovenal gezond.

Tagliatelle met broccoli en kaassaus

Tagliatelle met broccoli en kaassaus
Tagliatelle met broccoli en kaassaus kunt u eenvoudig maken via dit recept. Veel kookplezier en smakelijk eten.

Veganistische tacos in salade wrap

Veganistische tacos in salade wrap
Ben je dol op tacos maar eet je enkel vegetarisch of ben je een veganist? Wij geven je het recept voor de veganistische variant van de klassieke tacos!